Skip to main content

Concedieri şi probleme cu salariile la România TV

 
Concedieri şi probleme cu salariile la România TV

UPDATE. Cătălin Popa, director editorial, mesaj către angajaţi: „Din cauza intarzierii incasarilor vom parcurge o perioada delicata din punct de vedere financiar. Cu toate eforturile depuse, salariile aferente lunii mai vor suporta intarzieri. Plata lor se va efectua in functie de incasari” Mesajul integral, în text.

Publicitate

Probleme la România TV. Conducerea televiziunii de ştiri a luat mai multe decizii privind reduceri de personal, dar şi plata în tranşe a salariilor către angajaţii rămaşi.

Din informaţiile Paginademedia.ro, în ultimele zile cel puţin zece persoane au fost concediate, din zona de operatori, producători şi IT.

Totodată, ieri, oamenii au fost anunţaţi că pe 15 iunie, data la care ar trebui să primească avansul din salariu, toată lumea va lua 1.000 de lei, indiferent de salariu. La finele lunii, la lichidare, angajaţii România TV urmează să primească jumătate din suma pe care o mai au de primit. Spre exemplu, un angajat care are salariu de 3.000 de lei, va primi 1.000 de lei la avans, iar la lichidare încă 1.000 de lei.

Ce se întâmplă cu restul banilor? Potrivit surselor paginademedia.ro, restul salariilor ar urma să fie plătite la toamnă.

UPDATE. Mesaj de la Cătălin Popa, directorul editorial al România TV:

„Asa cum v-au anuntat astazi sefii de sectii, din cauza intarzierii incasarilor vom parcurge o perioada delicata din
punct de vedere financiar.
Cu toate eforturile depuse, salariile aferente lunii mai vor suporta intarzieri. Plata lor se va efectua in functie de incasari.

Intrucat circula diverse variante privind aceasta problema, revin cu urmatoarele clarificari:

- salariile aferente lunii mai se vor plati integral.
- nu se taie vreun salariu.
- nu se permanentizeaza un mod de plata neregulat al salariilor.
- se platesc taxele la stat corespunzator salariilor integrale.
- tot in functie de incasari se va recupera perioada de intarzieri, urmand ca in toamna sa revenim la functionarea in schema 15 si 30 ale lunii.

În cursul zilei de azi vom face intalniri pe sectii/compartimente si vom raspunde intrebarilor voastre, cu participarea lui Catrinel.”

Reamintim că, în luna mai, pe fondul problemelor cu încasările din publicitate, conducerea România TV a decis ca plata angajaţilor să se facă după modelul avans şi lichidare: două tranşe egale, una primită la 15 iunie, cealaltă la 30 iunie.

„După cum probabil ştiţi, televiziunea a făcut eforturi majore să depăşească situaţia generată în lunile februarie-martie-aprilie de scădere a publicităţii după scandalul ordonanţei 13 şi protestele de stradă. Procesul de revenire pe post a advertiserilor este încă în derulare, însă trendul este unul pozitiv. Cu toate acestea, încă ne aflăm la circa 70% din situaţia ideală, aceea de a avea maximum de minute de publicitate în fiecare oră de emisie”, le-a explicat angajaţilor Cătălin Popa, directorul editorial de la România TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Parte din problemele financiare ale România TV vin şi după ce o serie de advertiseri, printre care Coca-Cola, Pepsi şi Procter & Gamble nu s-au mai regăsit în calupurile de publicitate ale România TV, în ianuarie şi februarie. Cei mai mulţi au stopat publicitatea la România TV (dar şi la Antena 3), după reacţiile publice legate de modul în care cele două posturi au reflectat protestele din lunile ianuarie şi februarie (detalii, AICI). La România TV s-a afirmat chiar că protestatarii ar fi fost plătiţi cu 100 de lei de adult, 50 de lei de copil şi 30 de lei de...câine.
Ca urmare a retragerii advertiserilor, reprezentanţii România TV au trimis o scrisoare agenţiilor de publicitate, la vremea respectivă:
„Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare", se arată în scrisoare postului TV, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.
Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GEo GEo
    Problema e ca marii editorialisti de stiri care au mancat cu polonicul au facut stocul deja din salarii si prime. Cei care opereaza tehnic si au salarii de 3500 lei vor fi primii care sufera, mai ales ca in caz de faliment doar vor aglomera o piata si asa umflata de zecile de televiziuni de garsoniera.
  • Copilwriter Copilwriter
    Alex...fa-te ca scrii! :)
  • dragoteasca dragoteasca
    Anunt de ultima ora pentru angajatii RTV; toti angajatii care vin la munca cu un caine vor primi in plus la salariu 30 de lei.
  • marian marian
    Mai Vali Manole esti tu sigur pro are platite datoriile poate ai vrut sa zici antenuta ta are datori cu seful la vila
  • alex2 alex2
    RTV, ca si A3, sunt posturi de pura propaganda. Nu sunt posturi de stiri, care sa informeze publicul. Pacat ca au de suferit chiar cei care muncesc, angajatii.
  • Geo Geo
    Un post care a relatat tot ce trebuia! Au fost susținuți de antena 3, felicitări,au demis oameni din SRI,au demis procurori,iar cei de sus care comentează sunt anti,jalnici în gândire, lași!!!
  • Vali Manole Vali Manole
    De parca nu au soluții concrete si modele:insolventa ca realitatea si dac economie la bani,nu mai plătesc nimic la stat:)) mai au si ProTv soluții:))
  • denisa denisa
    Chelemene nu te vad bine deloc, pun pariu ca de data asta nu mai scapi si la cati nervi sunt pe tine auuuuu...
  • Publicitar Publicitar
    Televiziunea cat si angajatii ei de rand au fost doar carne de tun pentru conducere. Odata cu retragerea publicitatii era inevitabila aceasta situatie. Pozitionarea televiziunii in februarie a fost sinucidere curata in fata publicitarilor.Desi spoturile au iesit de pe post, pozitionarea a ramas la fel. Poate o sa fie o lectie si pentru alte televiziuni.
  • Dra go Dra go
    O mare "ziarista" a aparut la tv si a anuntat ca se plateste 30 de lei pentru catelul care participa la proteste. Postul nu a reactionat cum ar fi trebuit si acum suporta consecintele acelei gafe monumentale. Si nu sufera "curca" care e e bine merci in SUA si mai apare cu niste ineptii despre nimic si ia banu' gros, ci niste "palmasi". Ca asa e in tenis!
  • Ion Ion
    Daca mananca materii ***, presa nu mai are ce sa puna pe masa. Punct.
  • Arcanu Arcanu
    Culmea ironiei este ca sefii RTV, cu doar o luna inainte de ruperea salariului in 2 transe, faceau mega oferte financiare prin oras. Chemau reporteri pe salarii de 5.500 de lei, cumparau sefi de sectii cu 7.000 de lei, au adus producatori cu 9.000 de lei. Adica salarii chiar si cu 30 la suta mai mari decat ce se ofera acum in targ. Unii si-au pus semne de intrebare asupra ofertelor financiare, altii au semnat direct. Grav e insa ca audientele RTV nu pot justifica aceasta criza financiara. Adica esti prima televiziune de stiri ca audienta, dar ai probleme financiare mai mari ca B1 sau Realitatea TV?
  • Dani Dani
    Am auzit ca sindicatele pregatesc proteste ii invit pe jurnalistii RTV sa mearga sa protesteze am auzit ca se plateste bine. Sau sa vorbeasca cu Soros sa ii imprumute pana la salar.
  • david david
    Sa mearga la proteste cu cateii daca vor bani :)
  • andreea andreea
    Niste *** Toti cei care conduc postul asta. Nu lucrez la RTV, dar modul in care au ales sa se plaseze la proteste, editorial, i-a costat. Ce o fi asa greu sa iti dai seama ca atunci cand minti cu nerusinare, in vazul a milioane de oameni, ti-o iei de unde te astepti mai putin: de la aia care iti platesc reclama. Oamenii aia care muncesc acolo nu au nicio vina ca managerii sunt idioti. Mai bine si-ar prezenta demisiile toti. Si ar lasa postul pe mana cuiva care are capacitatea de a-l readuce la stadiul de televiziune de stiri. Iar angajatii, daca nu se revolta, sunt cei mai prosti romani! Ca, oricum, nu mai au nimic de pierdut. Decat sa plangi ca prostul pe la usi, nu mai bine iei atitudine? Capul plecta, sabia il taie! in 2017

Trimite un comentariu

sus