Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Cele mai distribuite postări de Paște. Dollo.ro, în top cu Farmacia Tei

 
BLOGOSFERĂ. Cele mai distribuite postări de Paște. Dollo.ro, în top cu Farmacia Tei

BLOGOSFERĂ. Ce articole din blogosferă au circulat pe Facebook în ultimele zile, de Paște. Cel mai viralizat articol este unul despre Farmacia Tei, publicat pe Dollo.ro, blogul ținut de Dollores Benezic.

Publicitate

Materialul în care ea povestește experiența de la Farmacia Tei - Dristor și modelul de succes (nu e un advertorial, precizează clar) s-a dus spre 10.000 de share-uri pe rețeaua socială.

În topul blogosferei se regăsesc, de Paște, Moise Guran, Andrei Pleșu și Prințesa Urbană.

Cele mai apreciate si distribuite opinii publicate în zilele sărbătorii de Paște pe bloguri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. dollo.ro, Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta - 9144 likes & shares;

Farmacia Tei e un soi de legendă urbană în București, se știe de ea de mai bine de un deceniu că are prețuri mici, dar pentru că la început era doar în cartierul Tei mi se părea cam aiurea să bat drumul până acolo doar pentru niște prețuri mai mici.

modul în care este organizată vânzarea de medicamente arată că pe proprietarii farmaciei chiar îi interesează să-și atragă și păstreze clientela, deși ar fi putut să motiveze că avem prețuri mici, nu ne permitem să angajăm personal mai mult

m-am uitat la ei pe site și nu am văzut să aibă vreun card de fidelitate, de altfel nici nu cred că are nevoie, lumea vine să cumpere pentru că știe că e mai ieftin, nu e atrasă de reduceri iluzorii.

faptul că o singură farmacie din România își permite să vândă medicamente cu până la jumătate din prețul practicat de celelalte farmacii, și că este deja o legendă în țară, că vin oamenii din tot orașul la ea și stau cu orele la coadă sau că primește comenzi din toată țara pentru asta, mie una îmi demonstrează că nimeni din sistemul medical nu vrea să ieftinească cu adevărat medicamentele, altfel ar lua exemplu de la femeia asta care are Farmacia Tei

ăsta nu e un advertorial, nu am primit nimic de la Farmacia Tei ca s-o laud, nici nu cred că are nevoie, ziceam și eu așa, ca opinia publică, poate află mai multă lume și mai scade astfel numărul de clienți care îngroașă profiturile marilor lanțuri farma …

2. biziday.ro, Să punem bani deoparte, pentru haraci - 4443 likes & shares;

George Friedman anticipează în cartea sa, Următorii 100 de ani, publicată în 2009, o ascensiune a Turciei ca putere regională, deloc binevoitoare cu Statele Unite, împotriva cărora ar putea intra chiar în război, undeva pe la mijlocul secolului.

Națiune vulcanică, expansivă, dar dependentă într-o măsură destul de mare de investițiile și tehnologia occidentală, Turcia face un pas decisiv în această direcție, prin referendumul de ieri. Marcat de o retorică agresiv anti-occidentală, dar câștigat de Erdogan la un scor strâns (51%, și numai cu ajutorul buletinelor de vot fără ștampila secției de votare, ceea ce sugerează o fraudă rudimentară), referendumul nu va scoate imediat Turcia din NATO, dar va complica și mai mult relațiile din interiorul Alianței.

Dar ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este modul în care Turcia și Rusia pot folosi migrația provocată de război pentru destabilizarea Balcanilor și slăbirea flancului sudic al NATO, precum și pentru scoaterea Europei de Est din sfera de influență a Bruxelles-ului.

Nu vă lăsați păcăliți de loviturile americane asupra unei singure baze în Siria, singurul lor efect a fost legitimarea lui Donald Trump în fața opiniei publice occidentale. Nici faptul că noul președinte american a declarat că NATO nu mai este o organizație depășită nu schimbă foarte multe lucruri.

3. Andrei Pleșu, Blogurile Adevarul, Petrecerea naţională - 1962 likes & shares;

Anul acesta, în Vinerea Mare, „vestea cea bună” a fost prinderea misteriosului Ghiţă. A fost „ştirea” prin excelenţă, comentată de toată lumea. Cum a ajuns băiatul ăsta mediocru, inexpresiv, să răstoarne, cu făcăleţul „dezvăluirilor” sale, întreaga protipendadă a politicii autohtone? Dacă sînt false, atunci de ce ne ocupăm de ele cu atîta foc?

Dacă sînt adevărate, atunci am fost şi sîntem pe mîna unor neisprăviţi lacomi, a unor şmecheraşi obraznici, pentru care ţara nu e decît o şansă de carierism ieftin şi un inventar de resurse, tocmai bun de delapidat.

Ni se vorbeşte despre întîlniri „secrete”, la şpriţuri, între diferite „organe”, ni se spune că Gabriel Oprea ar fi fost drogat (!) de George Maior, că la cutare reuniune conspirativă din ajunul unei campanii electorale „s-a mîncat timp de două ore, două ore şi jumătate”. Cum am nimerit în nămolul ăsta?

4. Eugen Tănăsescu, Blogurile Adevarul, Bâlciul pascal - 1414 likes & shares;

Sărbătorile sunt momentul ideal în care spaţiul public este invadat cu idei bizare. Oul, iepuraşul, decoraţiunile luminoase, până şi urările pascale, toate sunt pătrunse de un spirit bizar de marketing, menit mai degrabă să stimuleze sărbătoarea de consum decât spiritul creştinesc al Învierii.

5. printesaurbana.ro, MĂ SCUZAȚI - 1303 likes & shares.

A venit mama aseară pentru scurta vacanță de Paști, așa că la 10 eram în pat, mâncată și masată, am citit 40 de minute (Anna Gavalda, v-o super recomand, orice), am dormit 9 ore, iar acum sunt atât de odihnită că mintea mea refuză să scoată ceva inteligent. Sunt în vacanță, practic.

De mentionat:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu