Skip to main content

PRESA DE AZI. 40 de ani de la cutremurul din ‘77. Adevărul: ziua în care Bucureştiul a dispărut

 
PRESA DE AZI. 40 de ani de la cutremurul din ‘77. Adevărul: ziua în care Bucureştiul a dispărut

Subiectele din presa de azi. Mâine se împlinesc 40 de ani de cutremurul din 1977. Subiectul, azi în Weekend Adevărul. Povestea lui Rudolph Kasztner, considerat un “Schindler al evreilor din Ungaria şi Transilvania”, în România liberă weekend plus.

Publicitate
  • Weekend Adevărul: “4 martie 1977, ziua în care Bucureştiul a dispărut”

“Pe 4 martie se împlinesc 40 de ani de la cutremurul din 1977. În mai puţin de un minut, Bucureştiul şi câteva oraşe mari din România au fost devastate complet. A fost o tragedie afundată într-un nor de praf, cu mii de morţi şi răniţi, cu zeci de clădiri transformate în pulbere şi cu eforturi enorme de salvare a supravieţuitorilor”, scrie cotidianul.

  • România liberă weekend plus: “Rudolph Kasztner: erou sau criminal?”

“Născut la Cluj-Napoca în 1906, avocatul şi jurnalistul Rudolph Kasztner a fost considerat multă vreme un Schindler al evreilor din Ungaria şi Transilvania. În timpul ocupaţiei germane din 1944, a reuşit să salveze 1.684 de vieţi. După război, Kasztner a emigrat în Israel, devenind demnitar în Guvernul de la Tel Aviv”, potrivit RL.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Evenimentul zilei: “Posibila explicaţie a sânzurării lui Vasile Turcu: a pierdut afacerea cu 2.200 de case!”

“Ipoteză: Vasile Turcu are coastele rupte din cauza manevrelor de resuscitare. Viaţa neromanţată a zilierului ajuns acţionar la Dinamo. A ratat şi afaceri în turism. Băieţii săi, ‘cari de Dorobanţi’.”

Gazeta Sporturilor: “S-a făcut mare”

GSP scrie azi că “Patrick Petre şi-a depăşit tatăl: a marcat pentru prima oară în Derby la 19 ani. Florentin înscrisese în poarta roş-albaştrilor la 24 de ani: ‘Când a zis că imediat după gol s-a gândit la mine, am izbucnit în plâns!’.”

Cotidianul: “România, înglodată de primari”

Potrivit ziarului, “Se pregăteşte plasarea unei sume imense prin schimbarea discretă a legislaţiei fiscale la începutul acestui an. Fapt posibil ulterior adoptării a două ordonanţe de urgenţă: 6 şi 9. Suma de bani va fi direcţionată prin ordin de ministru către autorităţile locale, fără să se mai ţină cont de bugetul de venituri şi cheltuieli ale primăriilor. Adică primarii pot angaja cheltuieli fără număr, fără să răspundă în faţa legii. În felul acesta, se elimină abuzul în serviciu, iar primarii nici n-ar mai fi avut nevoie de abrogata OUG 13.”

Libertatea: “Surpriza Mădălinei Ghenea după nouă luni de relaţie. Este gravidă în opt luni”

“Matei Stratan, iubitul frumoasei actriţe şi tatăl viitorului copil, a insistat ca Mădălina să nu facă publică sarcina pentru a avea linişte”, scrie Libertatea

Click: “Mădălina Ghenea îl face tătic pe iubitul milionar”

“Actriţa e gravidă în opt luni cu Matei Stratan şi va naşte în aprilie o fetiţă. Mădălina Ghenea a reuşit să ţină opt luni secret faptul că e însărcinată”, conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).


Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus