Skip to main content

KOMPATIBIL. Peste 50 de angajați din radio, către conducere: Cine a viciat alegerile pentru Consiliul de Administrație? Găsiți-i și sancționați-i

 
KOMPATIBIL. Peste 50 de angajați din radio, către conducere: Cine a viciat alegerile pentru Consiliul de Administrație? Găsiți-i și sancționați-i
Ovidiu Miculescu, președintele Radioului Public

Peste 50 de angajați ai Radioului Public - Grupul de inițiativă Kompatibil, cere conducerii să-i găsească și să îi sancționeze pe cei care au viziat alegerile pentru Consiliul de Administrație al instituției.

Publicitate

Grupul de inițiativă menționează că Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat, prin decizie definitivă, alegerile din 2014 pentru reprezentanții salariaților în actualul Consiliu de Administrație al SRR.

"Va trebui stabilit în regim de urgență în ce mod și de la cine vor trebui recuperate indemnizațiile acordate, în ultimii trei ani, din bani publici, celor doi membri ai Consiliului de Administrație al SRR aleși printr-o procedură viciată", susțin cei peste 50 de semnatari.

CONTEXT. În 2014, înaintea alegerilor pentru membrii angajaților în Consiliul de Administrație, conducerea a introdus reguli noi. Cea mai importantă: nu puteau participa decât salariați ai instituției.
Sindicatul Unit al Salariților Radio România (SUS) a contestat regula, dar și faptul că buletinele de vot au fost numerotate, astfel că se putea identific - susținea SUS - opțiunea angajaților.

Instanța a hotărât anularea regulamentului alegerilor, dar și procesul verbal al clasamentului final. Recursul Radio România a fost respins de Înalta Curte de Casație și Justiție pe 20 aprilie.

Detalii despre caz, pe blogul SUS România.

Integral, comunicatul Grupului de inițiativă Kompatibil:

Grupul de Inițiativă “Kompatibil” constată că derapajele comise sub administrația Miculescu în Societatea Română de Radiodifuziune continuă să fie sancționate. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat, prin decizie definitivă, alegerile din 2014 pentru reprezentanții salariaților în actualul Consiliu de Administrație al SRR. Acestea au fost viciate prin modificarea de ultim moment a Regulamentului prin care erau organizate, dar și prin numerotarea buletinelor de vot.

Grupul de Iniţiativă „Kompatibil” consideră că va trebui stabilit în regim de urgență în ce mod și de la cine vor trebui recuperate indemnizațiile acordate, în ultimii trei ani, din bani publici, celor doi membri ai Consiliului de Administrație al SRR aleși printr-o procedură viciată.

Dincolo de aceste aspecte, observăm, încă o dată, tăcerea asurzitoare a conducerii SRR și lipsa de asumare a responsabilității. Aceeași tăcere asurzitoare s-a văzut și în cazul deciziei ÎCCJ din 31.01.2017 prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a domnului Ovidiu Miculescu, care nu a găsit de cuviință să facă un act de imediată moralitate, menit să protejeze imaginea instituției, și să își dea demisia. SRR nu a anunțat în mod public nici ce demersuri întreprinde – dacă întreprinde astfel de demersuri – pentru a recupera prejudiciile de 550 de mii de euro constatate în raportul Curții de Conturi din iulie 2016.

Cele de mai sus și numeroase alte derapaje sunt ascunse în spatele unei propagande a “marilor realizări”, în care se folosește repetat și agasant sintagma “cel mai bun an din istoria modernă a radioului” – inclusiv în intervențiile lui Ovidiu Miculescu pe postul public de radio (ultima dintre acestea la “Apel Matinal” pe 20 aprilie) intervenții pe care le considerăm neavenite dat fiind că problemele de imagine ale domniei sale – incompatibilitate, cheltuieli uriașe pentru deplasări în condiții de lux, angajarea unui consilier condamnat penal, angajament semnat cu fosta Securitate, etc. – se pot răsfrânge asupra instituției.

Având în vedere cele de mai sus, Grupul de Inițiativă “Kompatibil” solicită conducerii SRR identificarea și sancționarea celor responsabili pentru vicierea alegerilor pentru Consiliul de Administrație, precum și anunțarea măsurilor luate pentru recuperarea prejudiciilor aduse în acest caz, dar și a celor sesizate de Curtea de Conturi sau în cazul prin care fostul director al Centrului Cultural Media, Oltea Șerban Pârâu, a fost condamnat penal; în aceast ultim caz notăm că răspunsul SRR la condamnare – care atrăgea desfacerea contractului de muncă – a fost re-angajarea doamnei Șerban Pârâu în funcția de consilier al PDG.

Totodată, Grupul de Iniţiativă “Kompatibil” solicită imperativ ca în perioada următoare să nu fie încetat în mod amiabil (cu salarii compensatorii) niciun contract individual de muncă, având în vedere faptul că în această săptămână se vor vota în Parlament rapoartele de activitate, iar cel pe anul 2015 intră în dezbatere cu aviz negativ. Atragem atenţia că persoane importante din managementul actual, considerat defectuos de către Comisia de Cultură, vor putea încasa în mod imoral sume deosebit de consistente, care vor împovăra bugetul SRR.

Semnatari:

Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi

Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii

Corina Sabău – redactor Radio România Internaţional

Theodora Cristez, realizator Radio România Internațional

Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internațional

Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural

Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional

Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internațional

Mihai-RaduCeascai, artist instrumentist-șef partida, Orchestra Națională Radio

Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio

OanaEnăchescu, realizator Radio România Cultural,

Iulia Niculae, regizor emisie, București FM

Mircea Mihai, realizator Radio RomâniaInternațional

Daniel Bilt, Radio România Internațional

Mara Popa, realizator Radio România Internațional

Iovan Popovici, realizator Radio România Internațional

Mihai Timariu, referent specialitate, Serviciul Juridic

Ovidiu Groza, specialist marketing, Studiourile Teritoriale

Mira Gomboș, realizator, Redacția Informații

Victor Gabriel Mihalache, reporter, Radio București

Anca Romeci, realizator, România Actualități

Pompilius Onofrei, realizator, Radio România Actualităţi

Cristina Grecu, realizator, Redacția Informații

Ștefania Ceascai, referent de specialitate

Larisa Calistru, redactor, Radio România Constanța

Liliana Fustanela, redactor, Radio România Constanța

Bogdan Comșa, redactor, Radio România Constanța

Ioan Dobrinescu, Șeful Comisiei de Evaluare a Înregistrărilor Muzicale Radio, Dep. Patrimoniu

Mario Balint, corespondent

Ana-Maria Cononovici, redactor, Radio România Internațional

Laurențiu Calomfirescu, specialist marketing, Direcția Marketing

Nicolae Stoica, specialist marketing, Centrul Cultural Media

Veronica Goiceanu, reporter, Radio România Craiova

Cristian Nețoiu, regizor emisie, Radio România Craiova

Cornel Marcu, tehnician audio, Radio România Craiova

Pantelica Gheorghe, tehnician audio, Radio România Craiova

Emil Ana, technician echipamente radio, Radio România Craiova

Ilie Ştefănescu, tehnician audio, Radio România Craiova

Ionela Mengher, redactor, Radio România Internațional

Cornelia Scarlat, specialist marketing, Centrul Cultural Media

Claudiu Petrică Țigănaș, ilustrator, Radio România Actualități

Irina Calin, realizator, Radio România Internațional

Daniela Coman, realizator, Redacția Informații

Orodel Olaru, redactor, Radio România Actualități

Gabriela Moise, organizator producție, Departament Studiouri Teritoriale

GiacominaLucarelli, operator echipamente radio, Radio RomâniaActualități

Vasile Luca, realizator, Radio România Cluj

Mihai Miclăuș, realizator, Radio România Cluj

Dinicu Braghină, realizator, Radio România Cluj,

Dinisia Măgureanu, secretar, Centrul Cultural Media

Carmen Nicolau, operator echipamente radio, Radio România Actualități

Ana-Maria Popescu, redactor, Radio România Internațional

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Marile branduri cât și micii producători ar trebui sa- și retragă complet de la cele două televiziuni,A3 și RTv,care sunt niste instituții antinaționale prin acțiunile lor de a promova minciuna,inventarea,atacurile mizerabile la adresa unor persoane absolut nevinovate,promovarea luptei anti- justiție,susținerea penalilor și bandiților proveniți din fosta Securitate!90% din ,,știrile lor,,sunt invenții veninoase,manipulatoare a sute de mii de români ce nu au cultura analizei obiective a așa ziselor ,,știri,,!

Trimite un comentariu