Skip to main content

Press One: Oficiali din Ministerul Sănătăţii propun ABROGAREA Legii liberului acces la informaţii publice

 
Press One: Oficiali din Ministerul Sănătăţii propun ABROGAREA Legii liberului acces la informaţii publice
foto: Lucian Muntean

Doi oficiali din Ministerul Sănătăţii propun abrogarea Legii 544/2001, referitoare la liberul acces la informaţii de interes public. Informaţia a fost lansată astăzi de Press One. Publicaţia a intrat în posesia unui document din care reiese acest lucru.

Motivul? Cetățenii ar abuza de această lege, iar informațiile publice sunt, oricum, disponibile pe site.

Publicitate

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali din Ministerul Sănătăţii care au venit cu această propunere sunt inspectorul principal Adriana Cârlan şi farmacistul primar Anişoara Dud

Documentul obţinut de Press One este un răspuns al Ministerului Sănătăţii la o solicitare venită de la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS), din 22 mai 2017, care a iniţiat un proiect de modificare a Legii 544/2001.

Cum justifică inspectorul Adriana Cârlan propunerea: "Informațiile de interes public sunt afișate pe site-ul instituțiilor publice. De asemenea, legislația este facil de găsit pe internet de către orice persoană interesată".

Un reprezentant al Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) a confirmat pentru PressOne că există o discuție despre modificarea Legii 544/2001, dar că se află într-o etapă incipientă.

În această fază, ministerele întocmesc documente de analiză privind implementarea acestei legi, precum şi propuneri de modificare, pe care le transmit Ministerului Consultării Publice.

Textul integral, pe Press One

 

 

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu