Skip to main content

PLAN DEJUCAT. Cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova, ținta unei tentative de asasinat

 
PLAN DEJUCAT. Cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova, ținta unei tentative de asasinat
Vladimir Plahotniuc

PLAN DEJUCAT. Cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova a fost ţinta unei tentative de asasinat, însă planul a fost dejucat. Omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a fost destinatarul unei tentative de asasinat, care urma sa fie pus în aplicare de o grupare infracţională internaţională, scrie HotNews.

Plahotniuc deține nouă instituții media în Republica Moldova, dintre care șase posturi de televiziune și trei posturi radio. Din România, Dan Negru și Cristian Tabără, au emisiuni peste prut, la Prima TV și Publika TV. Totodată, mogulul este suspectat că a orchestrat furtului unui miliard de dolari din rezervele Bancii Nationale a Moldovei, acțiune cunoscută sub numele de "Jafului secolului", potrivit sursei citate.

Publicitate

Asasinatul ar fi fost comandat de doi moldoveni, unul dintre ei fiind la Moscova, și urma să fie comis prin împușcare sau cu ajutorul unor grenade. Dacă și-ar fi dus planul la îndeplinire, autorii ar fi primit 200.000 de dolari. Aceștia au primit un avans de 100.000 de dolari si urmau sa mai primeasca inca 100.000 de dolari.

Potrivit HotNews, țintele vizate ar fi fost automobilul lui Plahotniuc, ori clădirea unde urma să intre acesta, sediul Global Business Center, sediul firmelor deținute de omul de afaceri moldovean. Asasinii platiti aveau pregatit si un automobil cu numere lituaniene cu care sa plece peste graniță dupa asasinat.

În cadrul anchetei au fost descoperite și confiscate patru aruncătoare de grenade, două pistoale cu amortizor, aparatură radio, telefoane de unică folosință, computere și acte.

Poliția din Moldova a reținut opt persoane, șase cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin și alte cetățenii, și doi cetățeni ucraineni.

Autoritățile au reținut încă nouă persoane în Ucraine, douî dintre acestea fiind suspectate că au participat la acțiuni armate în regiunea Donbas (n.r. estul Ucrainei).

Vladimir Plahotniuc este cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova. Acesta deține șase posturi de televiziune, dintre care două cu acoperire națională, și trei posturi de radio, potrivit platformei Jurnal.md

  • Posturi de televiziune: Publika TV și Prime TV - cu acoperire națională, Canal 2, Canal 3, CTC Moldova și Super TV
  • Posturi de radio: Publika FM, Muz FM și Maestro FM

La unul dintre posturile deținute de mogulul moldovean lucrează doi oameni de televiziune români: Dan Negru și Cristian Tabără.

Dan Negru este realizatorul emisiunii Da sau Nu, difuzat de postul Prime TV. Cristian Tabără este implicat în trei emisiuni în trustul mogului moldovea: realizator emisiunilor O zide la postul Prime TV,EuroDicționarde la postul Publika TV, dar este și invitat permanent în emisiunea ”Fabrika, difuzat pe postl Publika TV. 

De altfel, Cristian Tabără a predat o lecție de periat a lui Vladimir Plahotniuc, într-un interviu denumit “o zi din viața lui Vlad Plahotniuc”.

Jurnalistul roman ”s-a minunat de o cafea, de o garderobă, de program, de puține orele de somn ale patronului Prime TV, de colecția de monede. Până și la cadrul cu closetul i-a scăpat un semn de uimire.” Detalii, pe Paginademedia.ro

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu