Skip to main content

PLAN DEJUCAT. Cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova, ţinta unei tentative de asasinat

 
Vladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc

PLAN DEJUCAT. Cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova a fost ţinta unei tentative de asasinat, însă planul a fost dejucat. Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a fost destinatarul unei tentative de asasinat, care urma sa fie pus în aplicare de o grupare infracţională internaţională, scrie HotNews.

Publicitate

Plahotniuc deţine nouă instituţii media în Republica Moldova, dintre care şase posturi de televiziune şi trei posturi radio. Din România, Dan Negru şi Cristian Tabără, au emisiuni peste prut, la Prima TV şi Publika TV. Totodată, mogulul este suspectat că a orchestrat furtului unui miliard de dolari din rezervele Bancii Nationale a Moldovei, acţiune cunoscută sub numele de "Jafului secolului", potrivit sursei citate.

Asasinatul ar fi fost comandat de doi moldoveni, unul dintre ei fiind la Moscova, şi urma să fie comis prin împuşcare sau cu ajutorul unor grenade. Dacă şi-ar fi dus planul la îndeplinire, autorii ar fi primit 200.000 de dolari. Aceştia au primit un avans de 100.000 de dolari si urmau sa mai primeasca inca 100.000 de dolari.

Potrivit HotNews, ţintele vizate ar fi fost automobilul lui Plahotniuc, ori clădirea unde urma să intre acesta, sediul Global Business Center, sediul firmelor deţinute de omul de afaceri moldovean. Asasinii platiti aveau pregatit si un automobil cu numere lituaniene cu care sa plece peste graniţă dupa asasinat.

În cadrul anchetei au fost descoperite şi confiscate patru aruncătoare de grenade, două pistoale cu amortizor, aparatură radio, telefoane de unică folosinţă, computere şi acte.

Poliţia din Moldova a reţinut opt persoane, şase cetăţeni ai Republicii Moldova, care deţin şi alte cetăţenii, şi doi cetăţeni ucraineni.

Autorităţile au reţinut încă nouă persoane în Ucraine, douî dintre acestea fiind suspectate că au participat la acţiuni armate în regiunea Donbas (n.r. estul Ucrainei).

Vladimir Plahotniuc este cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova. Acesta deţine şase posturi de televiziune, dintre care două cu acoperire naţională, şi trei posturi de radio, potrivit platformei Jurnal.md.

  • Posturi de televiziune: Publika TV şi Prime TV - cu acoperire naţională, Canal 2, Canal 3, CTC Moldova şi Super TV
  • Posturi de radio: Publika FM, Muz FM şi Maestro FM

La unul dintre posturile deţinute de mogulul moldovean lucrează doi oameni de televiziune români: Dan Negru şi Cristian Tabără.

Dan Negru este realizatorul emisiunii Da sau Nu, difuzat de postul Prime TV. Cristian Tabără este implicat în trei emisiuni în trustul mogului moldovea: realizator emisiunilor O zide la postul Prime TV,EuroDicţionarde la postul Publika TV, dar este şi invitat permanent în emisiuneaFabrika, difuzat pe postl Publika TV.

De altfel, Cristian Tabără a predat o lecţie de periat a lui Vladimir Plahotniuc, într-un interviu denumit “o zi din viaţa lui Vlad Plahotniuc”.

Jurnalistul roman ”s-a minunat de o cafea, de o garderobă, de program, de puţine orele de somn ale patronului Prime TV, de colecţia de monede. Până şi la cadrul cu closetul i-a scăpat un semn de uimire.” Detalii, pe Paginademedia.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus