Skip to main content

ROTAŢIA CADRELOR. Cristian Zgabercea, producătorul TVR demis din cauza problemelor penale, coordonează relansarea TVR HD

 
ROTAŢIA CADRELOR. Cristian Zgabercea, producătorul TVR demis din cauza problemelor penale, coordonează relansarea TVR HD

Cristian Zgabercea, cel care şi-a pierdut postul de producător general al TVR după o decizie a instanţei, este în continuare la TVR, dar pe altă funcţie. Zgabercea este coordonatorul proiectului de relansarea a TVR HD în canal pentru tineret, educaţie şi sport.

Publicitate

Explicaţia TVR? Reprezentanţii TVR spun că Zgabercea s-a mai ocupat recent şi de alte evenimente sportive în cadrul postului public şi după ce a fost destituit din funcţia de producător general.

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută noua strategie editorială pentru TVR HD dar şi componenţa echipei care se va ocupa de acest proiect, grup care se va ocupa de implementarea strategiei până la 31 decembrie 2017.

Cine va lucra la relansarea TVR HD: Cristian Zgabercea, coordonator al proiectului, Doina Gradea - reprezentant al Consiliului de Administraţie al SRTv, Cătălin Blebea - manager de proiect, Emil Hossu Longin şi Constantin Şerbu - Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, Constantin Rostoţchi - economist Direcţia Programe, Elena Ştirbescu - producător, Rodica Velcea - economist, Carmen Iosif - TVR HD, Mihaela Măriuţă - consilier juridic, Horia Cazan - Coordonator cu atribuţii de Director Departament Tehnico-Administrativ.

Întrebaţi cum a fost selectat Cristian Zgabercea pentru a coordona relansarea TVR HD, reprezentanţii postului public au răspuns prin serviciul de comunicare că grupul de lucru a fost avizat de Comitetul Director şi de Consiliul de Administraţie.

„Decizia vine în condiţiile în care, în ultima perioadă, el a iniţiat sau coordonat mai multe proiecte în această zonă, cum ar fi meciurile de pe teren propriu ale Naţionalelor feminine şi masculine de tenis de masă, contând pentru calificarea la Campionatul European, organizate în studioul TVR (o premieră) sau buna organizare şi reflectarea cu succes şi impact a Campionatelor Europene de Gimnastică artistică - masculin şi feminin – Cluj, 2017”, au mai explicat reprezentanţii TVR.

„În acest moment, domnul Zgabercea nu ocupă o funcţie de conducere, ci un post de execuţie – manager de proiect”, au mai adăugat aceştia.

Reprezentanţii TVR nu au dat niciun răspuns la întrebarea Paginademedia.ro dacă la numirea lui Cristian Zgabercea la conducerea acestui grup de lucru s-a luat în discuţie trimiterea sa în judecata pentru complicitate la abuz în serviciu, constituire a unui grup infractional organizat şi evaziune fiscală.

Ce spun reprezentanţii TVR despre viitorul TVR HD:

Profilarea TVR HD pe sport şi tineret a fost determinată de investiţiile pe care televiziunea publică le face în competiţiile sportive. Dincolo de evenimentele de maxim interes, pe care le transmitem şi pe TVR 1 şi TVR 2, Televiziunea Română primeşte, în pachetele achiziţionate, drepturi de difuzare pentru numeroase competiţii sportive.

Într-un moment în care sportul românesc întâmpină dificultăţi, TVR, prin misiunea sa publică, poate să fie un partener pentru a readuce copiii şi tinerii în sălile de sport.

În acest sens, Televiziunea Română urmează să semneze un parteneriat cu COSR, pentru mediatizarea unui campionat între licee, care va cuprinde zece discipline sportive.

TVR HD nu avea, până acum, niciun profil sau personalitate, principiul programării producţiilor în grilă fiind exclusiv specificaţiile tehnice ale programelor. Am luat în calcul şi profilarea pe zona culurală, însă, în condiţiile actuale dictate de infrastructura tehnologică a TVR, am decis să construim un canal pe sport şi tineret, având în vedere că toate competiţiile sportive sunt livrate în format HD şi nu presupun costuri suplimentare de procesare.

Implementarea strategiei vizează atragerea unui public tânăr şi fidel, folosirea mai eficientă a library-ului de programe TVR – achiziţionate sau produse in house – şi îmbunătăţirea folosirii resursei umane.

CONTEXT.

Reamintim că Cristian Zgabercea a fost producător general al TVR timp de mai mulţi ani. Zgabercea s-a autosuspendat din poziţia de la TVR în 2015, când numele său a apărut într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu. Zgabercea a dat apoi în judecată TVR după ce instituţia nu a acceptat întoarcerea lui la Televiziunea publică şi a avut câştig de cauză, în primă instanţă. În aprilie 2016 a fost repus în funcţie, pentru ca în martie 2017 să o piardă din nou, după ce Curtea de Apel a decis să schimbe decizia iniţială a Tribunalului (detalii, AICI)

Scurt istoric al procesului, via HotNews:
Cristian Zgabercea a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala, in dosarul lui Nicusor Constantinescu. La data comiterii faptelor incriminate, Zgabercea era consilierul presedintelui CJ Constanta.
În primăvara lui 2015, urmare a procesului în care era implicat, Zbgabercea s-a autosuspendat din poziţia de la TVR.
La sfarsitul lunii august, TVR il impiedica, printr-o decizie a Resurselor Umane, pe Zgabercea sa revina pe post, iar el a contestat decizia respectiva in instanta. De la plecarea sa, postul de producator general a fost ocupat un timp de Titi Dinca, iar mai tarziu, tot pentru o perioada interimara, de Liviu Nicolescu, director al studiourilor centrale al TVR.
Pe 30 martie a.c., Tribunalul Bucuresti a admis actiunea prin care Zgabercea "contesta decizia de suspendare a contractului de munca".
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Cocis Sorin Cocis
    Stim cu toții. Prietena directorului Manoliu e experta in datul cu posetica in capul celor ce ii contrazic opiniile.
  • Livia pila Livia pila
    Sa observam cit de activa este tovarasica Doina Gradea. Spera că în perspectiva unificării cu Radioul și a plecării la cursuri a coanei Radu sa fie numita director general la Tvr. Iar ramine cu buzele umflate oportunista Monica Ghiurco.
  • Livia pila Livia pila
    Și asta e numai una dintre mindriile Tvr. Sa nu îl uitam pe numitul Manoliu Dan a cărui amanta se ia de ciuf cu angajatele. Ăștia sunt indivizii promovați de Irina Radu. Risul sau plinsul lumii?
  • vio vio
    Increeeeedibil, bataie de joc pe banii romanilor! Pana cand si pana unde? DNA, trezeste- te!
  • Ironside Ironside
    Specialist baiatu..manager pe probleme de mangaiat morunu. Daca ii pui pixu in mana se inteapa cu el...da asa e in tvr nepoti, *** si *** cam asta e fauna...si audienta in cadere libera...apropos matinalul cu Chiotea e un succea mondial de la rating 1 la 0,1. O fi greu sa fii asa de prost?
  • Un Sclav Un Sclav
    Zgab nu a "coordonat" nimic pe nicaieri. E f tare bagat cu PSD si doar daca va fi condamnat va iesi din TVR. La Cluj pt gimnastica au muncit aceiasi sclavi care o facem de ani de zile pe doi lei. Nu aveam motorina sa punem in masini. Chiar daca teoretic e demis de judecatori dl ZZZ e in continuare centaur pe plantatia statului. Face ce vrea. Dra Gradea se tot baga in seama pe la sport si se aude ca vrea sa il aduca sef pe unul Dirvariu zis Gulit din Pro. Blebea n-are vreo treaba cu ceva pt ca e caratorul de geanta al lui Zgab. Rostotchi-tatal taman ce l-a avansat pe fiu-sau Alex un fel de adjunct al lui Hossu-baiatu' lui mama.
  • Sorin Radulescu Sorin Radulescu
    Nimic nu îl mișcă pe acest Zgabercea. Iar despre Irina Radu... nici o consideratie pentru aceasta ființă!
  • Gabriel Giurgiu Gabriel Giurgiu
    Dl. Zgabercea e un coleg deosebit. Il apreciem si il sustinem. 0 susținem si pe Irina Radu.
  • Sorin Cocis Sorin Cocis
    Toți penalii la putere in mandatul de toata jena al Irinei Radu.
  • Dan SAVA Dan SAVA
    O decizie de risul lumii. Lupul pus paznic la stina!
  • livia pila livia pila
    Mai voiati si alta dovada referitoare la car caracyerul incalificabil al numitei Radu irina? ***. Iar despre Zgabercea ce sa spun? *** lui Nicusor Constantinescu. Emilut Hossu Longin e fiul mamei sale. Cam greut de cap, cam neajutorat, dar numai bun la TVR.
  • adi adi
    o *** acest asa zis canal de sport si tineret... pai si cu TVR 1 si 2 ce facem? cand le trecem in HD?

Trimite un comentariu

sus