Skip to main content

Viralul de pe bloguri: Ivan Patzaichin şi Tiberiu Uşeriu se implică în recuperarea sociala a detinutilor din Romania

 
Viralul de pe bloguri: Ivan Patzaichin şi Tiberiu Uşeriu se implică în recuperarea sociala a detinutilor din Romania
foto: Bazavan.ro

"Ivan Patzaichin îşi uneşte forţele cu Tibi Uşeriu pentru recuperarea socială a deţinutilor din România", scrie Cristina Bazavan pe blogul personal.

Jurnalista a vorbit vineri, pe blogul personal, despre un parteneriat încheiat între Ivan Patzaichin şi Tiberiu Uşeriu, pentru un proiect care are drept scop preluarea şi multiplicarea unui model de reintegrare socială pentru deţinuţi dezvoltat de Norvegieni şi încheiat recent la penitenciarul Chilia cu rezultate pozitive.

Publicitate

Articolul a circulat intens pe reţelele sociale, adunând în weekend aproape 2.300 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Proiectul demarat la închisoarea de la Chilia:

"Mai bine de 2 ani, detinutii aflati in ultima perioada de detentie, au lucrat in aer liber specializandu-e in meserii ecologice: dulgherie, construcție de case, impletirea rachitei si a papurei, olarit si agricultura.

Pe perioada de invatare, detinuții au construit, cu metode tradiționale si materiale moderne, case specifice zonei Deltei Dunarii, in care au fost gazduite atelierele de formare pentru meseriile ecologice. A fost inițiat astfel un demers de ecoreintegrare", a scris Cristina Bazavan pe blogul personal. 

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend pe bloguri au intrat materiale de pe Bazavan.ro, Tolo.ro, Mihaijurca.ro, Biziday.ro şi Petreanu.ro. 

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend pe bloguri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Bazavan.ro“Ivan Patzaichin isi uneste fortele cu Tibi Useriu pentru recuperarea sociala a detinutilor din Romania”

- 2.272 likes & shares

"De ce se implica ultramaratonistul Tibi Useriu in proiect?

Cunoscut in Romania mai ales calitatilor sale sportive (castigator al uneia dintre cele mai dificile curse de alergare din lume – Arctic 6633), Tibi Useriu a facut 10 ani de penitenciar in Germania, ca urmare a activitatii sale infractionale din tinerete."

2. Tolo.ro, “Câte campionate, atâţia câştigători declaraţi" 

- 1.286 likes & shares

"Vineri după-amiază, Alibec îl vede pe Mihai Stoica și-i spune: ”Dar de ce la egalitate de puncte ar câștiga Viitorul? Noi stăm mai bine la meciurile directe!”.

”Cum adică stăm mai bine?”.

”Păi, dacă le socotim pe toate cele 4 meciuri!”.

MM dă din cap, dar îi spune lui Becali, într-o doară.

Lui Becali, cu simțul său de târgoveț, care de mic copil e mulțumit doar când îi dă monetarul, i se aprinde un beculeț: ”Sunteți siguri că nu se pun decât meciurile din play-off?!”.

Conducerea Stelei spune la unison: ”Da, cert!”.

Totuși, se uită în regulament. Unde nu scrie nicăieri!"

3. Mihaijurca.ro, “Cum primesti bani inapoi pentru rezervarile facute pe Booking.com si Vola.ro”

- 1.101 likes & shares

"Primele 10 locuri intr-un avion se vand cu 9,99 de euro, sa zicem. Ultimele 10 bilete, vandute cu 2-3 zile inaintea zborului, ajung sa coste poate 200 de euro, sau chiar mai mult. Insa pe zbor, si tu, care ti-ai achizitionat biletul in urma cu 6 luni, si cel care l-a luat pe ultima suta de metri pentru ca a intervenit ceva si a trebuit sa plece, veti fi tratati la fel."

4. Biziday.ro, “La Juncker, ca la moaștele Janei…”

- 1.060 likes & shares

"În timp ce Junker pare să fi înțeles prea bine apetitul românilor (politicieni sau nu) pentru pupat moaște, Europa e cu zi ce trece pe alt drum, unul care, de acum e sigur, nu o va omorî, ci o va transforma. Ca pe Jana lu’ Mărgineanu. Cât ne mai pupăm noi cu Junker, Jana va fi deja altceva."

5. Petreanu.ro, “10 ani” 

- 739 likes & shares

"Blogul acesta împlinește 10 ani.

S-a născut dintr-un amestec de frustrare și curiozitate; frustrare din cauza limitelor editoriale din ce în ce mai strânse din compania în care lucram, curiozitate față de un mediu ce permitea accesul direct la public."

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu