Skip to main content

Oamenii de cultură au dominat social media în weekend. Maia Morgenstern şi Andrei Pleşu, cei mai viralizaţi

 
Oamenii de cultură au dominat social media în weekend. Maia Morgenstern şi Andrei Pleşu, cei mai viralizaţi

Actriţa Maia Morgenstern şi scriitorul Andrei Pleşu, virali pe Facebook pe 1 mai. Cei doi au adunat împreună aproape 15.000 de like-uri şi share-uri pe Facebook.

Publicitate

Maia Morgenstern şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere şi a acordat un interviu pentru site-ul Adevărul. "Dacă ne tot ascundem vârsta prin operaţii estetice, în curând nu vom mai avea babe în ţara asta. Vom fi o ţară fără babe", a spus actriţa. Materialul, cel mai distribuit pe reţelele sociale.

Articolul, cu titlul “Actriţa Maia Morgenstern împlineşte astăzi 55 de ani: „Dacă ne tot facem operaţii estetice, vom fi o ţară fără babe"“, a adunat aproape 12.000 de aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Maia Morgenstern, care s-a născut pe 1 mai 1962 la Bucureşti, spune că nu o sperie vârsta de 55 de ani. „Dimpotrivă. Fiecare vârstă are frumuseţea ei. Sunt tot eu, în fiecare an, tot mai îmbogăţită, cu mai multă experienţă.

De ce să-mi ascund vârsta? Dacă ne tot ascundem vârsta prin operaţii estetice, în curând nu vom mai avea babe în ţara asta. Vom fi o ţară fără babe. Nu trebuie să ducem lipsă de babe şi de moşi, sunt şi ei necesari“, râde actriţa."

Andrei Pleşu, primul în blogosferă cu o opinie publicată pe Blogurile Adevărul, despre un discurs "epocal" susţinut de Călin Popescu Tăriceanu în plenul Parlamentului, săptămâna trecută. Cel mai distribuit articol publicat în ultimele zile pe bloguri a adunat peste 3.000 de like-uri şi share-uri.

Andrei Pleşu, pe Blogurile Adevărul:

"Cu toată bunăvoinţa, mă declar incapabil să înţeleg cu adevărat, discursul, la prima vedere elementar, ţinut de dl Tăriceanu miercurea trecută, în Parlament. Poate a fost o foarte subtilă metaforă...

Încet-încet, ei se transformă, deja, în statui. Iar în fruntea lor, călare pe orice situaţie, va dăinui Călin Popescu Tăriceanu, primul bărbat de stat din istoria omenirii care n-are nevoie de stat ca să fie şef. Dispare ţara? Dispare poporul? Nu-i nimic. Noi legiferăm neobosiţi în băncile unei clădiri care nu mai există, construită de oameni care nu mai există, într-o patrie care nu mai există! Totul e sub control!"

În topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate în weekend pe site-urile de ştiri au intrat materiale de pe platformele Adevarul.ro, Digi24.ro şi B1tv.ro.

Topul opiniilor cu cele mai multe like-uri şi share-uri din blogosferă este ocupat de Blogurile Adevărul, Nicolaitand.ro şi Petreanu.ro.

Menţiune importantă: Topurile includ, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai distribuite articole publicate pe site-urile de ştiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Adevarul.ro, “Actriţa Maia Morgenstern împlineşte astăzi 55 de ani: „Dacă ne tot facem operaţii estetice, vom fi o ţară fără babe"“, de Otilia Andrei

- 11.796 likes & shares;

2. Adevarul.ro, “Afacerea unui român, declarată în Olanda hobby util comunităţii şi scutită de taxe. În România, a trebuit să renunţe la firmă”, de Sinziana Ionescu

- 10.984 likes & shares;

3. Digi24.ro, “Un gest făcut de Iohannis la summitul UE, subiect pentru un tabloid britanic. Cum au reacţionat cititorii”

- 5.875 likes & shares;

4. Adevarul.ro, “Medic pediatru: Epidemia de rujeolă, o consecinţă a „medicinei pe Facebook“, de Stefan Both

- 5.782 likes & shares,

5. B1.ro, “Ţăranii dintr-un sat vasluian au întins covoare pe drum pentru a nu se murdări pe pantofi Episcopul Huşilor. Acesta a venit într-un bolid de lux, însoţit de şofer şi aghiotant”

- 5.165 likes & shares.

Cele mai distribuite opinii publicate în blogosferă:

1. Blogurile Adevarul, “A fi bărbat de stat fără stat”, de Andrei Pleşu

- 3.094 likes & shares;

2. Nicolaitand.ro, “Oamenii din satul meu”

- 1.759 likes & shares;

3. Petreanu.ro, “Ţeapa cu transportul plătit la Hornbach”

- 1.273 likes & shares;

4. Nicolaitand.ro, “Pastele in Maramures si musafiri surpriza”

- 1.229 likes & shares;

5. Nicolaitand.ro, “Planuri pentru Sărbători”

- 896 likes & shares.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus