Skip to main content

GSP, anchete de milioane. 8 milioane de euro a recuperat Statul din doua dosare, dupa investigatiile ziarului de sport

 
foto: gsp.ro
foto: gsp.ro

Gazeta Sporturilor, anchete de milioane. Catalin Tolontan a publicat azi sumele care s-au intors la Bugetul de stat din prejudicii calculate in doua dosare deschise de DNA, in urma anchetelor facute de Gazeta Sporturilor.

Publicitate

„Meritele reale sunt ale poliţiştilor, procurorilor, ale instanţelor judecătoreşti şi ale angajaţilor ANAF. Noi doar am dat startul", se arata in articolul publicat azi pe Tolo.ro.

Este vorba de Dosarul Transferurilor si de Dosarul Loteria 1, deschise de DNA in urma unor anchete demarate de Gazeta Sporturilor, din care Statul a recuperat 8 milioane de euro.

Peste jumatate din prejudiciul stabilit de ANAF in Dosarul Transferurilor, pornit de la o ancheta a GSP din anul 2006, s-a intors la buget.

In cifre, prejudiciul stabilit a fost de 57,6 milioane de lei, din care s-au recuperat 32,4 milioane de lei, adica 7 milioane de euro.

In Dosarul Loteria 1, deschis de asemenea de DNA dupa o ancheta demarata de Gazeta Sporturilor in anul 2002, prejudiciul calculat a fost de 4.112.329 lei, din care au ramas de recuperat 8.800 de lei.

Cu alte cuvinte, suma recuperata a fost de aproape 1 milion de euro, potrivit GSP.

Catalin Tolontan si Marius Margarit, pe Tolo.ro:

“Nu flatarea presei este intenţia articolului. Banii s-au întors la contribuabili. Asta e cel mai important şi o s-o spunem de la început: meritul principal nu e al echipelor succesive de jurnalişti care au publicat dezvăluirile.

De altfel, nu doar reporterii de azi ai Gazetei au tratat cele două cazuri pe care le prezentăm astăzi.

Investigaţiile ziaristice Dosarul Transferurilor şi Loteria 1 se întind pe intervalul a 15 ani de muncă, indiferent de ziarul la care am semnat: ProSport sau Gazeta Sporturilor. Multe alte redacţii din România au contribuit la cele două dosare, prin dezvăluiri proprii şi importante.

Dar meritele reale, ca şi rezervele, sunt ale poliţiştilor, procurorilor, ale instanţelor judecătoreşti şi ale angajaţilor ANAF. Noi doar am dat startul.”

Detalii despre dosare si articolul integral, pe Tolo.ro.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus