Skip to main content

Procesul CNA. Laura Georgescu, descrisă de un fost membru: hiperactivă. A vrut să facă lucruri, dar a deranjat

 
Laura Georgescu
Laura Georgescu

Portretul Laurei Georgescu, preşedintele CNA. De Christian Mititelu, fost membru al forului: hiperactivă, dornică de a face multe lucruri la CNA.

Publicitate

Laura Georgescu a deranjat unii membri CNA care perpetuau o cutumă de genul: ‘nu deranjăm pe nimeni şi nu mişcăm prea mult lucrurile la CNA, pentru a nu supăra nici oamenii politici dar nici televiziunile influente, în special cele de ştiri’”, a spus Christian Mititelu, fost membru CNA.

Christian Mititelu a fost audiat vineri în calitate de martor în dosarul în care, alături de alţi patru inculpaţi, şefa CNA Laura Georgescu este acuzată de instigare la abuz în serviciu, în cazul retragerii licenţei audiovizuale a postului Giga TV, şi de instigare la fals în înscrisuri, în cazul unor sesizări false care au dus la sancţionarea unor televiziuni.

Fostul membru CNA a descris în faţa instanţei o perpectivă a realităţii de la CNA în care şefa Consiliului Laura Georgescu era „hiperactivă” şi „cu intenţia de a face multe lucruri în instituţie”.

Potrivit acestuia, tocmai dorinţa acesteia de implicare a dus la „deranjarea unui grup unit de membri CNA desemnaţi de PDL şi de Preşedintele României Traian Băsescu, care creau destabilizare şi deprofesionalizare”.

"Acest elan al preşedintelui Laura Georgescu a fost de multe ori tăiat sau s-a dorit asta prin diferite acuzaţii de abuz în serviciu”, a mai spus Mititelu.

Christian Mititelu:

“La momentul numirii ca preşedinte al CNA (Laura Georgescu) era hiperactivă, cu intenţia de a face multe lucruri în instituţie, unele perfect justificate, altele naive, fapt ce a condus la deranjarea altor membri CNA care perpetuau o cutumă de genul: ‘nu deranjăm pe nimeni şi nu mişcăm prea mult lucrurile la CNA, pentru a nu supăra nici oamenii politici dar nici televiziunile influente, în special cele de ştiri’.”

Fostul membru CNA, singurul care a votat împotriva schimbării şefei CNA de la conducerea şedinţelor

Christian Mititelu a spus că a fost singurul care a votat împotriva intenţiei de „modificare a regulamentului de funcţionare al CNA pentru a fi conduse şedinţele nu numai de preşedinte ci de fiecare membru, ulterior nici măcar de preşedinte, doar de membri."

Christian Mititelu:

„Am fost singurul care a votat impotriva acestei decizii, care însă s-a realizat şi nu a dus decât la paralizarea activităţii CNA, ajungându-se la realizarea unei Ordini de Zi conform preferinţei celui care urma să conducă şedinţa.”

Era Laura Georgescu o persoană influenţată sau influenţabilă politic?

Christian Mititelu a declarat în faţa instanţei de judecată că „ştiu că Laura Georgescu a fost numită de Guvernul Ponta, însă, raportându-mă la firea extrovertită a acesteia şi la voturile exprimate în diferite speţe la CNA, aceasta era mai puţin vădit părtinitoare politic comparativ cu alţi membri CNA.”

Despre cazul retragerii licenţei postului Giga TV, Christian Mititelu a declarat că „postul nu mai îndeplinea condiţiile pentru care obţinuse licenţa”, dar a ocolit să spună dacă postul nu a emis mai mult de 96 de ore.

Deşi a declarat că votul pentru ridicarea licenţei l-a dat în baza dispoziţiilor articolului 57 din Legea Audiovizualului, fostul membru CNA s-a ferit să spună dacă Giga TV a avut întreruptă emisia mai mult de 96 de ore, condiţia pentru care i s-a ridicat licenţa postului.

Deşi avocata lui Gheorghe Ştefan, inculpat şi el în dosar, a insistat ca acesta să spună punctual dacă în rapoartele de control se arăta clar că Giga TV a avut întreruptă emisia mai mult de 96 de ore, Christian Mititelu a dat un răspuns ambiguu.

Christian Mititelu:

„Retragerea licenţei, potrivit articolului 57, se poate dispune în cazul netransmiterii unui post de programe mai mult de 90 de zile, din motive tehnice, sau în cazul netransmiterii mai mult de 96 de ore indiferent de motiv.

Cu privire la Giga TV, au existat mai multe rapoarte de control, din care eu am apreciat că sunt îndeplinite condiţiile articolului 57, lit b şi am avut în vedere pentru votul exprimat situaţia generală a postului Giga TV, de nerespectare a condiţiilor pentru care obţinuse licenţa.

Această concluzie am tras-o în urma rapoartelor de control care au fost la mapa fiecărui membru CNA.”

Potrivit articolului 57 din Legea Audiovizualului, licenţa audiovizuală de retrage în cazul în care "titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titlularului."

Citeşte şi:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    Dar femeia asta este de neschimbat ? Cea mai grozava personalitate de media cu un vocabular superb de ''calca-i pe gat '' ? S-au oare ne-am intors pe vremea Anei Pauker ?

Trimite un comentariu

sus