Skip to main content

Primarul din Târgovişte cere KFC să scoată o reclamă în care apare un bărbat gol pe Turnul Chindiei. "Este ofensator şi revoltător"

 
Primarul din Târgovişte cere KFC să scoată o reclamă în care apare un bărbat gol pe Turnul Chindiei. "Este ofensator şi revoltător"

Primarul oraşului Târgovişte Cristian Stan a adresat o scrisoare deschisă brandului de fast food KFC, în care solicită scoaterea unei reclame cu un bărbat gol care sare de pe Turnul Chindiei, potrivit Adevărul. Spotul publicitar a fost lansat la începutul lunii iunie şi rulează în Germania.

Publicitate

"Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator şi revoltător. Nu ştiu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenţii din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită.

Consider că este imperios necesar să opriţi difuzarea spotului care prejudiciază imaginea oraşului nostru şi să reconsideraţi modul în care vă raportaţi la această comunitate şi la valorile sale pe viitor", a spus Cristian Stan în scrisoarea deschisă.

Edilul a anunţat că va da în judecată KFC pentru "repararea prejudiciului de imagine adus comunităţii".

"Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre", a declarat primarul în scrisoarea publicată de sursa citată.

Utilizatorii de Facebook au observat că personajul care apare gol în spotul de la KFC apare şi într-o reclamă la ING, care rulează pe TV în aceste zile.

Spotul difuzat de KFC în Germania, reclamat de Cristian Stan:

Spotul la ING în care apare acelaşi personaj:

Scrisoarea deschisă trimisă KFC de către primatul oraşului Târgovişte, Cristian Stan, preluată de Adevărul:

"Vă adresez aceste cuvinte în calitate de primar al municipiului Târgovişte, născut şi crescut în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

Am fost neplăcut surprins să urmăresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastră l-a filmat în municipiul Târgovişte, în cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească", langă Turnul Chindiei.

Consider că filmarea şi expunerea sunt de natură să maculeze una dintre emblemele de secole ale oraşului, punct de referinţă pentru comunitate, iubit şi respectat de târgovişteni, de români şi nu numai. Ceea ce aţi făcut dumneavoastră este, în egală măsură, ofensator şi revoltător, iar comunitatea noastră a reacţionat în consecinţă, dezaprobând masiv iniţiativa.

Nu ştiu cine vă sunt sfătuitorii, publicitarii, agenţii din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericită. Oraşul nostru trăieşte şi respiră cultură şi istorie prin toate aşezămintele şi monumentele sale. A fost Capitala Ţării Româneşti pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit să vă documentaţi înainte să produceţi un clip atât de controversat.

Acest mesaj este unul de indignare faţă de modul neprofesionist în care aţi tratat municipiul Târgovişte. Consider că este imperios necesar să opriţi difuzarea spotului care prejudiciază imaginea oraşului nostru şi să reconsideraţi modul în care vă raportaţi la această comunitate şi la valorile sale pe viitor.

Ne rezervăm dreptul de solicita instanţei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastră l-a produs comunitaţii noastre."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • criss criss
    @ Cristian
    "Banuiam" si eu ca s-au folosit efecte speciale... crede-ma... chiar nu credeam ca l-au pus pe "piticul atomic" sa se atunce de pe Turnul Chindiei!!!
    Problema era... cine le-a dat autorizatia de a filma acolo.... Nu e un lucru rau.. Turnul Chindiei a fost si va fi, in continuare, un punct de reper in istoria Romaniei... dar, ma gandeam, ca poate cei care le-au dat autorizatia sa filmeze acolo s-au interesat si ei cam cum ar arata clipul la final...
    Eu nu vad un capat de tara ca s-a filmat clipul respectiv.. pe mine ma deranjeaza aceasta atitudine a autoritatilor locale care, deodata, cum a fost facut public, au inceput sa sara ca arsi... de parca targovisteanul de rand ar fi trebuit sa se ocupe de ce se intampla acolo...

    @Sorin
    Nu e nimic ofensator.. doar "piticul atomix" era in chiloti (cum au declarat unii martori la un post regional) - deci nici macar nu era in *** gol ...
    faptul ca nu ai recunoscut Turnul Chindiei.. inseamna doar ca, probabil, nu ai fost la Turnul Chindiei.. si de aceea nu aveai cum sa il recunosti... insa cei mai multi targovisteni si damboviteni (cei care il vad zilnic) l-au recunoscut....
  • s0rin s0rin
    Sunt român și nu văd nimic ofensator. Nici măcar nu am recunoscut Turnul Chindiei căci atenția este focalizată în altă parte. Primarul asta e un *** care vrea să atragă atenția celor de la KFC să-i bage ceva în buzunar. În politica românească sunt lucruri cu mult mai ofensatoare și înjositoare pentru români și toți votează în continuare ca proștii.
  • Cristian Cristian
    @criss
    Suntem în 2017,
    și în 1999 când s-a filmat Titanicul s-au folosit efecte speciale, d'apăi acum.

    Piticul nu a făcut decât să se dezbrace, restul e animație făcută pe calculator.

    Prin urmare nimeni nu s-a aruncat de pe Turnul Chindiei,
    cel mai probabil echipa care a creat spotul a luat niște imagini din documentare, sau a făcut o filmare nevinovată cu exteriorul turnului,
    restul e opera unor calculatoriști la fel de pricepuți ca cei de la CreativeMonkeyz.
  • Cornel Cornel
    Fratele pitic al lui Vali Vijelie e foarte talentat. Sare fara abatere la galeata.
  • Marco Marco
    Nu inteleg cum poate urmari cineva un asemenea spot publicitar cu unul in *** gol care mai face si reclama la mancare, mi se pare extrem de scarbos. Sunt nebuni nemtii astia daca gusta asa ceva!
  • Andrei Andrei
    @criss, nu Primăria... Mai de jos, oleacă...
  • Andrei Andrei
    ... și potrivit www.biroul-permanent-de-stiri.ro
  • Mihai Mihai
    "ofensator şi revoltător"..fix acest spot este problema orasului!
    Tocmai a fost atins nivelul maxim de ipocrizie!
  • criss criss
    dar astia care au filmat clipul s-au dus de capul la lor la Turnul Chindiei!? Adica, imi inchipui ca a fost ointreaga echipa de filmare.. care nu putea trece chiar neobservata... si... cineva totusi le-a dat autorizatie de a filma acolo.... Nu cumva chiar Primaria Targoviste!?

Trimite un comentariu

sus