Skip to main content

Delcea și Voinea, autorii interviului cu „deputatul mitralieră”, pleacă de la Adevărul

 
Delcea și Voinea, autorii interviului cu „deputatul mitralieră”, pleacă de la Adevărul

Jurnaliștii Cristian Delcea și Mihai Voinea, care se ocupau de reportajele video de la Adevărul au părăsit ziarul Adevărul după opt ani de colaborare. Cei doi au realizat mai multe materiale video care s-au viralizat, printre care interviul cu deputatul-mitralieră și clipul cu bătrâna care strângea pet-uri la protestele de la începutul anului. 

„Am plecat pentru a încerca un proiect pe cont propriu. Acum suntem în faza de dezvoltare”, au explicat cei doi jurnaliști pentru Paginademedia.ro. 

Publicitate

Ei au precizat că s-au despărțit de ziar în condiții amiabile. „Decizia de a pleca a fost a noastră și nu excludem o colaborare cu Adevărul, pe viitor”, au mai spus cei doi jurnaliști. 

Cristian Delcea și Mihai Voinea au în pregătire un nou proiect jurnalistic, ce va fi anunțat în următoarele săptămâni.

Cei doi jurnaliști fac echipă de 10 ani, de când au intrat în presă. Au lucrat împreună la EVZ, iar în ultimii opt ani au fost la Adevărul. De aproape doi ani s-au concentrat pe zona de documentar și reportaj video. Au semnat documentare ample, precum „În căutarea fotbalului pierdut”, „Facebook, rețeaua care ne-a schimbat viața” și „Bondoc”, povestea lui Dan Bondoc, maestru la șah. 

Recent, au publicat pe site-ul Adevărul un interviu amplu cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu, în care parlamentarul se fălea că mai are încă arma pe care a folosit-o la Revoluție. Scandalul creat de afirmațiile lui Rădulescu a avut ca rezultat o urmărire penală pentru port ilegal de armă, retragerea permisului de port-armă a acestuia, dar și suspendarea din PSD.

Tot ei au realizat și unul dintre reportajele virale al acestui an, chiar la protestele care au avut loc la începutul anului. Aproape 6 milioane de afișări doar pe Facebook, cu un clip cu o bătrânică surprinsă în timp ce strângea de pe jos pet-urile lăsate de protestatari (detalii, AICI)

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu