Skip to main content

Moise Guran, proces pierdut cu fostul director de vânzări al TVR. Anca Gheorghe îi vindea Biziday. Câţi bani trebuie să dea Guran

 
Moise Guran, proces pierdut cu fostul director de vânzări al TVR. Anca Gheorghe îi vindea Biziday. Câţi bani trebuie să dea Guran

Proces pierdut de Moise Guran cu Anca Gheorghe, fost director de vânzări al TVR. Anca Gheorghe vindea publicitatea pentru Biziday prin firma soţului ei. După ce Guran a reziliat contractul, Anca Gheorghe l-a dat în judecată şi a câştigat, scrie b1.ro.

Publicitate

Câţi bani are de plătit Moise Guran către Anca Gheorghe, în continuare:

- Societatea Anna Media - care aparţine lui Adrian Gheorghe, soţul Ancăi Gheorghe - a încheiat la data de 1 august 2013 contractul nr 101 pe perioadă determinată până la data de 31 decembrie 2015, cu posibilitatea prelungirii.

- Contractul prevedea ca firma Ana Media să încaseze un procent de 20% din contractele de publicitate pe care le făcea pentru Biziday (emisiune, site). Anca Gheorghe i-a propus această colaborare în iunie 2013, asta după ce, începând cu data de 1 februarie 2013, nu a mai ocupat funcţii de conducere la TVR.

Până la 1 februarie 2013, Anca Gheorghe a fost director de marketing şi vânzări al TVR. Ulterior, a trecut pe o poziţie executivă la departamentul de programe. În anii 2015-2016, a ocupat funcţia de coordonator cu atribuţii de director marketing şi comunicare. În prezent, Anca Gheorghe este manager de proiect la departamentul producător general al TVR.

- În mai 2014, Moise Guran a propus rezilierea contractului, întâlnindu-se în acest sens cu avocaţii în vederea medierii. "Moise Guran i-a suspectat pe cei doi că ar negocia contracte în numele Biziday, fără acordul lui şi a propus rezilierea contractului", notează b1. Iniţial, au ajuns la înţelegerea că acel contract să mai continuie până în luna septembrie 2014, întrucât aveau înţelegeri în derulare. A doua zi după întâlnirea de mediere, Guran a tăiat accesul la mail al firmei Anna Media şi a întrerupt orice legătură cu ei.

- Anna Consulting a intentat proces pentru că Moise Guran, "nu a onorat partea financiară din contract şi anume sumele de bani pentru contractele deja încheiate în perioada derularii contractului". Firma a invocat faptul că Moise Guran a plătit Anna Media doar 45.901 euro, în condiţiile în care ar fi trebuit să mai dea 559.915,02 lei.

- Tribunalul Bucureşti a hotărât că firma lui Moise Guran trebuie să plătească aproximativ 300.000 de lei daune reprezentând contravaloare servicii şi dobânzi penalizatoare. Sentinţa nu este definitivă, iar Moise Guran a declarat pentru B1.ro că a făcut recurs în ianuarie, imediat după pronunţarea sentinţei.

Ce spune sentinţa, potrivit Portalului instanţelor de judecată:

Obligă pârâta la plata următoarelor sume: - 255.741,86 lei reprezentând contravaloare servicii conform contractului nr.101/1.08.2013; - 46.909,38 lei reprezentând comision suplimentar aferent serviciilor conform contractului nr.101/1.08.2013; - la plata dobânzii legale penalizatoare asupra debitului principal de la data scadenţei până la achitarea efectivă a debitului. Respinge capătul de cerere privind acordarea daunelor morale, ca neîntemeiat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a VI-a Civilă.

Articolul, pe B1.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ian ian
    Anca Gheorghe, inventata de PDG Tudor Giurgiu, nu avea studii. Facultate neterminata. Facultati intelectuale lamentabile. Doar tupeu cat China...Personaj tipic pentru tvr.
  • Pululuc Pululuc
    Livia Pila (Nadia Nitov) ti-as sugera sa vii la mine sa te controlez un pic la premolari...
  • Livia pila Livia pila
    Eu as sugera DNA sa cerceteze contractul. Sa vedem dacă nu cumva exista o implicare bizara Irinei Radu și a lui Cristian Zgabercea.
  • Mihai Mihai
    Mai anunta un cutremur de 10 grade sau mai face o postare plangaciosa ca de fapt sunt de vina rusii, soros, extraterestrii si is ia banii inapoi.

Trimite un comentariu

sus