Skip to main content

Subiect tabu la iCEE.fest: beneficiile marijuanei în medicină

 
Subiect tabu la iCEE.fest: beneficiile marijuanei în medicină

PARTENERIAT. Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei şi Internetului din regiune, iCEE.fest aduce şi în acest an la Bucureşti (15 şi 16 iunie) speakeri şi companii de top la nivel mondial.

Publicitate
Smart Homes şi Fintech sunt cele două zone de conţinut adăugate deja consacratelor VR & AR, eCommerce, Content, Creativity, Ad Tech sau Startups.

Pe lângă sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate şi Startups, festivalul continuă să dezvolte si evenimentul satelit dedicat eHealth.
Mai mult, în acest an 10% din încasările din bilete, vor susţine proiectul Tech House Copăceni care înglobează sănătatea digitală pentru o îngrijirea copiilor cu probleme de sănătate foarte serioase.
iCEE.health se desfăşoară în a doua zi a festivalului (16 iunie) şi este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reuneşte toţi participanţii în sănătate.
Lista speakerilor invitaţi la a doua ediţie cuprinde specialişti cu o valoare de necontestat, recunoscută pe plan mondial. Iar subiectele inedite nu lipstesc din agendă.
Totul despre Marijuana Medicinală
Datorită efectelor sale recreative, marijuana a fost tratată la fel ca orice alt drog pentru mulţi ani. Însă, situaţia se schimbă radical.
Nu mai puţin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei in scopuri medicale, totul începând în 1996, atunci când California a trecut peste această barieră.
În Uniunea Europeană, cânepa se poate cultiva şi procesa fără probleme şi e bine de ştiut că putem extrage chimicalele de care avem nevoie în mod legal”, spune Thomas Mershon, xMed21, încercând să aducă discuţia mai aproape de regiunea noastră.
În România, deşi marijuana medicinală e legală (în limita a 0,2% a THC - delta-9-tetrahydrocannabinol), pe piaţă nu există deocamdată produse autorizate [sursa].
Pentru o mai bună acoperire a subiectului, Thomas Mershon va vorbi la iCEE.health despre Comunităţile Online şi Marijuana Medicinală.
Prima operaţie transmisă în Realitatea Virtuală
Chirurg de clasă mondială şi speaker internaţional, Shafi Ahmed, primur chirurg care a folosit tehnologie VR în sala de operaţii, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa si cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.
14.000 de persoane din 132 de ţări au fost alături de Shafi în 2014, atunci când a transmis în direct din sala de operaţii cu ajutorul Google Glasses
· Pe 14 aprilie 2016, prima operaţie cu ajutorul tehnologiei VR realizată de Shafi Ahmed a fost urmărită de peste 50 de mii de oameni din 140 de ţări.
Iar chirurgul care are 15.000 de urmăritori pe Twitter nu s-a oprit acolo, veştile despre inovaţiile sale venind constant.
Start-up-ul sau, Medical Realities, urmăreşte atât să crească numărul de chirurgi, cât şi să revitalizeze un sistem educaţional care nu a fost inovat de mai bine de 100 de ani.
Studenţii şi rezidenţii pot urma cateva module de training chirurgical în VR deja disponibile pentru Android şi Gear VR, cele pentru iOS şi Daydream vor fi lansate curând.
În cadrul iCEE.health, Shafi Ahmed va susţine o prezentare specială: Operaţiile VR şi Educaţia la nivel global.
Muzică şi tehnologie pentru un sistem medical mai bun
Pasiunea lui Yoko K. Sen pentru muzica instrumentală s-a transformat într-o idee care ar putea revoluţiona percepţia pacienţilor despre locurile în care merg să se trateze.
Şi care, din păcate, de cele mai multe ori aduc un plus de suferinţă celei deja prezente în organism.
Artistă premiată cu un background muzical solid, Yoko a creat Sen Sound, o companie care îşi propune să schimbe sunetul ambiental din spitale.
Ideea i-a venit chiar în timp ce se afla în recuperare după o intervenţie chirurgicală, iar de atunci a simţit că există o întreagă industrie care aşteaptă să beneficieze de creativitatea ei.
Din momentul în care asculţi creaţiile lui Yoko realizezi că nu doar în spitale ai nevoie de o astfel de atmosferă, ci şi în viaţa de zi cu zi :)
O astfel de atmosferă va fi recreată de Yoko la Bucureşti, în cadrul prezentării de la iCEE.health, pe 16 iunie.
Ca şi anul trecut, iCEE.health are o sesiune specială dedicată sistemului de sănătate din România - în acest an, aceasta va fi o sesiune VIP cu titlul Cum (re)inventezi sistemul de sănătate în România?Agenda scenei iCEE.health este disponibilă aici.

iCEE.fest - Interactive Central and Eastern Europe Festival - va avea loc la Bucureşti, în 15 şi 16 iunie, în cadrul Grand Cinema & More din Mall Băneasa.
Festivalul oferă o gamă variată de bilete iar ultimele iCEE.health Tickets sunt disponibile la un preţ special:
doar 75 de euro, iar studenţii la medicină beneficiază de 50% discount.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    Un reportaj pe subiectul marijuanei medicinale a fost si la Digi24 anul trecut. Niciun importator nu importa in Romania vreun medicament pe baza de canepa din cele existente deja in UE desi nu ii opreste nimic.
    De fapt, Romania a fost obligata de UE sa legalizeze aceste medicamente in urma cu vreo 2 ani, noi nefiind interesati sa modificam legea singuri. Si chiar si asa, n-a fost modificata clasificarea vamala nici pana azi.
    Iar canepa, care este cu totul altceva decat marijuana, asa cum face multa lume confuzie, are proprietati medicinale mai mici dar nu de neglijat si la noi se cultiva intr-un sigur loc si se exporta tot in UE.
    Nu sunt bani de facut de politicieni, nu sunt medicamente. Simplu.

Trimite un comentariu

sus