Skip to main content

VIRALUL ZILEI. Nu e tabloid, nu e cu vedete, nu e cu scandal

 
VIRALUL ZILEI. Nu e tabloid, nu e cu vedete, nu e cu scandal

SHARED NEWS. Care a fost cea mai distribuită ştire de ieri? Nu e tabloidă, nu e cu vedete, nu e cu scandal. Despre ce e vorba?

Publicitate

Cel mai share-uit articol a fost dat, ieri, de site-ul Digi24.ro. Titlul: În trei luni şi jumătate, Guvernul a împrumutat aproape 40% din cât a luat România de la FMI în 2009. Autor: Andreea Nicolae.

Materialul a adunat, într-o singură zi, peste 11.000 de like-uri şi share-uri, având un reach de aproximativ un milion de persoane, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Ce a scris Andreea Nicolae, pe scurt:

"Statul român se îndatorează tot mai mult, deşi guvernanţii se laudă cu creşterea economică constantă (de unde şi argumentaţia că aceasta trebuie să se simtă în buzunarele românilor), iar cheltuielile cu investiţiile sunt tot mai mici.

Guvernul se împrumută. A reuşit ca până acum, adică în doar trei luni şi jumătate, să se îndatoreze cu 4,697 miliarde euro. Carevasăzică, cam 40% din împrumutul semnat cu FMI, la începutul crizei economice, de atât de criticatul Guvern Boc.

Guvernul Grindeanu a împrumutat, aşadar, în total, în primele trei luni şi jumătate de mandat, 12,181 miliarde lei şi 1,990 miliarde euro. Adică, echivalentul a aproximativ 4,697 miliarde euro.

Or, în 2009, pe când începea să-şi arate colţii criza economică, România a împrumutat de la Fondul Monetar Internaţional circa 12,9 miliarde euro, din care a tras efectiv, pe parcursul a şapte tranşe (2009-2011), aproximativ 11,9 miliarde euro.

Pentru ce se împrumută atunci statul tot mai mult? Pentru a acoperi promisiunile din campanie şi pentru a ţine cât de cât în frâu deficitul bugetar."

Cele mai apreciate şi distribuite ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. digi24.ro, În trei luni şi jumătate, Guvernul a împrumutat aproape 40% din cât a luat România de la FMI în 2009, de Andreea Nicolae - 11170 like-uri & share-uri;

2. adevarul.ro, Amendă de 900 de lei pentru timişoreanul care a pus pe Facebook fotografiile cu maşinile parcate ilegal de Poliţia Locală, de Ştefan Both - 6255 like-uri & share-uri;

3. adevarul.ro, PSD a început să-şi omoare propriile proiecte. Parlamentul a respins programul de construcţie a peste 500 de creşe, cu alocare de 175 de milioane de euro, de Sebastian Zachmann - 3450 like-uri & share-uri;

4. zf.ro, În nicio ţară din lume slujbaşii de la stat nu câştigă mai bine ca în privat. E revoltător ce se întâmplă în România, de Adelina Mihai - 2204 like-uri & share-uri;

5. adevarul.ro, Cum a reuşit Ion Ţiriac să termine două clase de liceu şi să-şi dea Bacalaureatul în numai patru luni: El dăduse ordin!, de Adrian Epure - 1970 like-uri & share-uri.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus