Skip to main content

Ziarul lui Dan Diaconescu reapare. Elodia, pe prima pagină. Se vrea si o televiziune

 
Dan Diaconescu şi Sorin Voinea, imagini de arhivă
Dan Diaconescu şi Sorin Voinea, imagini de arhivă

Aşteptându-l pe DD. Ziarul Oglinda, fondat de Dan Diaconescu în 1994, revine în print, după 14 ani. Şi subiectul care l-a făcut faimos pe Dan Diaconescu - cazul Elodia - este pe prima pagină. Cine editează ziarul? Ce legătură are Dan Diaconescu? Cine este în echipă? Ce planuri are publicaţia?

Publicitate

Oglinda a reapărut astăzi, cu Sorin Voinea director. El a condus ziarul şi până la închiderea acestuia. De altfel, mare parte din echipă a lucrat şi la vechiul ziar, pe vremea lui Diaconescu.

De unde vin banii? Se va implica şi Dan Diaconescu la ziar?

Sorin Voinea, pentru Paginademedia.ro:

„Din surse proprii, eu îl susţin. Am preluat de la Dan Diaconescu brandul. Sperăm că Dan Diaconescu va fi eliberat în toamnă. Deocamdată, cinci ani nu se poate implica în proiect. Va fi un fel de comentator de pe margine. Invitat să ne vorbească, poate, despre cărţile pe care le-a scris.”

Fostul cotidian se relansează acum ca bilunar, în format mic, cu 24 de pagini color. Prima ediţie a fost tipărită în 15.000 de exemplare, iar preţul este de 5 lei.

Sorin Voinea a adăugat însă că se e doreşte transformarea ziarului din bilunar în săptămânal:

”Ziarul este bilunar, însă intenţionăm să atragem fonduri europene şi să-l facem săptămânal. Pe zona de distribuţie, suntem în discuţii cu Burda să-l distribuim în toată ţara.”

Conţinutul ziarului este generalist şi este împărţit în secţiunile: Anchete, Interviu, Dosar, Reporter Special, Portret de artist, Social, Investiţii, Administraţie, Nutriţie, Cultură şi Sport-Turism.

Sorin Voinea, noul director al ziarului Oglinda, a declarat pentru Paginademedia.ro că se doreşte, în perioada următoare, şi deschiderea unei televiziuni cu acoperire naţională:

„Vrem redeschiderea televiziunii Oglinda TV. Suntem în discuţii cu cineva care are licenţă de televiziune, care are emisia întreruptă acum. Este o licenţă cu acoperire naţională. Nu va fi ca vechiul OTV. Nu vom avea ‘Magde Ciumaci’. ‘Elodii’ cred că vom avea”, a declarat Sorin Voinea.

Aproape toată echipa din redacţia noului ziar Oglinda este formată din vechea echipă de la postul OTV şi chiar de la vechiul ziar, potrivit declaraţiilor noului director al ziarului Oglinda:

”Cam 80% din jurnaliştii care lucrează acum la Oglinda sunt din vechea echipă OTV sau chiar de la fosta Oglindă. Tomiţă Stoicuţ este acelaşi redactor-şef de la ziarul din 1994. Avem şi oameni noi. Este doctorul Ioan Tănăsescu, care este un foarte bun comentator sportiv, scriitor, fost senator. Se va alătura şi europarlamentarul Ciprian Tănăsescu, care este băiatul lui”, a spus Sorin Voinea.

Echipa:

  • Redactor-şef: Tomiţă Stoicuţ
  • Cultură: Gabriel Fătu
  • Interviu: Ana Moroşanu-Magdin
  • Social: Mara Răducanu
  • Foto: Rică Petrescu
  • Anchete-Investigaţii: Mihai Iorga
  • Reporter Special: Tiberiu Lovin
  • Turism: Traian Bădulescu
  • Sport: Dr. Dan Claudiu Tănăsescu
  • Mondo: Nicu Pârlog
  • Administraţie: Ştefan Novac
  • Agricultură: Traian Tudor
  • Divertisment: Iulian Niculae-JULL
  • Editorialişti: Sorin Alexandru Şontea şi Florin T. Voicu

Ziarul Oglinda a fost fondat în anul 1994 de Dan Diaconescu. Cotidianul şi-a încetat difuzarea în anul 2003, când Diaconescu a început demersurile pentru deschiderea postului de televiziune OTV.

Ce îşi propune noua echipă redacţională a ziarului Oglinda: presă cinstită, atitudine, jurnalism responsabil. Aşa scrie în editorialul primului nou număr.

”Ziarul Oglinda se întoarce. Pe print şi pe internet. Noi credem că vremea unei prese cinstite, profesioniste şi neaservite politic nu a trecut. Chiar dacă televiziunile au coborât ştacheta. Şi chiar dacă mulţi jurnalişti preferă o presă tendenţioasă. Adică execută comenzi. Uneori îşi dau seama de ce fac. Alteori sunt luaţi de valuri. Sau sunt manipulaţi. Şi, nu arareori, sunt plătiţi pentru campanii care au legătură foarte vagă cu realitatea. E problema lor. Noi nu judecăm pe nimeni. Democraţia înseamnă şi această abundenţă de informaţii false, părtinitoare, contrafăcute. Cititorii obişnuiţi au, adesea, probleme. Nu e uşor să ajungi la adevăr.

Păstrăm linia vechiului ziar Oglinda, dar venim în plus cu ceea ce ne oferă tehnica modernă. Un tipar de calitate, format mic, integral color, rubrici diverse, de interes pentru un public larg. Încurajăm jurnalismul responsabil, atitudinea civică, implicarea cetăţenilor în problemele care îi preocupă. Vom publica dosare şi anchete în exclusivitate, interviuri percutante şi dezvăluiri din culisele vieţii politice. Nu vom ezita să luăm atitudine şi să ne situăm, de fiecare dată, de partea celor nedreptăţiţi.

Pe lângă paginile naţionale, redactate de un colectiv de aici, în Bucureşti, încurajăm şi apariţia unor ediţii locale. Acestea vor putea avea între una şi patru pagini şi vor fi gestionate exclusiv de redacţiile locale. Nu e nevoie neapărat de jurnalişti profesionişti, ci de oameni care vor să se implice şi cărora nu le e indiferent ce se întâmplă în aşezările unde locuiesc. În mod firesc, aceste pagini locale vor pune accentul pe ce se întâmplă în zona respectivă”, se arată în testimonialul publicat în primul număr.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    "Cultură: Gabriel Fătu" :))))))
  • silvia silvia
    Greu cu televiziunea. Le-a ocupat Romania TV slotul.

Trimite un comentariu

sus