Skip to main content

PRESA DE AZI. Gazeta Sporturilor: Simona Halep, în finala de la Roland Garros, după 39 de ani de la triumful Virginiei Ruzici la Paris

 
PRESA DE AZI. Gazeta Sporturilor: Simona Halep, în finala de la Roland Garros, după 39 de ani de la triumful Virginiei Ruzici la Paris

Subiectele din presa de azi. Gazeta Sporturilor scrie azi că Simona Halep ar putea deveni a doua jucătoare din România care câştigă Roland Garros, la 39 de ani fără o zi de la triumful Virginiei Ruzici la turneul de Grand Slam de la Paris.

Publicitate

Astăzi se împlineşte un an de mandat pentru primarii aleşi la alegerile locale din 2016. România liberă centralizează în ediţia de azi cât din ceea ce au promit au şi realizat primarii aleşi.

  • Gazeta Sporturilor: "După 39 de ani fără o zi!"

"Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros, după ce a trecut cu 6-4, 3-6 şi 6-3 de Karolina Pliskova. Constănţeanca ar putea deveni a doua jucătoare din România care triumfă la Paris. Virginia Ruzici câştiga pe 11 iunie 1978 singurul ei trofeu de Grand Slam. Simona o va întâlni sâmbătă, ora 16.00, pe Jelena Ostapenko, locul 47 WTA", scrie GSP.

  • România liberă: "N-aduce anul ce-a promis primarul"

RL scrie azi că "s-a încheiat un an de mandat pentru primarii care, în 2016, au reuşit să-şi convingă electoratul că vor transforma defectele oraşe româneşti în metropole occidentale. Unii şi-au respectat promisiunile, alţii au adunat mai mult spectacol decât fapte concrete, o parte nu au făcut nici bine nici rău."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Weekend Adevărul: "Procesul 'sabotorilor' - cum a fost ucis de comuniştii lui Dej şeful planificării de la Canal"

"Aurel Rozei, unul dintre inginerii de seamă de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, a fost condamnat la moarte şi executat în octombrie 1952. El este una dintre victimele celebrului proces al 'sabotorilor', o înscenare a comuniştilor menită să găsească ţapi ispăşitori pentru insuccesul măreţului proiect al lui Gheorghe Gheorghiu-Dej", scrie Weekend Adevărul.

Cotidianul: "Democraţie cu caschetă SRI"

"Declaraţiile recente a doi foşti deputaţi PSD din legislatura 2008-2012, Cătălin Cherecheş, ulterior primar al municipiului Baia Mare, şi Oana Niculescu Mizil, soţia fostului primar Marian Vanghelie, care au fost curtaţi de UNPR după constituirea acestei formaţiuni în 2010, relevă o implicare de o grevitate deosebită a unor şefi de servicii secrete în destructurarea unor noi construcţii politice", potrivit Cotidianul.

Evenimentul zilei: "Arhiva secretă a SIPA conţinea informaţii despre Adrian Năstase, Victor Ponta, Monica Macovei, Traian Băsescu"

Evz scrie azi că "un raport audit din 2015 a descoperit 'informaţii referitoare la acetele de corupţie săvârşite de magistraţi sau alte oficialităţi ale statului."

Libertatea: "Răfuiala artiştilor...alfa"

Potrivit Libertatea, "meciul meciurilor dintre Ştefan Bănică şi Horia Brenciu se va purta de Crăciun. Novicele Brenciu a avut îndrăzneala să-şi rezerve Sala Palatului într-o perioadă asupra căreia veteranul Bănică deţinea supremaţia de 16 ani."

Click: "Soba de 12.000 de euro îi împacă pe fraţii Dolănescu"

"După opt ani de război pe averea de un milion de euro a regretatului Ion Dolănescu, sunt mari şanse să se termine procesul dintre Ionuţ şi Dragoş. Ultimul hop: a apărut şi soba pe care se certau, iar evaluarea bunurilor s-a încheiat", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus