Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Opinia virală a lui Guran: „Că ţara e pe burtă şi că o coaliţie anti-europeană a ajuns la conducerea ei, e deja uşor de demonstrat”

 
Moise Guran
Moise Guran

OPINIA LUI GURAN. "Că ţara e pe burtă şi că o coaliţie anti-europeană a ajuns la conducerea ei, fără să sufle o vorbă despre cum vom rămâne noi pe din afara UE şi a NATO, asta e deja uşor de demonstrat", spune Moise Guran, într-un material publicat ieri pe blogul personal.

Publicitate

Jurnalistul face o analiză a poziţiei României în cadrul Uniunii Europene, în contextul în care sâmbătă se sărbătoresc 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, actul prin care a luat naştere Comunitatea Economică Europeană, precursoarea UE.

Materialul, publicat pe Biziday.ro cu titlul “Noi şi melcii noştri, europeni…”, a adunat peste 4.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Moise Guran pune pe tapet evenimentele din ultima vreme care reflectă poziţia tot mai anti-europeană a actualei conduceri a României:

  • Guvernului Grindeanu refuză să dea 2% din PIB Armatei, la cererea NATO, deşi grupul internaţional justifică solicitarea prin faptul că "rusul ne subminează democraţiile, (iar) cine nu dă 2% pentru propria Armată pleacă din NATO".

Ce legătură are asta cu UE? "Păi, uitaţi-vă la Turcia! Apoi la Trump! Apoi la Putin! Apoi uitaţi-vă la ce fac europenii! Ei pregătesc o apărare comună, post-NATO. De ce post-NATO? Pentru că nu se ştie cât va mai exista NATO, subminată din interior de liderii politici ai primelor două Armate (SUA şi Turcia)", spune Guran.

  • România se îndepărtează de Zona Euro, din cauza deciziilor de creştere a salariilor bugetarilor şi a pensiilor, forţând Bugetul şi producând inflaţie.
  • Ordonanţa 13, urmată de deciziile "demente" ale Curţii Constituţionale
  • Iniţiativele legislative ale lui Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, "de graţiere a corupţilor sau de limitare a suveranităţii naţionale, exprimate prin referendum."

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă au intrat materiale de pe Biziday.ro, Blogurile Adevărul, Tolo.ro şi Mihaivasilescublog.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în pe bloguri, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Noi şi melcii noştri, europeni…”

- 4.504 like-uri & share-uri;

"Dar hai să fim pozitivi! Sâmbăta asta, la 60 de ani de la Tratatul de la Roma, iese lumea pe străzi, în mai multe ţări europene, pentru a da un semnal de păstrare a Uniunii. Asta e o chestie pozitivă, chiar dacă, în substrat, şi acolo este vorba de respingerea extremismului eurodemolator."

2. Blogurile Adevărul, “Londra, lecţia de eroism şi eficienţă”, de Mihai Copăceanu

- 1.429 like-uri & share-uri;

"Londra ne-a învăţat şi ieri despre eroi şi ne-a dat încă o lecţie despre solidaritate, profesionalism, civilizaţie, onoare şi respect pentru cetăţeni. Nu ştiu câţi eroi avem azi în Parlamentul de la Bucureşti (că ar trebui să fie majoritatea), dar în Londra sigur sunt câţiva. La propriu."

3. Tolo.ro, “Curtea de Conturi a găsit la "Obregia" aceleaşi lucrări plătite cu 5 milioane de lei unei firme şi cu 2 milioane de lei altei firme!"

- 954 like-uri & share-uri;

"Se repetă schema lui Florin Secureanu: un alt spital al Primăriei derulează pe fugă, fără licitaţie, achiziţii imense în luna decembrie. În 8 zile, din 15 în 23 decembrie 2014, spitalul condus de Monica Boer încheie contractul de reparaţii, se fac lucrările, se facturează şi se plătesc integral 2 milioane de lei! Când vrea să verifice ce s-a făcut, Curtea de Conturi nu găseşte nici măcar unde s-a făcut."

4. Tolo.ro, “În memoria Simonei Catrina-Roman"

- 898 like-uri & share-uri;

"În ultimii ani am primit propuneri ferme si clare pentru a prelua ceva în zona publică a presei din România. Scriu tot aici, în redacţia unui ziar de sport pe care-l îndrăgesc, aşa că înţelegeţi răspunsul. Astăzi, în ziua dispariţiei Simonei Catrina-Roman, este pentru prima oară când mă gândesc că răspunsul normal ar fi trebuit să fie: ”Da, dar voi face oferte tuturor ziariştilor talentaţi şi credincioşi pe care reuşim să-i convingem să vină!”.

Pentru că la TVR şi la Radio România e locul lor! Altfel ce rost are să cheltuieşti cele 300 de milioane de euro pe care îi consumă în 2017 Televiziunea Română şi Radio România?"

5. Mihaivasilescublog.ro, “Cum e cu parentingu' modern când îţi prinzi copilul fumând?"

- 659 like-uri & share-uri.

"Toată adolescenţa mea, ba chiar şi mulţi ani după, m-am certat cu taică-meu pe tema fumatului. Efectiv nu se putea obişnui cu ideea că fumez şi mă ardea pe unde mă prindea. Mă mir că n-am dat naiba foc la casă ascunzând chiştoacele de ţigări. Mă rog, ca orice fost fumător care se respectă nu voia să accepte în ruptul capului că altcineva de pe lumea asta mai simte nevoia să fumeze."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hanscastorp hanscastorp
    Earthquake man...
    Fake ca si aplicatia.
  • johhny bravo johhny bravo
    Lasa qwerty, pentru paginademedia tot ce scrie Guran e "viral". Acest Pulitzer de Dambovita, na, ce sa facem.
  • qwerty qwerty
    la fel o sa-l popularizati pe individul asta si cand va scrie din puscarie?

Trimite un comentariu

sus