Skip to main content

GATA? Dragoș Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici”

 
GATA? Dragoș Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici”

Pleacă Dragoș Pătraru de la Digi 24? După ce, în emisiunea de miercuri seară, Dragoș Pătraru a fost evaziv în legătură cu viitorul lui la potul de știri, în această seară a fost mai tranșant: sunt divergențe clare între echipa Starea Nației și postul de știri Digi 24

“Deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici,” a spus Dragoș Pătraru în emisiunea Starea Nației.

Publicitate

Există o diferență clară de viziune între Digi 24 și echipa Starea Nației, a punctat Pătraru.

În această seară, emisiunea Starea Nației a fost întreruptă de două ori de Breaking News: Un camion cu militari s-a răsturnat într-o râpă. A doua întrerupere a durat aproximativ 40 de minute, timp în care au fost reluate, de mai multe ori, aceleași informații. Emisiunea Starea Nației s-a terminat aproape de 00.30, la două ore de la start.

Dragoș Pătraru, în emisiunea Starea Nației, joi, 29 iunie:

"Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor.

Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici."

El a precizat că emisiunea va continua, dar în altă parte:

“Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani.”

Dragoș Pătraru la Starea Nației, momentul integral:

"Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici, la Starea Nației, a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituțiile de forță, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea.

Să vorbim despre România așa cum este ea: săracă, sărăcită, cu atât de mulți oameni ținuți în mizerie, marginalizați, ba chiar acuzați că au ajuns așa cum au ajuns.

Mai multe drepturi pentru cât mai mulți înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulți, înseamnă mai multe șanse pentru cât mai mulți.

Credem într-o societate care pune pe primul loc omul. Nu instituțiile, ci oamenii.

Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simțim.

Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor. Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici.

Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani.

Ne vedem în august cu un nou sezon Starea Nației, al cincilea."

Reamintim că, miercuri seara, în debutul emisiunii, Dragoș Pătraru a meționat că sunt „puține șanse să ne vedem tot aici, din august”.

„Am constatat că e o mare diferență între cum vedem lumea, noi cei de la Starea Nației și cum o văd oamenii de la această fabrică (RCS&RDS - n.r.)”, a spus el. Ce a spus în emisiunea de ieri, AICI.

CONTEXT

La sfârșitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat știrea legată de punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri) a trezit o reacție virulentă din partea realizatorului Starea Nației Dragoș Pătraru, care a acuza postul de știri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacție în lanț:

- Cosmin Prelipceanu, redactor-șef al Digi 24, a ieșit pe post cu o declarație. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziția lui Pătraru nu e poziția Digi 24 și a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Nației. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoș Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Nației lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu și fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situație. Dragoș Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Și îi ajută pe toți ziariștii onești ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu știri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept știri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Așa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de față e urmărit penal. 

"Cred că aveți obligația să relatați faptele și nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiție nu vă pot interzice să relatați fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfășurare. Trebuie să informați publicul cu ce se întâmplă acolo.

De unde a pornit totul: Dragoș Pătraru, criticile la Digi 24 și înregistrarea VIDEO, aici

Citește și:

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Orice trust media are si partile lui bune dar si parile ei rele... Regret ca s-a ajuns la acest moment...totusi era de asteptat la un momentdat dar nu asa de repede. Trage tare si vei ajunge acolo unde iti doresti!
 • Daca nici la Digi24 nu s-a adaptat (care, chiar daca nu este perect, este cel mai bun post de stiri), atunci, nu mai are la ce televiziune sa se duca. Are 2 optiuni. Sa-si faca singur o televiziune sau sa treaca pe online. Si probabil va fi a doua varianta.
 • @Mirela Bugetara: A zis cineva că Voiculescu n-a lucrat cu securitatea sau că Antena 3 e mai catolică decât Papa? Nu, dar se pare că tu faci parte din acea pătură de oameni care trebuie să spună ceva de Antena 3 sau Voiculescu indiferent de subiectul discuției. Pentru voi, Voiculescu și Antenele sunt obsesii maladive. Și mai ai și acces la net
 • Ce de inculți dom-le! Te mai miri ca lucrurile sunt așa cum sunt? Triștilor! Ironia si pamfletul caracteristice poporului acesta, hazul de necaz te mai descarcă de năduful adunat peste zi. Păcat...
 • tare ma bucur! M-ai plictisit de groaza cu emisiunea ta. Era nasol ca, atunci cand ma puneam si eu la TV sa vad o stire, o analiza impartiala, apareai tu, un mascarici de doi bani, si trebuia sa schimb pe ceva documentare..

  mare usurare ca nu o sa ma mai impiedic de tine!
 • Cam aroganta atitudinea dumnealui. Acum sa fim sinceri, traim in Romania. Orice patron (sau aproape orice patron) in afara faptului e are in conducere o televiziune/radio/ziar tiparit sau online, face si alte mizerii pe langa ele. Iar domnul de fata, cred ca traieste intr-un vis continuu prin simplul fapt ca el si ca om nu e poate prea intreg la minte. Fie,e simpatic, nu tine cont de vorba lumii si le cam zice verde in fata. Se vrea a fi un Mircea Badea dar se pare ca tine mai mult la orgoliul lui personal de a face "libertatea presei" decat de a ramane undeva si sa faca ceva bun. Imi place de el, mi-a placut mereu, dar de data asta m-a dezamagit. Parerea mea e sa invete limba engleza si intre timp sa studieze politicile americanilor. Ca acolo chiar ar fi multumit, se pare. Sanatate, natie !
 • Regret mult și sper să nu treacă pe online: emisiunea lui este ca un rezume, nu prea scapă nimic, din ”cotidiene”; la ironizări, uneori mai greșește! Păcat, este bine documentat!
 • E distractiv cum oamenii Varanului, securist dovedit, vorbesc aici despre alt post pomenind despre "UM", "manipulare", "cenzura", "ipocrizie", "dezinformare". Am inteles! Deci Voiculescu n-a facut parte dintr-o UM de comert exterior a securitatii, Gadea nu manipuleaza prezentand doar ce-i convine, Ad. Ursu nu e ipocrit, Dana Grecu nu cenzureaza parerile contrare, Badea nu dezinformeaza! Cred ca Patraru s-ar potrivi de minune in galeria A3 care ataca justitia si opozitia si mangaie parinteste pe cap puterea, indiferent ce tampenii face... Probabil l-ar lauda toata lumea cand ar critica Antena3 :-)
 • Bendei si compensa primesc exact ceea ce au cumparat cu bani foarte multi. Dupa ce au dat afara o multime de oameni seriosi, s-au ales cu clovnul lui ghita si cu prelipceanu. Amandoi cu niste remuneratii lunare cu care erau platiti oamenii dintr-o redactie intreaga.
 • Acum și-a dat seama și Pătraru că Digi24 nu este decât o unitate militară, divizia manipulare și dezinformare?
 • Noi,marea majoritate a telespectatorilor,care urmărim cu f mare placere emisiunea dv și care nu avem posibilitate sa va urmărim online,va așteptăm cu drag pe orice post tv
 • De ce toate oalele se sparg în capul digi 24 când l au lăsat sa facă si sa spună ce vrea? :)) acum ca el are cine știe ce oferte sau planuri, e treaba lui. Nu e frumos ce face.

Trimite un comentariu