Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Opinia virală a lui Guran: „Că țara e pe burtă și că o coaliție anti-europeană a ajuns la conducerea ei, e deja ușor de demonstrat”

 
BLOGOSFERĂ. Opinia virală a lui Guran: „Că țara e pe burtă și că o coaliție anti-europeană a ajuns la conducerea ei, e deja ușor de demonstrat”
Moise Guran

OPINIA LUI GURAN. "Că țara e pe burtă și că o coaliție anti-europeană a ajuns la conducerea ei, fără să sufle o vorbă despre cum vom rămâne noi pe din afara UE și a NATO, asta e deja ușor de demonstrat", spune Moise Guran, într-un material publicat ieri pe blogul personal.

Jurnalistul face o analiză a poziţiei României în cadrul Uniunii Europene, în contextul în care sâmbătă se sărbătoresc 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul prin care a luat naştere Comunitatea Economică Europeană, precursoarea UE.

Publicitate

Materialul, publicat pe Biziday.ro cu titlul “Noi și melcii noștri, europeni…”, a adunat peste 4.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Moise Guran pune pe tapet evenimentele din ultima vreme care reflectă poziţia tot mai anti-europeană a actualei conduceri a României:

  • Guvernului Grindeanu refuză să dea 2% din PIB Armatei, la cererea NATO, deşi grupul internaţional justifică solicitarea prin faptul că "rusul ne subminează democrațiile, (iar) cine nu dă 2% pentru propria Armată pleacă din NATO". 

Ce legătură are asta cu UE? "Păi, uitați-vă la Turcia! Apoi la Trump! Apoi la Putin! Apoi uitați-vă la ce fac europenii! Ei pregătesc o apărare comună, post-NATO. De ce post-NATO? Pentru că nu se știe cât va mai exista NATO, subminată din interior de liderii politici ai primelor două Armate (SUA și Turcia)", spune Guran.

  • România se îndepărtează de Zona Euro, din cauza deciziilor de creştere a salariilor bugetarilor şi a pensiilor, forţând Bugetul şi producând inflaţie.
  • Ordonanţa 13, urmată de deciziile "demente" ale Curţii Constituţionale
  • Iniţiativele legislative ale lui Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, "de grațiere a corupților sau de limitare a suveranității naționale, exprimate prin referendum."

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe Biziday.ro, Blogurile Adevărul, Tolo.ro şi Mihaivasilescublog.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri. 

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în pe bloguri, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

1. Biziday.ro, “Noi și melcii noștri, europeni…” 

- 4.504 like-uri & share-uri;

"Dar hai să fim pozitivi! Sâmbăta asta, la 60 de ani de la Tratatul de la Roma, iese lumea pe străzi, în mai multe țări europene, pentru a da un semnal de păstrare a Uniunii. Asta e o chestie pozitivă, chiar dacă, în substrat, și acolo este vorba de respingerea extremismului eurodemolator."

2. Blogurile Adevărul, “Londra, lecţia de eroism şi eficienţă”, de Mihai Copăceanu

- 1.429 like-uri & share-uri;

"Londra ne-a învăţat şi ieri despre eroi şi ne-a dat încă o lecţie despre solidaritate, profesionalism, civilizaţie, onoare şi respect pentru cetăţeni. Nu ştiu câţi eroi avem azi în Parlamentul de la Bucureşti (că ar trebui să fie majoritatea), dar în Londra sigur sunt câţiva. La propriu."

3. Tolo.ro, “Curtea de Conturi a găsit la "Obregia" aceleaşi lucrări plătite cu 5 milioane de lei unei firme şi cu 2 milioane de lei altei firme!"

- 954 like-uri & share-uri;

"Se repetă schema lui Florin Secureanu: un alt spital al Primăriei derulează pe fugă, fără licitație, achiziții imense în luna decembrie. În 8 zile, din 15 în 23 decembrie 2014, spitalul condus de Monica Boer încheie contractul de reparații, se fac lucrările, se facturează și se plătesc integral 2 milioane de lei! Când vrea să verifice ce s-a făcut, Curtea de Conturi nu găsește nici măcar unde s-a făcut."

4. Tolo.ro, “În memoria Simonei Catrina-Roman"  

- 898 like-uri & share-uri;

"În ultimii ani am primit propuneri ferme si clare pentru a prelua ceva în zona publică a presei din România. Scriu tot aici, în redacția unui ziar de sport pe care-l îndrăgesc, așa că înțelegeți răspunsul. Astăzi, în ziua dispariției Simonei Catrina-Roman, este pentru prima oară când mă gândesc că răspunsul normal ar fi trebuit să fie: ”Da, dar voi face oferte tuturor ziariștilor talentați și credincioși pe care reușim să-i convingem să vină!”.

Pentru că la TVR și la Radio România e locul lor! Altfel ce rost are să cheltuiești cele 300 de milioane de euro pe care îi consumă în 2017 Televiziunea Română și Radio România?"

5. Mihaivasilescublog.ro, “Cum e cu parentingu' modern când îţi prinzi copilul fumând?"

- 659 like-uri & share-uri.

"Toată adolescența mea, ba chiar și mulţi ani după, m-am certat cu taică-meu pe tema fumatului. Efectiv nu se putea obișnui cu ideea că fumez și mă ardea pe unde mă prindea. Mă mir că n-am dat naiba foc la casă ascunzând chiștoacele de țigări. Mă rog, ca orice fost fumător care se respectă nu voia să accepte în ruptul capului că altcineva de pe lumea asta mai simte nevoia să fumeze."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu