Skip to main content

National Geographic pregăteşte al doilea sezon al serialului Geniul, cu Pablo Picasso în centru

 
Pablo Picasso (1881 – 1973), Cannes, 11 Septembrie 1956. (Photo by Arnold Newman/Getty Images)
Pablo Picasso (1881 – 1973), Cannes, 11 Septembrie 1956. (Photo by Arnold Newman/Getty Images)

National Geographic anunţă că al doilea sezon al seriei Geniul va examina viaţa şi opera pictorului spaniol Pablo Picasso, unul dintre cei mai influenţi şi omagiaţi artişti ai secolului al XX-lea.

Publicitate

Noul sezon, produs de Fox 21 Television Studios, îi va avea din nou ca producători executivi pe Brian Grazer şi Ron Howard de la Imagine Entertainment, alături de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment şi EUE/Sokolow şi va avea premiera în 2018.

Primul sezon din Geniul, difuzat de National Geographic în primăvară l-a avut în centru pe Alber Einstein, rol interpretat de Geoffrey Rush. Conform National Geographic, seria a fos urmărită de 45 de milioane de persoane, la nivel mondial.

Cariera artistică a lui Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso s-a întins pe mai bine de 80 de ani din cei 91 trăiţi, mare parte din aceasta luând naştere în cea de-a doua casă a sa, din Franţa.

Asemenea protagonistului din primul sezon Geniul, Albert Einstein, Picasso şi-a imaginat şi interpretat lumea în moduri cu totul noi şi neortodoxe, reiventând permanent percepţiile noastre despre artă şi creativitate.

Artistul a creat peste 50.000 de lucrări, între cele mai cunoscute fiind Bătrânul chitarist din perioada sa albastră, expus în prezent la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către nazişti a micuţului orăşel spaniol cu acelaşi nume, lucrare expusă în prezent la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; şi Domnişoarele din Avignon, inspirată de amanta şi muza Fernande Olivier, lucrare expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.

”Povestea remarcabilă a vizionarului artistic Pablo Picasso este subiectul perfect pentru sezonul al doilea din Geniul”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Picasso a fost un deschizător de drumuri care a avut un impact artistic şi cultural profund asupra lumii şi suntem exntuziasmaţi să continuăm parteneriatul nostru de succes cu National Geographic şi Fox 21 Television Studios pentru a spune povestea neştiută a acestui om strălucitor.”

”Sezonul întâi a fost o experienţă fantastică pentru noi toţi şi suntem foarte îndatoraţi lui Courteney, Carolyn şi echipei Nat Geo pentru că sunt nişte parteneri minunaţi”, a comentat Bert Salke, preşedintele Fox 21 Television Studios. ”Picasso este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, cu o viaţă aproape prea fantastică pentru a fi reală. Este capitolul următor perfect pentru Ron, Brian, Ken şi pentru această franciză.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus