Skip to main content

VIRALUL ZILEI. Nu e tabloid, nu e cu vedete, nu e cu scandal

 
VIRALUL ZILEI. Nu e tabloid, nu e cu vedete, nu e cu scandal

SHARED NEWS. Care a fost cea mai distribuită știre de ieri? Nu e tabloidă, nu e cu vedete, nu e cu scandal. Despre ce e vorba?

Publicitate

Cel mai share-uit articol a fost dat, ieri, de site-ul Digi24.ro. Titlul: În trei luni și jumătate, Guvernul a împrumutat aproape 40% din cât a luat România de la FMI în 2009. Autor: Andreea Nicolae.

Materialul a adunat, într-o singură zi, peste 11.000 de like-uri și share-uri, având un reach de aproximativ un milion de persoane, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Ce a scris Andreea Nicolae, pe scurt:

"Statul român se îndatorează tot mai mult, deși guvernanții se laudă cu creșterea economică constantă (de unde și argumentația că aceasta trebuie să se simtă în buzunarele românilor), iar cheltuielile cu investițiile sunt tot mai mici.

Guvernul se împrumută. A reușit ca până acum, adică în doar trei luni și jumătate, să se îndatoreze cu 4,697 miliarde euro. Carevasăzică, cam 40% din împrumutul semnat cu FMI, la începutul crizei economice, de atât de criticatul Guvern Boc.

Guvernul Grindeanu a împrumutat, așadar, în total, în primele trei luni și jumătate de mandat, 12,181 miliarde lei și 1,990 miliarde euro. Adică, echivalentul a aproximativ 4,697 miliarde euro.

Or, în 2009, pe când începea să-și arate colții criza economică, România a împrumutat de la Fondul Monetar Internațional circa 12,9 miliarde euro, din care a tras efectiv, pe parcursul a șapte tranșe (2009-2011), aproximativ 11,9 miliarde euro.

Pentru ce se împrumută atunci statul tot mai mult? Pentru a acoperi promisiunile din campanie și pentru a ține cât de cât în frâu deficitul bugetar."

Cele mai apreciate şi distribuite ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. digi24.ro, În trei luni și jumătate, Guvernul a împrumutat aproape 40% din cât a luat România de la FMI în 2009, de Andreea Nicolae - 11170 like-uri & share-uri;

2. adevarul.ro, Amendă de 900 de lei pentru timişoreanul care a pus pe Facebook fotografiile cu maşinile parcate ilegal de Poliţia Locală, de Ștefan Both - 6255 like-uri & share-uri;

3. adevarul.ro, PSD a început să-şi omoare propriile proiecte. Parlamentul a respins programul de construcţie a peste 500 de creşe, cu alocare de 175 de milioane de euro, de Sebastian Zachmann - 3450 like-uri & share-uri;

4. zf.roÎn nicio ţară din lume slujbaşii de la stat nu câştigă mai bine ca în privat. E revoltător ce se întâmplă în România, de Adelina Mihai - 2204 like-uri & share-uri;

5. adevarul.ro, Cum a reuşit Ion Ţiriac să termine două clase de liceu şi să-şi dea Bacalaureatul în numai patru luni: El dăduse ordin!, de Adrian Epure - 1970 like-uri & share-uri.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu