Skip to main content

Ziarul lui Dan Diaconescu reapare. Elodia, pe prima pagină. Se vrea si o televiziune

 
Ziarul lui Dan Diaconescu reapare. Elodia, pe prima pagină. Se vrea si o televiziune

Așteptându-l pe DD. Ziarul Oglinda, fondat de Dan Diaconescu în 1994, revine în print, după 14 ani. Și subiectul care l-a făcut faimos pe Dan Diaconescu - cazul Elodia - este pe prima pagină. Cine editează ziarul? Ce legătură are Dan Diaconescu? Cine este în echipă? Ce planuri are publicația? 

Oglinda a reapărut astăzi, cu Sorin Voinea director. El a condus ziarul și până la închiderea acestuia. De altfel, mare parte din echipă a lucrat și la vechiul ziar, pe vremea lui Diaconescu.

Publicitate

De unde vin banii? Se va implica şi Dan Diaconescu la ziar?

Sorin Voinea, pentru Paginademedia.ro:

„Din surse proprii, eu îl susțin. Am preluat de la Dan Diaconescu brandul. Sperăm că Dan Diaconescu va fi eliberat în toamnă. Deocamdată, cinci ani nu se poate implica în proiect. Va fi un fel de comentator de pe margine. Invitat să ne vorbească, poate, despre cărțile pe care le-a scris.”

Fostul cotidian se relansează acum ca bilunar, în format mic, cu 24 de pagini color. Prima ediție a fost tipărită în 15.000 de exemplare, iar preţul este de 5 lei.

Sorin Voinea a adăugat însă că se e doreşte transformarea ziarului din bilunar în săptămânal:

”Ziarul este bilunar, însă intenționăm să atragem fonduri europene și să-l facem săptămânal. Pe zona de distribuție, suntem în discuții cu Burda să-l distribuim în toată țara.”

Conţinutul ziarului este generalist şi este împărţit în secțiunile: Anchete, Interviu, Dosar, Reporter Special, Portret de artist, Social, Investiţii, Administraţie, Nutriţie, Cultură şi Sport-Turism.

Sorin Voinea, noul director al ziarului Oglinda, a declarat pentru Paginademedia.ro că se dorește, în perioada următoare, și deschiderea unei televiziuni cu acoperire națională:

„Vrem redeschiderea televiziunii Oglinda TV. Suntem în discuții cu cineva care are licență de televiziune, care are emisia întreruptă acum. Este o licență cu acoperire națională. Nu va fi ca vechiul OTV. Nu vom avea ‘Magde Ciumaci’. ‘Elodii’ cred că vom avea”, a declarat Sorin Voinea.

Aproape toată echipa din redacţia noului ziar Oglinda este formată din vechea echipă de la postul OTV şi chiar de la vechiul ziar, potrivit declaraţiilor noului director al ziarului Oglinda:

”Cam 80% din jurnaliștii care lucrează acum la Oglinda sunt din vechea echipă OTV sau chiar de la fosta Oglindă. Tomiță Stoicuț este același redactor-șef de la ziarul din 1994. Avem și oameni noi. Este doctorul Ioan Tănăsescu, care este un foarte bun comentator sportiv, scriitor, fost senator. Se va alătura și europarlamentarul Ciprian Tănăsescu, care este băiatul lui”, a spus Sorin Voinea.

Echipa:

 • Redactor-șef: Tomiță Stoicuț
 • Cultură: Gabriel Fătu
 • Interviu: Ana Moroșanu-Magdin
 • Social: Mara Răducanu
 • Foto: Rică Petrescu
 • Anchete-Investigații: Mihai Iorga
 • Reporter Special: Tiberiu Lovin
 • Turism: Traian Bădulescu
 • Sport: Dr. Dan Claudiu Tănăsescu
 • Mondo: Nicu Pârlog
 • Administrație: Ștefan Novac
 • Agricultură: Traian Tudor
 • Divertisment: Iulian Niculae-JULL
 • Editorialiști: Sorin Alexandru Șontea și Florin T. Voicu

Ziarul Oglinda a fost fondat în anul 1994 de Dan Diaconescu. Cotidianul şi-a încetat difuzarea în anul 2003, când Diaconescu a început demersurile pentru deschiderea postului de televiziune OTV.

 
Ce își propune noua echipă redacțională a ziarului Oglinda: presă cinstită, atitudine, jurnalism responsabil. Așa scrie în editorialul primului nou număr.

”Ziarul Oglinda se întoarce. Pe print și pe internet. Noi credem că vremea unei prese cinstite, profesioniste și neaservite politic nu a trecut. Chiar dacă televiziunile au coborât ștacheta. Și chiar dacă mulți jurnaliști preferă o presă tendențioasă. Adică execută comenzi. Uneori își dau seama de ce fac. Alteori sunt luați de valuri. Sau sunt manipulați. Și, nu arareori, sunt plătiți pentru campanii care au legătură foarte vagă cu realitatea. E problema lor. Noi nu judecăm pe nimeni. Democrația înseamnă și această abundență de informații false, părtinitoare, contrafăcute. Cititorii obișnuiți au, adesea, probleme. Nu e ușor să ajungi la adevăr.

Păstrăm linia vechiului ziar Oglinda, dar venim în plus cu ceea ce ne oferă tehnica modernă. Un tipar de calitate, format mic, integral color, rubrici diverse, de interes pentru un public larg. Încurajăm jurnalismul responsabil, atitudinea civică, implicarea cetățenilor în problemele care îi preocupă. Vom publica dosare și anchete în exclusivitate, interviuri percutante și dezvăluiri din culisele vieții politice. Nu vom ezita să luăm atitudine și să ne situăm, de fiecare dată, de partea celor nedreptățiți.

Pe lângă paginile naționale, redactate de un colectiv de aici, în București, încurajăm și apariția unor ediții locale. Acestea vor putea avea între una și patru pagini și vor fi gestionate exclusiv de redacțiile locale. Nu e nevoie neapărat de jurnaliști profesioniști, ci de oameni care vor să se implice și cărora nu le e indiferent ce se întâmplă în așezările unde locuiesc. În mod firesc, aceste pagini locale vor pune accentul pe ce se întâmplă în zona respectivă”, se arată în testimonialul publicat în primul număr.

 

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu