Skip to main content

PRESA DE AZI. Legea salarizării unitare: în glumă, serios şi tabloid

 
PRESA DE AZI. Legea salarizării unitare: în glumă, serios şi tabloid

PRESA DE AZI. Gluma-i glumă, dar până şi tabloidele scriu de Legea salarizării unitare. Noul proiect salarial pentru bugetari propus de Lia Olguţa Vasilescu este privit azi din trei puncte de vedere: ironic, serios şi tabloid.

Publicitate

Caţavencii ironizează proiectului legii salarizării, propus de ministrul Muncii. Adevărul atrage atenţia asupra "impactului colosal" pe care l-ar putea avea la Buget. Click! „se pune” în pielea principalilor beneficiari ai Legii salarizarii unitare: bugetarii.

Caţavencii titrează azi „Unde merge Lia, merge şi suta", o parafrazare a expresiei „Unde merge mia, merge şi suta”

Satiricul contextualizează azi proiectul salarizării bugetare, propus de Lia Olguţa Vasilescu, cu perioada sărbătorilor de Paşte.

„Obişnuită să stea între tâlhari, Lia Olguţa Vasilescu, această Fecioară Mărirea PSD-ului, le promite bugetarilor credincioşi leafă veşnică. Cu ocazia eliminării Nazarineanului, fariseii din PSD pun cruce cumpătării şi-i plimbă pe milogi cu măririle de salarii de la Ana la ia Leafa", scrie azi satiricul.

Lia Olguţa Vasilescu, în viziunea Caţavencilor: ”Adevăr grăiesc eu vouă: iau asupra mea mărirea salariilor tuturor păcătoşilor care ne-au votat, căci a lor va fi împărăţia cerurilor gurilor flămânde.”

Adevărul deschide ediţia de azi cu titlul: "Impact colosal al Legii salarizării unitare"

Cotidianul scrie azi că "Impactul în buget al Legii salarizării unitare va fi dublu faţă de cât au anunţat guvernanţii, consideră analiştii economici, în timp ce sindicaliştii sunt de părere că salariile se dublează, dar nu acolo unde trebuie. Iar creşterea prognozată a salariului minim pe economie, care ar urma să ajungă la 2.500 de lei, i-a speriat până şi pe liderii de sindicat."

Click: "Să tot fii bugetar cu lefurile propuse de guvern"

"Salarii de până la 12.000 de lei pentru medici, gărzi plătite 100%, majorări de salarii de până la 150%, pentru profesori şi învăţători, 20% în plus pentru militari, tichete de vacanţă egale cu salariul minim pe economie. Şi lista continuă. Toate acestea sunt promisiunile guvernanţilor pentru cei care lucrează la stat", conchide tabloidul.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

  • Kamikaze: "Dani şi pantera roz, Ding-dong, ding-dong, V-au făcut din nou la loz, Ding-dong, ding-dong. Veniţi de luaţi clopot şi iepuraşi! Şi stingeţi lumina.”
  • Cotidianul: "Ruta România pentru refugiaţi"

Potrivit Cotidianul, "în ultima vreme a crescut considerabil numărul de componenţi ai diverselor grupuri de ferugiaţi care pătrund ilegal în România. Mircea Mocanu, şeful Misiunii România a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, confirmă că numai de la începutul anului sunt peste 500 de imigranţi ilegali.”

  • Libertatea: "Văduva lui a fost acuzată degeaba, Sergiu Nicolaescu luase decizia incinerării cu 9 ani înainte să moară"

"'Popa, învaţă cum se face, tu o să mă arzi!', asta i-a spus regizorul amicului său în 2004, când filmau o scenă la crematoriu. Cascadorul poreclit 'ţeavă' ne-a redat dialogul halucinant pe care l-au avut atunci", scrie Libertatea în prima pagină de azi.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus