Skip to main content

VIDEO. National Geographic lansează Origini: Drumul Omenirii

 
VIDEO. National Geographic lansează Origini: Drumul Omenirii

Postul de documentare National Geographic lansează Origini, un serial în opt părți ce va fi prezentat de Jason Silva. Producția urmărește inovațiile care au creat lumea modernă.

Producția va avea debutul pe 2 aprilie, de la ora 22.00, fiind difuzat în fiecare duminică. 

Publicitate

„Origini se oprește să examineze cele mai importante întrebări ale universului: Cum am ajuns aici? Cum a evoluat Homo sapiens de la maimuțele agățate în copaci la astronauții ce pășesc pe suprafața lunii?”, spun reprezentanții postului TV. 

”Tot ce facem astăzi are rădăcini adânci în trecut”, spune Jason Silva.”ORIGINI reconstituie momentele care demonstrează cum ne-am răzvrătit împotriva sorții noastre în regnul animal și am găsit calea să ne ridicăm, să transcendem și să ne forjăm un nou viitor în lumea modernă.”

Totodată, muzica de pe coloana sonoră a serialului este semnată de John Boswell, un cunoscut compozitor.

„Muzica ne atinge la un nivel subconștient, instinctual”, adaugă Boswell. „Are un mod de a da viață istoriei umane și de a evoca emoții adânc înrădăcinate care ne conectează cu trecutul nostru. Această colaborare cu National Geographic ne permite să ajungem la un public larg și să relatăm povestea omenirii într-o formă nouă.”

PRIMUL EPISOD. Scânteia civilizației

Scânteia civilizației, primul episod din Origini are „acțiunea” în anul 12.000 î.e.n. când triburile nomadice depindeau de foc, acesta fiindu-le arma esențială în lupta pentru supraviețuire împotriva prădătorilor înfometați.

Urmează apoi un salt către 1232 e.n. când dinastia Jin a dezlănțuit cea mai spectaculoasă apărare împotriva hoardelor mongole atacatoare: proiectilele. Praful de pușcă a produs primele explozive chimice care au schimbat pentru totdeauna războiul modern.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu