Skip to main content

Rareș Bogdan: se uită la noi 1,3 milioane de români! Care e realitatea? O mică omisiune

 
Rareș Bogdan: se uită la noi 1,3 milioane de români! Care e realitatea? O mică omisiune

"La ora asta, la Realitatea se uită 1,3 sau 1,4 milioane de oameni!", a spus aseară Rareș Bogdan. Adică o audiență de Pro TV! Așa să fie? De unde această cifră? Pe ce date s-a uitat Rareș Bogdan? Cât e departe de realitate?

Audiențele medii arată altceva: media emisiunii de aseară a fost de 75.000 de români în fiecare minut. Dintre aceștia, 46.000 au fost de la orașe și 15.000 din segmentul comercial 18-49 de ani.

Publicitate

Și atunci cum a ajuns Rareș Bogdan la 1,3-1,4 milioane?

Răspunsul este într-un alt indicator de audiență decât cel folosit în mod obișnuit: telespectatorii unici (reach-ul). Cu alte cuvinte, câți români au văzut cel puțin un minut din emisiune.

Aseară, toată emisiunea a avut un reach de 1,2 milioane de români. 1,2 milioane au văzut cel puțin un minut din emisiune. Sunt telespectatorii unici, diferiți, lucru pe care Rareș Bogdan nu l-a precizat în program. Dar media pe fiecare minut a fost 75.000 de telespectatori.

În mod obișnuit, topurile se fac nu după reach, ci după audiența medie pe minut - adică ratingul, cel mai relevant indicator al audienței unei stații sau emisiuni TV. Același indicator - ratingul (și nu reach-ul) - este luat în calcul și de agențiile de publicitate, tot din motive de relevanță.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Lasati-l bre si pe el sa se simta bine. Asa o fi, peste 1 mil de oameni, se pun si aia care trec prin RTV ca sa ajunga la digi film de ex sau aia care zappeaza de plictiseala. Orice click pe RTV e audienta. E si el vedeta sau ce?
  • In primul rand in tarile civilizate audientele se masoare pe segmentul de populatie 18-65 ,adica populatie activa asta e segment comercial ,in colonia second hand romanica corporatiile au decis ca segmentul comercial sa fie pana la 50 de ani moartea mintii dai seama ei masoare ratingul pe 20 la suta dintre oamenii care se uita la tv printre care tineri de pana la 25 de ani care au putete financiara redusa si depind de parintii de peste 45 se ani,Mori de ras de aceste ratinguri masluite total nereale ,aceste ratinguri sunt decise de cateva corporatii si sunt false, traiasca colonia romanica
  • Daca tot ati prezentat audienta Realitatea, de ce nu dati si un top pentru sambata, duminica, luni si marti? De ce doar vinerea puneti audientele? Toata lumea stie ca Romanii au talent e lider editie de editie..
  • Eu nu mai fac parte din cei care "comuta peste" Realitatea TV demult. Or fi atatia, dar daca stau 30 de secunde si schimba ... inseamna ca inca ii mai cauta pe Prigona si Bahmutanca la scandal pe divort, nu ii gasesc si schimba pe noul OTV.
  • saracul de el ce probleme grave are ....nici pro tv cred ca n a avut aseara audienta aia d apoi realitatea ....ei sunt de fiecare data pe 18 in clasamentele de audienta...chiar sub digi 24

Trimite un comentariu