Skip to main content

EXCLUSIV. Concedieri și probleme la site-ul Vocea.biz. Fostul ginere al lui Ioan Rus taie finanțarea publicației

 
EXCLUSIV. Concedieri și probleme la site-ul Vocea.biz. Fostul ginere al lui Ioan Rus taie finanțarea publicației

UPDATE. Ce spune reprezentantul managementului Mihai Gruia (fostul solist Akcent)? "A fost o decizie de business, pur financiară. Sunt două proiecte la care s-a decis, la nivel management, să se reducă din personal: vocea.biz și evonews.com", a declarat pentru Paginademedia.ro Mihai Gruia, managerul Mandarine International, compania care editează siteurile. "Le mulțumesc enorm de mult oamenilor. Cei care părăsesc compania sunt profesioniști și și-au făcut treaba foarte bine. Compania se va orienta pe alte activități în perioada următoare, axate pe piața internațională."

Publicitate

Site-ul Vocea.biz trece printr-o perioadă de probleme financiare. Cea mai mare parte a echipei urmează să plece, după ce finanțatorul proiectului editorial, Vasile Pușcaș, fostul ginere al omului politic Ioan Rus, a anunțat redacția că sunt probleme financiare și că urmează măsuri.

Detalii, în continuare:

Săptămâna trecută, redacția a fost înștiințată că finanțatorul Vasile Pușcaș se confruntă cu dificultăți financiare și că vor urma, în consecință, o serie de măsuri.

După anunțul de săptămâna trecută, Vocea.biz și-a anunțat vânzătorul de publicitate – regia Thinkdigital, reprezentată de Dragoș Stanca în România – că renunță la contract.

Ieri, într-o altă ședința, au fost aduse la cunoștința redacției și celelalte măsuri:

- Vocea.biz, un site cu peste 13 milioane de afișări lunar, urmează să fie “întreținut” de doar cinci oameni. În prezent peste 20 de ziariști lucrau pentru publicația online

- 15 oameni urmează să plece. Printre aceștia, și publisherul general, Claudiu Ilioiu, cel care a lansat, practic Vocea.biz, în septembrie anul trecut (până atunci, site-ul se numea voceatransilvaniei.ro și era o publicație regională).

- Angajaților li s-a comunicat că vor mai primi salariul pe luna iunie și pe iulie. În iulie însă, redacția va lucra de acasă.

Site-ul Vocea.biz a fost lansat în toamna anului trecut, ca o publicație națională online. Până atunci, era un site local. Proiectul editorial a fost asigurat de Claudiu Ilioiu, fost publisher al Mediafax până în toamna anului trecut.

Vocea.biz și site-ul evonews.com (publicație generalistă în limba engleză) erau finanțate de Vasile Pușcaș, ginerele politicianului Ioan Rus și om de afaceri în domeniul imobiliar.

În luna mai, conform datelor SATI, vocea.biz a avut 13,5 milioane de afișări de la peste trei milioane de vizitatori unici.

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Ilioiu a confirmat plecarea de la Vocea.biz, după perioada preavizului, fără a comenta subiectul.

Claudiu Ilioiu, pentru Paginademedia.ro:

"Nu vreau să comentez situația. Este o decizie de management, luată de boardul companiei. Nu pot face altceva, decât să mă asigur că oamenii își vor primi drepturile salariale, conform contractului, până la închiderea colaborării."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Mare proiect, mare site vocea.***. Daca nu faceau spam ar fi avut 50 de unici pe zi si 800 pe luna...Dar uite ca au murit incet, incet ajutati de o conducere "minunata si foarte priceputa"...glumesc, bineinteles. Merita sa dispara pentru ca nu a fost facut cu cap si pentru long term, a fost ceva rapid, de fatada pentru alte interese.

Trimite un comentariu