Skip to main content

KOMPATIBIL. Peste 50 de angajaţi din radio, către conducere: Cine a viciat alegerile pentru Consiliul de Administraţie? Găsiţi-i şi sancţionaţi-i

 
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public
Ovidiu Miculescu, preşedintele Radioului Public

Peste 50 de angajaţi ai Radioului Public - Grupul de iniţiativă Kompatibil, cere conducerii să-i găsească şi să îi sancţioneze pe cei care au viziat alegerile pentru Consiliul de Administraţie al instituţiei.

Publicitate

Grupul de iniţiativă menţionează că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, prin decizie definitivă, alegerile din 2014 pentru reprezentanţii salariaţilor în actualul Consiliu de Administraţie al SRR.

"Va trebui stabilit în regim de urgenţă în ce mod şi de la cine vor trebui recuperate indemnizaţiile acordate, în ultimii trei ani, din bani publici, celor doi membri ai Consiliului de Administraţie al SRR aleşi printr-o procedură viciată", susţin cei peste 50 de semnatari.

CONTEXT. În 2014, înaintea alegerilor pentru membrii angajaţilor în Consiliul de Administraţie, conducerea a introdus reguli noi. Cea mai importantă: nu puteau participa decât salariaţi ai instituţiei.
Sindicatul Unit al Salariţilor Radio România (SUS) a contestat regula, dar şi faptul că buletinele de vot au fost numerotate, astfel că se putea identific - susţinea SUS - opţiunea angajaţilor.

Instanţa a hotărât anularea regulamentului alegerilor, dar şi procesul verbal al clasamentului final. Recursul Radio România a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 20 aprilie.

Detalii despre caz, pe blogul SUS România.

Integral, comunicatul Grupului de iniţiativă Kompatibil:

Grupul de Iniţiativă “Kompatibil” constată că derapajele comise sub administraţia Miculescu în Societatea Română de Radiodifuziune continuă să fie sancţionate. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat, prin decizie definitivă, alegerile din 2014 pentru reprezentanţii salariaţilor în actualul Consiliu de Administraţie al SRR. Acestea au fost viciate prin modificarea de ultim moment a Regulamentului prin care erau organizate, dar şi prin numerotarea buletinelor de vot.

Grupul de Iniţiativă „Kompatibil” consideră că va trebui stabilit în regim de urgenţă în ce mod şi de la cine vor trebui recuperate indemnizaţiile acordate, în ultimii trei ani, din bani publici, celor doi membri ai Consiliului de Administraţie al SRR aleşi printr-o procedură viciată.

Dincolo de aceste aspecte, observăm, încă o dată, tăcerea asurzitoare a conducerii SRR şi lipsa de asumare a responsabilităţii. Aceeaşi tăcere asurzitoare s-a văzut şi în cazul deciziei ÎCCJ din 31.01.2017 prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului Ovidiu Miculescu, care nu a găsit de cuviinţă să facă un act de imediată moralitate, menit să protejeze imaginea instituţiei, şi să îşi dea demisia. SRR nu a anunţat în mod public nici ce demersuri întreprinde – dacă întreprinde astfel de demersuri – pentru a recupera prejudiciile de 550 de mii de euro constatate în raportul Curţii de Conturi din iulie 2016.

Cele de mai sus şi numeroase alte derapaje sunt ascunse în spatele unei propagande a “marilor realizări”, în care se foloseşte repetat şi agasant sintagma “cel mai bun an din istoria modernă a radioului” – inclusiv în intervenţiile lui Ovidiu Miculescu pe postul public de radio (ultima dintre acestea la “Apel Matinal” pe 20 aprilie) intervenţii pe care le considerăm neavenite dat fiind că problemele de imagine ale domniei sale – incompatibilitate, cheltuieli uriaşe pentru deplasări în condiţii de lux, angajarea unui consilier condamnat penal, angajament semnat cu fosta Securitate, etc. – se pot răsfrânge asupra instituţiei.

Având în vedere cele de mai sus, Grupul de Iniţiativă “Kompatibil” solicită conducerii SRR identificarea şi sancţionarea celor responsabili pentru vicierea alegerilor pentru Consiliul de Administraţie, precum şi anunţarea măsurilor luate pentru recuperarea prejudiciilor aduse în acest caz, dar şi a celor sesizate de Curtea de Conturi sau în cazul prin care fostul director al Centrului Cultural Media, Oltea Şerban Pârâu, a fost condamnat penal; în aceast ultim caz notăm că răspunsul SRR la condamnare – care atrăgea desfacerea contractului de muncă – a fost re-angajarea doamnei Şerban Pârâu în funcţia de consilier al PDG.

Totodată, Grupul de Iniţiativă “Kompatibil” solicită imperativ ca în perioada următoare să nu fie încetat în mod amiabil (cu salarii compensatorii) niciun contract individual de muncă, având în vedere faptul că în această săptămână se vor vota în Parlament rapoartele de activitate, iar cel pe anul 2015 intră în dezbatere cu aviz negativ. Atragem atenţia că persoane importante din managementul actual, considerat defectuos de către Comisia de Cultură, vor putea încasa în mod imoral sume deosebit de consistente, care vor împovăra bugetul SRR.

Semnatari:

Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi

Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii

Corina Sabău – redactor Radio România Internaţional

Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional

Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional

Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural

Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional

Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional

Mihai-RaduCeascai, artist instrumentist-şef partida, Orchestra Naţională Radio

Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio

OanaEnăchescu, realizator Radio România Cultural,

Iulia Niculae, regizor emisie, Bucureşti FM

Mircea Mihai, realizator Radio RomâniaInternaţional

Daniel Bilt, Radio România Internaţional

Mara Popa, realizator Radio România Internaţional

Iovan Popovici, realizator Radio România Internaţional

Mihai Timariu, referent specialitate, Serviciul Juridic

Ovidiu Groza, specialist marketing, Studiourile Teritoriale

Mira Gomboş, realizator, Redacţia Informaţii

Victor Gabriel Mihalache, reporter, Radio Bucureşti

Anca Romeci, realizator, România Actualităţi

Pompilius Onofrei, realizator, Radio România Actualităţi

Cristina Grecu, realizator, Redacţia Informaţii

Ştefania Ceascai, referent de specialitate

Larisa Calistru, redactor, Radio România Constanţa

Liliana Fustanela, redactor, Radio România Constanţa

Bogdan Comşa, redactor, Radio România Constanţa

Ioan Dobrinescu, Şeful Comisiei de Evaluare a Înregistrărilor Muzicale Radio, Dep. Patrimoniu

Mario Balint, corespondent

Ana-Maria Cononovici, redactor, Radio România Internaţional

Laurenţiu Calomfirescu, specialist marketing, Direcţia Marketing

Nicolae Stoica, specialist marketing, Centrul Cultural Media

Veronica Goiceanu, reporter, Radio România Craiova

Cristian Neţoiu, regizor emisie, Radio România Craiova

Cornel Marcu, tehnician audio, Radio România Craiova

Pantelica Gheorghe, tehnician audio, Radio România Craiova

Emil Ana, technician echipamente radio, Radio România Craiova

Ilie Ştefănescu, tehnician audio, Radio România Craiova

Ionela Mengher, redactor, Radio România Internaţional

Cornelia Scarlat, specialist marketing, Centrul Cultural Media

Claudiu Petrică Ţigănaş, ilustrator, Radio România Actualităţi

Irina Calin, realizator, Radio România Internaţional

Daniela Coman, realizator, Redacţia Informaţii

Orodel Olaru, redactor, Radio România Actualităţi

Gabriela Moise, organizator producţie, Departament Studiouri Teritoriale

GiacominaLucarelli, operator echipamente radio, Radio RomâniaActualităţi

Vasile Luca, realizator, Radio România Cluj

Mihai Miclăuş, realizator, Radio România Cluj

Dinicu Braghină, realizator, Radio România Cluj,

Dinisia Măgureanu, secretar, Centrul Cultural Media

Carmen Nicolau, operator echipamente radio, Radio România Actualităţi

Ana-Maria Popescu, redactor, Radio România Internaţional

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasilescu Radu Vasilescu Radu
    Marile branduri cât și micii producători ar trebui sa- și retragă complet de la cele două televiziuni,A3 și RTv,care sunt niste instituții antinaționale prin acțiunile lor de a promova minciuna,inventarea,atacurile mizerabile la adresa unor persoane absolut nevinovate,promovarea luptei anti- justiție,susținerea penalilor și bandiților proveniți din fosta Securitate!90% din ,,știrile lor,,sunt invenții veninoase,manipulatoare a sute de mii de români ce nu au cultura analizei obiective a așa ziselor ,,știri,,!

Trimite un comentariu

sus