Skip to main content

Mihai Gruia, fost Akcent, a lansat un site internaţional de muzică. Cât a plătit pentru domeniul „musiclyrics.com”

 
Mihai Gruia - Foto: Facebook
Mihai Gruia - Foto: Facebook

Mihai Gruia, care îşi împarte viaţa între cea de artist şi cea de general manager la Mandarine International - firmă ce activează în zona publishingului online, a lansat zilele acestea un proiect online internaţional: Musiclyrics.com. Domeniul a fost cumpărat la licitaţie, pentru o sumă consistentă. Cât, în continuare.

Publicitate

Aşa cum îi spune şi numele, este vorba despre un site de versuri, ce va conţine şi alte detalii despre piesele muzicale. Şi cititorii vor putea încărca pe site conţinut.

„Este un site de versuri, iar in plus incercam sa aducem un aer fresh, extrem de multe detalii despre piesa, de la compozitori, la publisher si alte detalii care sunt greu de gasit, sau imprastiate pe mai multe platforme online”, a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Gruia.

Totodată acesta a spus că domeniul site-ului a fost achiziţionat la o licitaţie, pentru suma de peste 100.000 de euro. „Vrem sa ajungem in doi ani de la lansare la 100 de milioane de afisari pe luna”, a mai explicat Mihai Gruia.

Mihai Gruia este, în prezent, general manager al companiei Mandarine, care, printre altele, editează Vocea.biz şi publicaţia online în limba engleză Evonews.com.

Paginademedia.ro: Mihai, spune-ne despre proiectul pe care vrei să-l lansezi, musiclyrics.com. Ce presupune? Ce fel de informaţii se vor găsi pe noul site?

Mihai Gruia: În principal, aşa cum indică şi numele domeniului, este un site de versuri, iar în plus îincercăm să aducem un aer fresh, extrem de multe detalii despre piesa, de la compozitori, la publisher şi alte detalii care sunt greu de găsit, sau împrăştiate pe mai multe platforme online.

Noi vom agrega toate informaţiile şi le vom centraliza sub brandul musiclyrics.com, încercând să oferim o experienţă cât mai completă şi cât mai bună a utilizatorului.

Paginademedia.ro: Cui se adresează?

Mihai Gruia: În ultima perioada am sesizat ca aceasta piata a crescut, iar viteza cu care se lanseaza piesele ingreuneaza aparitia versurilor pentru toate melodiile de pe radio.

Avem un target de public foarte bun, de la 12 ani până la 99 (ne place să spunem) pentru că muzica este pentru toţi. Mulţi dintre cititorii acestor site-uri caută versuri şi pentru karaoke sau pentru a înţelege mai bine mesajul piesei, ne dorim să fim promotorii pieselor noi.

Paginademedia.ro: Cand este lansarea?

Mihai Gruia: Efectiv, site-ul este activ în versiune beta de astăzi. Mai avem multe detalii de pus la punct, dar estimez că în maximum două săptămâni, platforma va avea forma pe care ne-o dorim.

Începând de astăzi utilizatorii pot încărca versurile artiştilor preferaţi, fiind şi un site de tip „user generated content”, bineînţeles aceştia vor fi recompensaţi în viitor cu bilete la concertele favorite şi alte evenimente de tip muzical.

Paginademedia.ro: Cât este de mare echipa care lucreaza la site?

Mihai Gruia: Momentan avem 20 de persoane. Este un site care se bazează foarte mult pe conţinut, Google este foarte important pentru noi, iar calitatea materialelor face diferenţa în aceste condiţii.

Estimăm că până la sfârşitul anului vom mări echipa cu 100%.

Paginademedia.ro: Cum aţi achizişionat domeniul? La ce preţ?

Mihai Gruia: A fost un domeniu scump pentru că este un brand. Achiziţionarea a fost făcută printr-o licitaţie la un preţ de peste 100 de mii de euro.

Paginademedia.ro: Ce trafic vizati cu acest proiect?

Mihai Gruia: Fiind un site internaţional vrem să ajungem în doi ani de la lansare la 100 de milioane de afişări pe lună.

Paginademedia.ro: Pe lângă zona de publishing, te mai ocupi şi de proiecte muzicale?

Mihai Gruia: Cu siguranţă. Muzica şi scena au fost si vor rămâne în sufletul meu, chiar săptămâna trecută am fost într-un turneu in Middle East şi chiar suntem aproape gata cu noul album.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petru Petru
    Mihai Gruia face playback si ca artist si ca manager...musiclyrics.com e o penibilitate de site si asa va ramane si peste doi ani. Vrea 100 de milioane de afisari pe luna...hahaha, buna asta.
  • ion ion
    Gasesti doar versuri de manele. Nu exista 100 de milioane de manelisti
  • Iuli Iuli
    E roman, dar daca caut Delia sau Andra nu gasesc. Ii este rusine cu romanii? Baga doar muzicieni de Hollywood sa ii aduca views.
  • B B
    Bravo lui un site care promite mult poate si peste 100 de mil de vizitatori doar serverele si cloudurile sa il tina daca ai o echipa buna in spate aia conteaza foarte mult.

    Nici nu a dat mult pe domeniu sunt si mai scumpe vedeti pe flippa dot com
  • mm mm
    Nu e bun. Nu gasesc nici un vers de la Florin Salam.
  • Mihail Mihail
    Asta ma mira si pe mine. Adica, daca tot a dat 100k pe domeniu, cum zice el, nu putea sa faca si ceva custom.
  • radu radu
    wow un blog facut pe wordpress. 100 de milioane de vizitator? Fii serios, vb peste 2 ani,

Trimite un comentariu

sus