Skip to main content

Schimb de replici dure între CTP şi Băsescu, după finala de la Roland Garros. Băsescu, despre CTP: Meciul Simonei Halep este comentat pe Pro TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat şi de ifose

 
Schimb de replici dure între CTP şi Băsescu, după finala de la Roland Garros. Băsescu, despre CTP: Meciul Simonei Halep este comentat pe Pro TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat şi de ifose
foto: Adevărul

CTP şi Băsescu, schimb dur de replici pe tema prezenţei jurnalistului la Pro TV, drept comentator al finalei de la Roland Garros. 

  • Băsescu, despre CTP: "Ingrozitor! Meciul Simonei Halep, la Roland Garros, este comentat pe PRO TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat (el o spune despre el) şi de ifose. Cum o fi ajuns Pro TV atât de îngăduitor cu o mizerie care nu poate fi apropiată de sportul alb?
  • Răspunsul lui CTP: "Are treabă cu sportul T. Băsescu, cât am eu cu mitropolia. Domnul Băsescu vorbește englezește meltenește, în băsic ingliș, emană o duhoare de dihor securisto-comunist"
Publicitate

Cristian Tudor Popescu şi Traian Băsescu au avut în weekend un schimb de replici dure pe Facebook, după ce Traian Băsescu s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a putut să urmărească finala de la Roland Garros la Pro TV, pe motiv că unul dintre comentatorii partidei a fost Cristian Tudor Popescu.

CTP a răspuns că declaraţiile lui Băsescu vin după ce a spus sâmbătă la Digi24 că preşedintele Klaus Iohannis este "primul președinte al României care vorbește o engleză civilizată și nu miroase a comunisto-securist".

Cine a pornit conflictul? Totul a pornit de la un text postat sâmbătă pe Facebook de fostul preşedinte al României:

"Ingrozitor! Meciul Simonei Halep, la Roland Garros, este comentat pe PRO TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat (el o spune despre el) şi de ifose, de teapa lui CTP. Cum o fi ajuns PRO TV atât de îngăduitor cu o mizerie care nu poate fi apropiată de sportul alb?!, a spus Băsescu, despre prezenţa lui CTP la Pro TV în rol de comentator."

Traian Băsescu a fost unul dintre cei 350.000 de telespectatori care urmărit partida de tenis pe Eurosport

"A trebuit să butonez telecomanda şi să urmăresc meciul pe un canal european, unde meciul dintre Simona şi Ostapenko era comentat de specialişti adevăraţi şi nu de panarame care încearcă să-şi salveze reputaţia, lipindu-se de o campioană", a adăugat Băsescu. 

Traian Băsescu a revenit ulterior cu o altă postare, în care a scris că "sper că CTP-ul nu va comenta și meciul de fotbal Polonia - România, chiar dacă se pricepe la toate."

Cristian Tudor Popescu a reacţionat a doua zi la postarea fostului preşedinte al României, tot pe Facebook:

"Eram conștient, când am acceptat invitația ProTV de a comenta în direct finala, că, dacă Simona pierde, lăturile mă vor lovi și pe mine. (...) Pe manipulatorul murdar îl preocupă doar să arunce asupra mea și previzibila înfrângere a băieților care dau cu piciorul în minge cu tricolorul pe ei", a spus CTP, despre Traian Băsescu. 

De la tenis, la trecutul politic şi jurnalistic. Care a fost motivul real al conflictului dintre CTP şi Băsescu?

CTP a spus că atacul lui Băsescu vine de fapt după ce acesta a spus sâmbătă la Digi24 că Iohannis este "primul președinte al României care vorbește o engleză civilizată și nu miroase a comunisto-securist".

"Cât privește meciul Simonei, tenisul și comentariul de tenis, sunt gata să accept că dl Băsescu este un fin specialist și eu un ignorant.

Asta însă nu schimbă cu o iotă ce-am spus joi seara la Digi24 și a declanșat, de fapt, flegmele de ultimă oră aruncate de distinsul: că președintele Iohannis a fost, la Washington, primul președinte al României care vorbește o engleză civilizată și nu miroase a comunisto-securist.

Ceea ce subîntinde faptul că dl Băsescu vorbește englezește meltenește, în băsic ingliș, emană o duhoare de dihor securisto-comunist și s-a afirmat ca tată și protector al hoților, mai ales al hoațelor cu tupeu cât cuprinde."

În replică, Băsescu a l-a numit "mercenar cu Mercedes" şi a invocat perioada în care Cristian Tudor Popescu a fost partener cu Viorel Hrebenciuc la Adevărul:

"Oare Cristian Tudor Popescu s-a simțit mânjit cu căc...t și în 2005 când devenise partener la Adevărul cu Viorel Hrebenciuc? Deh...viaţă de mercenar cu Mercedes, care, în spaţiul public, se afişa cu o Dacie ruginită şi cu o vestă care mirosea a ...", a spus Băsescu. 

Dialogul indirect dintre Cristian Tudor Popescu şi Traian Băsescu de pe Facebook, în continuare:

Traian Băsescu, sâmbătă, pe Facebook:

"Ingrozitor! Meciul Simonei Halep, la Roland Garros, este comentat pe PRO TV de un ţârcovnic piţigăiat, plin de rahat (el o spune despre el) şi de ifose, de teapa lui CTP. Cum o fi ajuns PRO TV atât de îngăduitor cu o mizerie care nu poate fi apropiată de sportul alb?

A trebuit să butonez telecomanda şi să urmăresc meciul pe un canal european, unde meciul dintre Simona şi Ostapenko era comentat de specialişti adevăraţi şi nu de panarame care încearcă să-şi salveze reputaţia, lipindu-se de o campioană."

Cristian Tudor Popescu, duminică, pe Facebook:

Eram conștient, când am acceptat invitația ProTV de a comenta în direct finala, că, dacă Simona pierde, lăturile mă vor lovi și pe mine. Pe lângă cretinetzi și netandertali, arătându-se, în premieră absolută, interesat de tenis, fostul președinte Băsescu îmi aruncă un șir de injurii bazate pe niciun argument, în legătură cu calitatea mea de comentator de tenis.

Face o mică pauză și apoi mai scrie pe facebook: „Sper că CTP-ul va comenta și meciul de fotbal Polonia-România, dacă se pricepe la toate”.

Dl Băsescu, așa cum a procedat când mă acuza, fără să clipească, cum că aș fi lucrat la Scânteia, fără a se interesa în legătură cu faptul că n-am lucrat nicio zi, în niciun ziar, înainte de `89, nu are minima decență să se informeze că subsemnatul refuz să comentez fotbal de mulți ani de zile, de când am propus desființarea echipei naționale. Pe manipulatorul murdar îl preocupă doar să arunce asupra mea și previzibila înfrângere a băieților care dau cu piciorul în minge cu tricolorul pe ei.

Are treabă cu sportul T. Băsescu, cât am eu cu mitropolia. Cât privește meciul Simonei, tenisul și comentariul de tenis, sunt gata să accept că dl Băsescu este un fin specialist și eu un ignorant.

Asta însă nu schimbă cu o iotă ce-am spus joi seara la Digi24 și a declanșat, de fapt, flegmele de ultimă oră aruncate de distinsul: că președintele Iohannis a fost, la Washington, primul președinte al României care vorbește o engleză civilizată și nu miroase a comunisto-securist. Ceea ce subîntinde faptul că dl Băsescu vorbește englezește meltenește, în băsic ingliș, emană o duhoare de dihor securisto-comunist și s-a afirmat ca tată și protector al hoților, mai ales al hoațelor cu tupeu cât cuprinde."

Asta va consemna istoria într-o notă de subsol, despre dl Băsescu, oricâte insulte va continua să-mi adreseze."

Traian Băsescu, duminică, pe Facebook:

"Scuze cititorilor mei pentru limbaj, dar trebuie să scriu pe înţelesul CTP-ului, deci, RAHAT CU PERJE! Așa spunea bunica.

Mi-a revenit expresia citind atacul lui CTP, din urmă cu ceva zile, la adresa mea, atac în care concluzionează că se simte „mânjit de căc...t” că a trăit în cele două mandate Băsescu. Așa că îmi dau şi eu cu părerea.

Oare Cristian Tudor Popescu s-a simţit mânjit de căc...t şi pentru că, în 1990, la mineriadă, înfiera cu mânie proletară intelectualitatea, care se manifesta împotriva atacului barbar al ortacilor lui Miron Cozma asupra bucureştenilor din Piaţa Universităţii?

Oare Cristian Tudor Popescu s-a simțit mânjit cu căc...t și în 2005 când devenise partener la Adevărul cu Viorel Hrebenciuc? Atunci, Guzganul Rozaliu, așa îl numea pe Hrebenciuc, acționarul din umbră, „rodea” din banii CTP-ului de la ziar. Nu s-au înțeles la bani, așa că a tras un editorial năpraznic! Coabitaseră ceva vreme, dar nu i-a mai plăcut și a dezertat la Sârbu. După care l-a lăsat și pe Sârbu și a șters-o la UM Digi24.

Deh...viaţă de mercenar cu Mercedes, care, în spaţiul public, se afişa cu o Dacie ruginită şi cu o vestă care mirosea a ...
Atunci, în 2005, eram un exemplu de fair play pentru CTP.

Citez din editorial : „[...] dând dovada de un fair play care ne-a mai înseninat, preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PSD Adrian Nastase ne-au sunat [...]”. Doamne, ce lingău voluntar!  (Editorialul din 2005 aici: http://mobile.hotnews.ro/stire/1236105)

Concluzie: în mod cert, pe CTP nu l-a mânjit nimeni cu căc...t. El are pasiunea de a se mânji singur,ca maimuţa, după care se tăvăleşte de plăcerea de a-şi răspândi, citez, „duhoarea” în spaţiul public.  CTP, te rog mult, nu te enerva.

PS. Prezenta postare este un drept la replică şi utilizează sintagme preferate ale CTP-ului. Am scris pe înţelesul domniei sale, cu scuze sincere faţă de cititorii mei."

 

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu