Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: „Putin și Trump sunt astăzi golanii lumii, să n-aveți niciun dubiu despre asta”

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran: „Putin și Trump sunt astăzi golanii lumii, să n-aveți niciun dubiu despre asta”
foto: Biziday.ro

"Acești golani politici ar putea folosi războiul ca pe un mod de a-și rezolva propriile probleme, dar și de a renegocia anumite sfere de influență", spune Moise Guran, în cea mai distribuită opinie din weekend. 

Jurnalistul a făcut o scurtă trecere în revistă a ultimelor evenimente din Siria, plecând de la atacul cu arme chimice de de marţi dimineaţă şi culminând cu bombardamentul lansat vineri de Statele Unite asupra unei baze aeriene. 

Publicitate

Concluzia lui Moise Guran? "Doi golani provoacă restul lumii". Opinia, publicată vineri pe blogul Biziday.ro, a adunat peste 8.000 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Putin și Trump sunt astăzi golanii lumii, să n-aveți niciun dubiu despre asta. Amândoi vor schimbarea ordinii existente, bună, rea, așa cum o fi ea, și pentru asta amândoi au nevoie de dezordine, de tensiune și, da, nu mă feresc să o spun, de război.

E o divergență acum de interese între nivelul politic și cel militar, în relația celor două puteri. La nivel militar, Rusia și Statele Unite sunt adversare. La nivel politic (Trump-Putin), au interese comune. Acești golani politici ar putea folosi războiul ca pe un mod de a-și rezolva propriile probleme, dar și de a renegocia anumite sfere de influență.

Mare lucru dacă, după asta, va mai exista vreo organizație a națiunilor unite sau dacă va mai rămâne piatră pe piatră în zonele pe care ei ar dori să le renegocieze. Mi-e teamă că pe lângă Siria și Coreea de Nord, estul Europei este una dintre acele zone."

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe blogurile Biziday.ro, Simonatache.ro, Blogurile Adevărul şi Tolo.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri. 

Cele mai apreciate şi distribuite opinii din blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Doi golani provoacă restul lumii”

- 8.012 like-uri & share-uri

"Folosirea unor arme chimice într-un context absolut inutil, așa cum s-a întâmplat în această săptămână în Siria, trebuie că are conotații serios mai largi chiar și decât moartea a aproape 80 de persoane, între care numeroși copii. Armele de distrugere în masă nu au adus niciodată pacea, ci au adâncit și mai mult ura, făcând, de fapt, pacea tot mai imposibilă."

2. Biziday.ro, “Au luat-o mai pe ocolite, dar tot acolo vor ajunge…“

- 6.072 like-uri & share-uri

"Corupția și-a reluat ofensiva asupra societății noastre, de data asta cu o altă tactică, una pozițională, a pașilor mici, foarte diferită de cea inițială, a tunului dat cu Ordonanța 13. Iar dacă tunul a scos sute de mii de oameni în stradă, mă tem că această tactică este mult mai perversă, tocmai pentru că obține aceleași efecte, dar treptat."

3. Simonatache.ro, “Nu mai pot cu iepurașii!”

- 1.247 like-uri & share-uri

"Juri că au fost decupați într-o grădiniță și că s-a folosit materialul ăla lucios oribil doar pentru că nu mai avea doamna educatoare hârtie creponată. Dacă ar mai fi avut, ar fi fost decupați din hârtie creponată și acoperiți cu niște pungi, ca să nu-i ude ploaia, înainte de a fi spânzurați. Cam ăsta e nivelul decorațiunilor de Paști pe care Primăria Capitalei a spart 170.000 de euro: de decupaj de grădiniță, doar că mai urât. Mult mai urât. De o urâțenie jenantă."

4. Blogurile Adevărul, “Un artist român la Curtea Artei din Anglia”, de Loreta Popa

- 1.226 like-uri & share-uri

„The Other Art Fair” este cel mai important târg de artişti din Marea Britanie axat pe descoperirea şi achiziţionarea de creaţii ale celor mai importanţi şi talentaţi artişti contemporani în plină dezvoltare. Vă vine să credeţi sau nu, dintre cei 150 de artişti invitaţi, între primii patru recomandaţi la finalul târgului s-a numărat şi un român!

5. Tolo.ro, ““Sorin Oprescu conduce din umbră Spitalul Municipal!". După ce iubita i-a devenit manager, oameni din primărie şi din clinicile private ale lui Oprescu au fost numiţi şefi în cel mai mare spital public!"  

- 631 like-uri & share-uri

”Numirea fără concurs, imediat după instalarea noului guvern, a Adrianei Nica, iubita lui Sorin Oprescu, drept manager nu a fost decât începutul”, spun medici din Spitalul Universitar de Urgență.

În ultima lună ei au asistat la apariția în spital a mai multor apropiați ai lui Sorin Oprescu. ”Oamenii primarului au fost numiți directori și șefi tot fără concurs, ca și iubita lui”, povestesc doctorii.

”De fapt, Sorin Oprescu nu doar că e șeful unei secții de spital aici, la noi, ci conduce din umbră tot spitalul!”."

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu