Skip to main content

BLOGOSFERA. Salarii, pensii și consilieri fiscali, temele virale. Moise Guran în top, cu „Razboiul pensiilor abia incepe”

 
BLOGOSFERA. Salarii, pensii și consilieri fiscali, temele virale. Moise Guran în top, cu „Razboiul pensiilor abia incepe”
Moise Guran

"Este posibilă naționalizarea pensiilor private obligatorii, având în vedere faptul că în Constituția României dreptul la proprietate este garantat?", se intreaba Moise Guran, in cea mai distribuita opinie publicata ieri in blogosfera. 

Jurnalistul raspunde ca in mod normal "nu, nu este posibil", dar "în Ungaria a fost posibil, în Polonia a fost posibil, iar de când Curtea Constituțională a României a devenit mai mult o curte constituțională a PSD, mă tem de orice speță ajunge acolo, căci fiecare decizie ne poate mutila Constituția."

Publicitate

In schimb, Moise Guran atrage atentia asupra faptului ca guvernantii nu s-au referit la intreg continutul scrisorii cand au criticat fondul de pensii private NN.

Potrivit jurnalistului, in scrisoare au fost prezentate de fapt trei scenarii prin care Statul poate interveni asupra fondului privat obligatoriu de pensii:

  • "Nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari" (n.r scenariul care a produs situatia tensionata)
  • "Inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii"
  • "Blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii"

Cei care au criticat fondul de pensii NN in ultima vreme s-au referit doar la unul dintre scenarii insa, cel dintai prezentat mai sus, spune Guran.

Opinia publicata ieri pe blogul Biziday.ro a adunat aproape 8.500 de like-uri si share-uri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"In scrisoarea către asigurați, NN formulează așa: 'Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari'.

Este că pesediștii n-au suflat o vorbă despre înghețarea valorii procentului, nici despre blocarea parțială a virării acestuia? De ce nu? Pentru că acest lucru s-a mai întâmplat în trecut sau pentru că n-a fost niciodată exclus pentru viitor?"

In topul celor mai distribuite si apreciate opinii publicate ieri pe bloguri au intrat Biziday.ro, Contributors.ro, Blogurile Adevarul si Petreanu.ro.

Mentiune importanta: Topul include, cumulat, numarul de like-uri si de share-uri.

Cele mai apreciate si distribuite opinii publicate ieri pe bloguri, potrivit unei monitorizari Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Războiul pensiilor abia începe. Și este un război între generații…”

- 8.401 likes & shares

2. Contributors.ro, “Salarizarea personalului plătit din fonduri publice – un «marș de tramvai» numit dorință”, de Dragos Nicolae Pîslaru 

- 4.768 likes & shares

3. Blogurile Adevarul, “O armată de 35.000 de consilieri fiscali pentru a controla votul românilor”, de Ion M. Ionita

- 864 likes & shares

4. Blogurile Adevarul, “Românii sunt foarte credincioşi, păcat că Dumnezeu nu îi prea ajută!”, de Mihai Copaceanu

- 734 likes & shares;

5. Petreanu.ro, “PSD pregătește Marea Jupuire (pe gospodărie)” 

- 706 likes & shares.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu