Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Cenzură oficială la Curtea Consituţională„

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Cenzură oficială la Curtea Consituţională„

Subiectul zilei în presa de azi. "Preşedintele CCR Valer Dorneanu îi va putea cenzura pe judecătorii CCR care au alte opinii decât cea a majorităţii", scrie astazi Adevărul. Subiectul, şi în România liberă.

Publicitate
  • Adevărul titrează azi: "Cenzură oficială la Curtea Consituţională"

Potrivit cotidianului, "preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, îi va putea cenzura pe judecătorii CCR care au alte opinii decât cea a majorităţii. Hotărârea, care contrazice chiar Legea de funcţionare a CCR, a fost adoptată după ce judecătoarea Livia Stanciu a criticat două hotărâri foarte importante ale Curţii, care-l vizau direct pe Liviu Dragnea."

  • România Liberă deschide ediţia de azi cu titlul: "Dorneanu de la CCR cenzurează opiniile care-l supără pe Liviu Dragnea"

"Considerată multă vreme ultima redută care poate respinge asalturile politicienilor asupra democraţiei româneşti, Curtea Constituţională a României îşi pierde cu viteză credibilitatea. Motivările publicate de judecătorii constituţionali conduşi de Valer Dorneanu au privire la pragul pentru abuz în serviciu şi la interdicţia că un om condamnat penal să fie ministru sunt controversate şi contradictorii.

Iar ultima decizie luată de preşedintele CCR, fost deputat PSD, de a cenzura opiniile separate ale colegilor săi trezeşte numeroase suspiciuni cu privire la jocurile politice pe care la face această instanţă", scrie România liberă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Turn lusitan"

"Steaua Bucureşti îl vrea pe Frederico Venancio, un stoper de 1.86 metri de la Setubal. Descoperiţi în centrul defensivei, steliştii au oferit 100.000 de euro pentru un împrumut, plus 700.000 de euro pentru un transfer definitiv", scrie GSP.

Cotidianul: "Dragnea - Vâlcov, evaluare mincinoasă"

"Democraţia de PR este un tip de democraţie în care avantajul competitiv al unui partid sau al unui cabinet nu este dat de indicatorii de performanţă. ci de poveşti împachetate frumos. Problema este că, după stingerea propagandelor, nu rămâne nimic în urmă. programul de guvernare al PSD este exemplul relevant: cuprinde aproximativ 800 de măsuri care se doresc a fi îndeplinite la finalul celor patru ani de mandat.

În raportul de evaluare, prezentat public de preşedintele PSD Liviu Dragnea sunt menţionate doar 393 de măsuri, multe dintre acestea neavând termen de începere în anul 2017, ba chiar fiind deziderate pentru anul 2023", potrivit Cotidianul.

Evenimentul zilei: "'Consilierul': Laura Codruţa Koveşi şi Florian Coldea sunt câte un mic Frankestein!"

Libertatea: "Spitalul le-a adus sfârşitul"

"În ultimele săptămâni, Libertatea a prezentat cazuri concrete, din care reieşea că moartea unor victime ale rujeolei a survenit în urma infectării intraspitaliceşti. După solicitări repetate din partea ziarului nostru, autorităţile au recunoscut că 10 copii au decedat din cauza sistemului medical autohton. Cu toate acestea, nu există niciun vinovat."

Click: "Năstase i-a închis gura lui Brigitte cu un apartament nou"

"Ilie Năstase sparge puşculiţa după fiecare ceartă cu Brigitte. Joi şi vineri se certau pe la televiziuni şi pe paginile de socializare, duminică deja bruneta ne-a arătat cel mai recent dar de împăcare: un apartement de 100.000 de euro. Până acum bruneta a primit două apartamente, o afacere şi o maşină de lux."


Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus