Skip to main content

Jurnalistul și scriitorul Petre Barbu, premiat de Uniter. Semnează cea mai bună piesă a anului

 
Jurnalistul și scriitorul Petre Barbu, premiat de Uniter. Semnează cea mai bună piesă a anului

Premiu pentru jurnalistul și scriitorul Petre Barbu. Juriul Uniter a decis: semnează Cea mai bună piesă românească a anului 2016, o distincție pe care a primit-o pentru a doua oară (prima dată în 2003).

Publicitate

Petre Barbu a fost desemnat câștigătorul Concursului de dramaturgie cu piesa Masa puterilor noastre.  

Juriul: Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu și Marian Popescu.

Piesa lui Petre Barbu a fost aleasă din cinci finaliști:

1. Ultima dorință de Cristina Cozma
2. Legea locatarului universale de Denis Dinulescu
3. Ziua în care m-am hotărât de Paul Popescu
4. Eu nu sunt Hamlet de Andrei Vornicu
5. Masa puterilor noastre de Petre Barbu

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Teatrul Național din Timișoara în 8 mai 2017 iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Petre Barbu, despre piesa premiată:

"Este despre familia din ziua de azi, incapabilă să-și gestioneze crizele, o piesă despre școală, despre relația copii-părinți-școală. O piesă despre dragoste și frustrări."

Este a doua oară când Petre Barbu câștigă premiul Uniter. În 2003, Tatăl nostru care ești în supermarket a fost desemnată Cea mai bună piesă a anului.

Carte de vizită:

Petre Barbu este scriitor și ziarist. În prezent este senior-editor la revista „Forbes România”. A debutat editorial cu volumul de nuvele „Tricoul portocaliu fără număr de concurs”, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele „Dumnezeu binecuvântează America” (1995), Editura Nemira, „Ultima tresărire a submarinului legionar” (1998), Editura Nemira, „Blazare” (2005), Editura Polirom, și „Marea petrecere” (2014), Editura Cartea Românească.

În 2003, a publicat volumul „Teatru”, Editura Unitext. Este autorul volumului de schițe și nuvele „Până la capătul liniei” (2012), Editura Cartea Românească, și a cărții de interviuri „Primul an de publicitate” (2013), Editura Tandem Media.

În 2003, Petre Barbu a obținut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER cu piesa „Tatăl nostru care ești în supermarket”.

La ediția 2015 a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași, romanul „Marea petrecere” a primit premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2014.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu