Skip to main content

PRESA FĂRĂ ACOPERIȚI. Dobro: Foarte multe reacții bune, două-trei înjurături de la haterii de serviciu și câteva tăceri suspecte

 
PRESA FĂRĂ ACOPERIȚI. Dobro: Foarte multe reacții bune, două-trei înjurături de la haterii de serviciu și câteva tăceri suspecte
Mihai Dobrovolschi

Ce reacții au fost după ce echipa Radio Guerrilla a semnat, la notar, că nu colaborează cu servicii secrete și că, dacă se dovedește contrariul plătesc 100.000 de euro și sunt dați afară?

“Au fost foarte multe reacții bune, două-trei înjurături de la haterii de serviciu și câteva tăceri suspecte”, a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Dobrovolschi.

Publicitate

De ce era nevoie de declarații notariale?

“Nu am vrut să pară niște hârtiuțe fără nicio valoare”, răspunde Dobrovolschi.

Azi dimineață, Guerrilla a anunțat că toți angajații postului de radio au semnat declarații prin care își asumă faptul că nu au și nu au avut vreo colaborare cu un serviciu secret. În caz contrar, sunt dați afară din echipă și plătesc 100.000 de euro daune.

Colaborarea se referă și la “instituții afiliate, de exemplu SRL-uri ce țin de servicii”, explică Dobrovolschi.

De ce acum, Cum a venit ideea demersului, dar și alte detalii, de la Mihai Dobrovolschi pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: De ce acum?

Mihai Dobrovolschi: Nu a fost un eveniment anume care să declanșeze demersul nostru. Vorbim de ceva vreme despre asta și pur și simplu s-a copt, să spunem.

Paginademedia.ro: Cum a venit ideea demersului?

Mihai Dobrovolschi: Chiar dacă parem mereu cu zâmbetul pe buze, în sediu avem deseori discuții despre jurnalism, despre etică, politică, viața cetății, acoperiți, lege etc. Ne-am dat seama ca suntem, printre atatea paradoxuri românești, și într-unul constituțional: articolul 31 ne obligă să informăm corect opinia publică or, cum poți să informezi corect dacă nu controlezi editarea și intenția informației?

Paginademedia.ro: Din formulare, este vorba numai de servicii secrete?

Mihai Dobrovolschi: Sau instituții afiliate, de exemplu srl-uri ce țin de servicii. Este foarte greu să definești zona asta care prin definiție este ascunsă.

Paginademedia.ro: Care au fost primele semnale, în primele ore de când ați postat demersul vostru?

Mihai Dobrovolschi: Foarte multe bune, două-trei înjurături de la haterii de serviciu și câteva tăceri suspecte. Feedback-ul la care ne așteptam.

Paginademedia.ro: De ce în această formă? Adică declarații notariale?

Mihai Dobrovolschi: Nu am vrut să pară niște hârtiuțe fără nicio valoare.

Paginademedia.ro: Ce le răspunzi celor care zic că oricum, un acoperit poate să funcționeze și cu semnătură notarială?

Mihai Dobrovolschi: Evident că pot funcționa bine-mulțumesc. Noi am făcut ce a ținut de noi. Pe de altă parte, viitorul aduce mereu surprize, eu nu aș dormi bine dacă aș ști că la un moment dat, fie și peste ani, voi avea un proces de 100.000 de euro. Plus unul de fals în declarații.

Paginademedia.ro: Care va fi urmatorul pas al acestui demers?

Mihai Dobrovolschi: Avem deja în minte pașii pe care o să îi facem pentru a ne însănătoși, noi, media, dar o să vi-i povestim pe măsura ce îi facem.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • ei au pasii "pentru a ne insanotosi, noi, media" :) hai, mah.... pfuuu, au fost si "cateva taceri suspecte" :) haios foc, subofiteru'
 • Macar nu ascult acel radio de hipsteri care cauta disperati audienta cu mizerii ca asta de fata .
  Se aude ca la Guerrilla nu se dau salarii , si lumea deja e nervoasa pe intelijentul Dobro care nu mai stie cum sa scoata camasa si ce giumbuslucuri sa mai faca pentru a atrage atentia spre walkie-talkieul lui de mansarda ....
 • Colonele
  nu te da inteligenta afara din casa, nu ? tu crezi ca sri si sie recruteaza prezentatori de meteo ? hartia asta la notar priveste jurnalistii de opinie, cei care vorbesc despre dna si oamenii politici....ma rog, tu esti masa de manevra a serviciilor. plin de certitudini, lipsit de inteligenta.
 • Aiurea-n n tramvai , doar o operatiune disperata de PR .

  Ce ne intereseaza pe noi ca un animator care anunta piesa urmatoare , temperatura de afara sau zodia capricorn e lucrator sub acoperire a SRI sau nu .

  Omul cauta sa-si creeze buzzzzzz sa se vorbeasca despre radioul lui o zi sau doua pe gratis . Poate mai pescuieste 2-3 hipsteri ascultatori .

Trimite un comentariu