Skip to main content

National Geographic pregătește al doilea sezon al serialului Geniul, cu Pablo Picasso în centru

 
National Geographic pregătește al doilea sezon al serialului Geniul, cu Pablo Picasso în centru
Pablo Picasso (1881 – 1973), Cannes, 11 Septembrie 1956. (Photo by Arnold Newman/Getty Images)

National Geographic anunță că al doilea sezon al seriei Geniul va examina viața și opera pictorului spaniol Pablo Picasso, unul dintre cei mai influenți și omagiați artiști ai secolului al XX-lea.

Noul sezon, produs de Fox 21 Television Studios, îi va avea din nou ca producători executivi pe Brian Grazer și Ron Howard de la Imagine Entertainment, alături de Madison Wells Media’s OddLot Entertainment și EUE/Sokolow și va avea premiera în 2018.

Publicitate

Primul sezon din Geniul, difuzat de National Geographic în primăvară l-a avut în centru pe Alber Einstein, rol interpretat de Geoffrey Rush. Conform National Geographic, seria a fos urmărită de 45 de milioane de persoane, la nivel mondial. 

Cariera artistică a lui Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz y Picasso s-a întins pe mai bine de 80 de ani din cei 91 trăiți, mare parte din aceasta luând naștere în cea de-a doua casă a sa, din Franța.

Asemenea protagonistului din primul sezon Geniul, Albert Einstein, Picasso și-a imaginat și interpretat lumea în moduri cu totul noi și neortodoxe, reiventând permanent percepțiile noastre despre artă și creativitate.

Artistul a creat peste 50.000 de lucrări, între cele mai cunoscute fiind Bătrânul chitarist din perioada sa albastră, expus în prezent la Institutul de Artă din Chicago; Guernica, inspirată de bombardarea de către naziști a micuțului orășel spaniol cu același nume, lucrare expusă în prezent la Museo Reina Sofia din Madrid, Spania; și Domnișoarele din Avignon, inspirată de amanta și muza Fernande Olivier, lucrare expusă azi la Muzeul de Artă Modernă din New York.

”Povestea remarcabilă a vizionarului artistic Pablo Picasso este subiectul perfect pentru sezonul al doilea din Geniul”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Picasso a fost un deschizător de drumuri care a avut un impact artistic și cultural profund asupra lumii și suntem exntuziasmați să continuăm parteneriatul nostru de succes cu National Geographic și Fox 21 Television Studios pentru a spune povestea neștiută a acestui om strălucitor.”

”Sezonul întâi a fost o experiență fantastică pentru noi toți și suntem foarte îndatorați lui Courteney, Carolyn și echipei Nat Geo pentru că sunt niște parteneri minunați”, a comentat Bert Salke, președintele Fox 21 Television Studios. ”Picasso este, fără îndoială, unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului trecut, cu o viață aproape prea fantastică pentru a fi reală. Este capitolul următor perfect pentru Ron, Brian, Ken și pentru această franciză.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu