Skip to main content

Jurnalistul şi scriitorul Petre Barbu, premiat de Uniter. Semnează cea mai bună piesă a anului

 
Jurnalistul şi scriitorul Petre Barbu, premiat de Uniter. Semnează cea mai bună piesă a anului

Premiu pentru jurnalistul şi scriitorul Petre Barbu. Juriul Uniter a decis: semnează Cea mai bună piesă românească a anului 2016, o distincţie pe care a primit-o pentru a doua oară (prima dată în 2003).

Publicitate

Petre Barbu a fost desemnat câştigătorul Concursului de dramaturgie cu piesa Masa puterilor noastre.

Juriul: Marina Constantinescu, Dan C. Mihăilescu şi Marian Popescu.

Piesa lui Petre Barbu a fost aleasă din cinci finalişti:

1. Ultima dorinţă de Cristina Cozma
2. Legea locatarului universale de Denis Dinulescu
3. Ziua în care m-am hotărât de Paul Popescu
4. Eu nu sunt Hamlet de Andrei Vornicu
5. Masa puterilor noastre de Petre Barbu

Premiul va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfăşura la Teatrul Naţional din Timişoara în 8 mai 2017 iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Petre Barbu, despre piesa premiată:

"Este despre familia din ziua de azi, incapabilă să-şi gestioneze crizele, o piesă despre şcoală, despre relaţia copii-părinţi-şcoală. O piesă despre dragoste şi frustrări."

Este a doua oară când Petre Barbu câştigă premiul Uniter. În 2003, Tatăl nostru care eşti în supermarket a fost desemnată Cea mai bună piesă a anului.

Carte de vizită:

Petre Barbu este scriitor şi ziarist. În prezent este senior-editor la revista „Forbes România”. A debutat editorial cu volumul de nuvele „Tricoul portocaliu fără număr de concurs”, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele „Dumnezeu binecuvântează America” (1995), Editura Nemira, „Ultima tresărire a submarinului legionar” (1998), Editura Nemira, „Blazare” (2005), Editura Polirom, şi „Marea petrecere” (2014), Editura Cartea Românească.

În 2003, a publicat volumul „Teatru”, Editura Unitext. Este autorul volumului de schiţe şi nuvele „Până la capătul liniei” (2012), Editura Cartea Românească, şi a cărţii de interviuri „Primul an de publicitate” (2013), Editura Tandem Media.

În 2003, Petre Barbu a obţinut premiul „Cea mai bună piesă românească a anului” – UNITER cu piesa „Tatăl nostru care eşti în supermarket”.

La ediţia 2015 a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere de la Iaşi, romanul „Marea petrecere” a primit premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte a anului 2014.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus