Skip to main content

SHARED NEWS. Victoria jurnalistei Feri Predescu la CEDO, ştirea zilei de ieri

 
Feri Predescu. Foto: Apador-ch
Feri Predescu. Foto: Apador-ch

Victoria jurnalistei Feri Predescu la CEDO, într-un proces cu Statul Român, a fost cea mai populară ştire de ieri pe reţelele sociale.

Publicitate

Informaţia că instanţa de la Strasbourg a decis că instanţa română i-a încălcat jurnalistei dreptul la liberă exprimare, într-un dosar în care a fost obligată să îi plăteasca despăgubiri lui Radu Mazăre, pentru că l-a criticat într-o emisiune TV, a fost apreciată şi distribuită de mii de ori pe Facebook.

Ştirea pe acest subiect, publicată ieri de HotNews.ro, a adunat aproape 4.200 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

"Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca Romania i-a incalcat dreptul la libera exprimare jurnalistei Feri Predescu, din Constanta, condamnata in 2007 pentru ca l-a criticat pe primarul Radu Mazare intr-o emisiune televizata.

Atunci, Mazare a cerut si primit despagubiri de peste 50.000 de lei de la jurnalista, dupa o decizie a justitiei romane care, asa cum a stabilit marti CEDO, incalca Articolul 10 din Conventia Europeana a drepturilor omului."

Topul celor mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri este ocupat de materiale de pe HotNews.ro şi Digi24.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole publicate ieri pe site-urile de ştiri, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Hotnews.ro, “Decizie CEDO: Romania a incalcat dreptul la libera exprimare ziaristei Feri Predescu, in procesul in care a fost condamnata sa-i plateasca despagubiri fostului primar Radu Mazare”, de R.M

- 4.183 like-uri & share-uri;

2. Digi24.ro, “De ce a fost aprobată eliberarea condiţionată pentru Dan Voiculescu”

- 2.057 like-uri & share-uri;

3. Digi24.ro, “Progres social: România, devansată de Bulgaria şi ultima în UE”, de Doru Cireaşă

- 1.344 like-uri & share-uri;

4. Digi24.ro, “Românul erou de la Londra, lăudat de Theresa May în parlamentul britanic”

- 1.238 like-uri & share-uri;

5. Digi24.ro, “Barna: Dacian Cioloş ar fi o soluţie pentru a prelua guvernarea”

- 874 like-uri & share-uri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus