Skip to main content

FOTO. O fotojurnalista americana si-a surprins momentul mortii intr-o fotografie

 
Foto: BBC
Foto: BBC

O fotojurnalista americana a surprins intr-o fotografie momentul in care a fost ucisa de o explozie in Afghanistan.

Publicitate

Armata Statelor Unite a facut publica o fotografie facuta in 2013 de fotojurnalista americana Hilda Cayton, facuta exact in momentul in care a avut loc o explozie care a produs moartea acesteia, impreuna cu alti patru soldati afgani.

Decesul a fost produs de explozia unei obuz de mortier, care a explodat in timpul unui exercitiu, potrivit BBC.

Armata a facut publica inca o fotografie facuta in acel moment de un fotojurnalist in devenire afgan, ucis si el de explozie, pe care Hilda Clayton il instruia in fotojurnalism.

Fotografiile au fost publicate in revista Military Review, cu permisiunea familiei fotojurnalistei, potrivit BBC.

"Moartea lui Hilda Clayton simbolizează modul în care soldaţii de sex feminin sunt din ce în ce mai expuse unor situaţii periculoase în perioadele de formare şi în lupta cot la cot cu omologii lor de sex masculin.

Clayton nu numai că a ajutat la documentarea activităţilor de formare şi consolidare a parteneriatului dintre SUA şi Afganistan, dar a împărtăşit, de asemenea, riscul prin participarea la efort", a scris armata în articol.

Departamentul Apararii Americane a numit un premiu pe care il acorda fotojurnalistilor din teatrele de razboi dupa numele fotojurnalistei.

Fotografii militari trebuie să treacă un test de cinci zile, in care le sunt testate abilităţile lor fizice şi tehnice pentru a se califica pentru premiul Spc Hilda Clayton Best Combat Camera, potrivit sursei citate.

Cele doua fotografii publicate de Armata SUA

  • Fotografia facuta de Hilda Clayton. Foto: BBC
  • Foto: BBC
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    asta cu "cochilia de mortar" e top 3 dummest ever . singura explicatie ar fi ca folositi copii de clasa a 2-a la redactare si traducere...

Trimite un comentariu

sus