Skip to main content

GATA? Dragoş Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

 
GATA? Dragoş Pătraru, pe picior de plecare de la Digi 24: “Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici”

Pleacă Dragoş Pătraru de la Digi 24? După ce, în emisiunea de miercuri seară, Dragoş Pătraru a fost evaziv în legătură cu viitorul lui la potul de ştiri, în această seară a fost mai tranşant: sunt divergenţe clare între echipa Starea Naţiei şi postul de ştiri Digi 24

Publicitate

“Deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici,” a spus Dragoş Pătraru în emisiunea Starea Naţiei.

Există o diferenţă clară de viziune între Digi 24 şi echipa Starea Naţiei, a punctat Pătraru.

În această seară, emisiunea Starea Naţiei a fost întreruptă de două ori de Breaking News: Un camion cu militari s-a răsturnat într-o râpă. A doua întrerupere a durat aproximativ 40 de minute, timp în care au fost reluate, de mai multe ori, aceleaşi informaţii. Emisiunea Starea Naţiei s-a terminat aproape de 00.30, la două ore de la start.

Dragoş Pătraru, în emisiunea Starea Naţiei, joi, 29 iunie:

"Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituţiilor şi ale corporaţiilor.

Motiv pentru care, deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici."

El a precizat că emisiunea va continua, dar în altă parte:

“Nu ne despărţim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului din care mai avem doi ani.”

Dragoş Pătraru la Starea Naţiei, momentul integral:

"Filosofia după care ne-am orientat mereu în ceea ce am făcut aici, la Starea Naţiei, a fost asta: să nu tratăm niciodată privilegiat instituţiile de forţă, să lovim de fiecare dată acolo unde este puterea.

Să vorbim despre România aşa cum este ea: săracă, sărăcită, cu atât de mulţi oameni ţinuţi în mizerie, marginalizaţi, ba chiar acuzaţi că au ajuns aşa cum au ajuns.

Mai multe drepturi pentru cât mai mulţi înseamnă mai multă putere pentru cât mai mulţi, înseamnă mai multe şanse pentru cât mai mulţi.

Credem într-o societate care pune pe primul loc omul. Nu instituţiile, ci oamenii.

Din păcate, acum, după un an de muncă, avem certitudinea că am ajuns într-un loc în care toate aceste valori nu se regăsesc sau, dacă există, nu le vedem noi, nu le simţim.

Presa care apără interese ale unor instituţii şi ale unor corporaţii e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancţionând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituţiilor şi ale corporaţiilor. Motiv pentru care, deşi mai avem doi ani de contract cu această instituţie, cred că ne vom despărţi aici.

Nu ne despărţim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obişnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuşi să ne înţelegem cu aceşti oameni în privinţa încheierii contractului din care mai avem doi ani.

Ne vedem în august cu un nou sezon Starea Naţiei, al cincilea."

Reamintim că, miercuri seara, în debutul emisiunii, Dragoş Pătraru a meţionat că sunt „puţine şanse să ne vedem tot aici, din august”.

„Am constatat că e o mare diferenţă între cum vedem lumea, noi cei de la Starea Naţiei şi cum o văd oamenii de la această fabrică (RCS&RDS - n.r.)”, a spus el. Ce a spus în emisiunea de ieri, AICI.

CONTEXT

La sfârşitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat ştirea legată de punerea sub urmărire penală a RCS şi a unor manageri) a trezit o reacţie virulentă din partea realizatorului Starea Naţiei Dragoş Pătraru, care a acuza postul de ştiri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacţie în lanţ:

- Cosmin Prelipceanu, redactor-şef al Digi 24, a ieşit pe post cu o declaraţie. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziţia lui Pătraru nu e poziţia Digi 24 şi a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Naţiei. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoş Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Naţiei lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu şi fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situaţie. Dragoş Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Şi îi ajută pe toţi ziariştii oneşti ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu ştiri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept ştiri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Aşa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de faţă e urmărit penal.

"Cred că aveţi obligaţia să relataţi faptele şi nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiţie nu vă pot interzice să relataţi fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfăşurare. Trebuie să informaţi publicul cu ce se întâmplă acolo.

De unde a pornit totul: Dragoş Pătraru, criticile la Digi 24 şi înregistrarea VIDEO, aici

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Credeam in Digi 24.....ce gust amar....peste tot interese,musamalizari,minciuni,oameni murdari pe maini...pacat .....
 • "Emisiunea" asta are umor de anii 80. Si lui Arsinel i-ar fi rusine sa o urmareasca. Sa se intoarca la TVR.
 • Acum nici o luna spunea ca vrea sa-si duca la bun sfarsit contractul de 3 ani, ca ii place la Digi24. Acum s-a razgandit subit. El chiar are impresia ca "ne revedem", ca pleaca de la Digi24 la cine-i da lui banul mai gros cu tot cu telespectatori. Oportunism pe fata, pentru cine nu e spalat pe creier.

  Pentru babuinii care urlau aseara pe facebook "cum a putut Digi24 sa intrerupa pretioasa emisiune (inregistrata alaltaieri) cu breaking news pentru cativa militari morti in rapa", jignind-o si pe Mariana Pop ca i-a luat locul idolului pe ecran pentru cateva minute, si carora Patraru le dadea like la mesajele socante, e suficient sa rosteasca "UM" de cateva ori si sa-si scuture camasa, il vor urma oriunde negresit. Ei chiar au impresia ca a ordonat cineva Breaking News pentru a-i taia emisiunea lui Patraru. Penibil.

  A aruncat destul cu *** gratuit. Digi24 chiar nu cred ca are nevoie de astfel de circ.
 • Pătrare, ce te așteptai de la RCS-RDS unde nea Vasile Dâncu e tatăl spiritual al lui Zoli Teszari? Să fie Raiul televiziunii?! Uită, frate! Nasol e că nu prea mai ai loc pe nicăieri nu pt ca n-ai fi bun - pentru ca ești senzațional -, ci pt că in Romania 2017 totul e mogulizat. Cu excepția ProTV (actual) și a Kanal D, oricare altă televiziune are măcar un patron sau un șef cu greutate pușcăriabil, cercetat penal sau trecut pe la pârnaie. Aproape toți magraonii editoriali din presa au combinații oculte cu companii, fac reclame mascate, pun botul la șmenuri politico-economice etc. Îți rămâne să faci ceva pe net, dar mi-e teamă că vei fi evitat de marile agenții de publicitate. De ce? Pentru că aștia și clienții lor sunt niște ipocriți de primă mână. Sub masca neamesteculu/ neasocierii în scandaluri sunt mână în mână cu tot felul de combinagii politici, servindu-și reciproc interesele.
 • Inainte de alegerile 2016 deontologii de la Digi24 i-au dat afara pe toti colegii de la Romania Curata. Era singura emisiune frecventabila in afara de Starea Natiei, unde scriitura e a Catavencilor si prezentarea e a lui Patraru!
 • Cred ca dialogul e cel ce a lipsit de o parte și de alta între digi și patraru.
 • Bancule, arata-ne te rog un post tv din Romania care este decent, onest si care nu manipuleaza. Sa stim si noi care ar fi modelul.
  Pe de alta parte, Patraru de ce nu se duce online? E obligatoriu in ziua de azi sa apari la o televiziune? Si-ar castiga singur banii, nu ar fi obligat sa apara pe la tot felul de "fabrici", nu? Uite, Guran e cum e dar a avut bule sa iasa din televiziune si sa intre pe online. Banii lui, riscul lui, respect. Patraru next? Hai, curaj, nu mai tine mana intinsa.
 • Patrare, ia mai victimizeaza-te putin! La fel ai facut-o pe oriunde ai fost. Slab actor. Emisiunea ta este un non-sens. Sper ca si Digi24 ti-a pus clauza de reziliere babana la fel cum ai si tu in contract.
 • UM24 apara si promoveaza propriile interese economice si politice. Din punctul meu de vedere sunt cel mai meschin post de televiziune, isi aroga caracteristici de presa "deontoloaga" dar in realitate manipuleaza tot.
  Cenzura si ipocrizia caracterizeaza acest post de stiri.
 • Drum bun, cale batuta” Nuami nu fa o noua intelegere cu numita Irina Radu!

Trimite un comentariu

sus