Skip to main content

YAHOO, VÂNDUT. Verizon a achiziţionat Yahoo pentru aproape 4.5 miliarde de dolari

 
foto: BBC
foto: BBC

Compania e telecomunicaţii americană Verizon a achiziţionat compania de internet Yahoo pentru suma de 4.48 miliarde de dolari, scrie Reuters.

Publicitate

Achiziţia a pus capăt perioadei de 23 de ani în care Yahoo a avut statut de companie de internet de sine stătătoare. Yahoo este un pionier tehnologic, evaluat în perioada anilor 2000 la peste 100 de miliarde de dolari.

Compania Yahoo a fost fondată în anul 1994 la Universitatea Stamford din California, de Jerry Yang şi David Filo, doi studenti absolvenţi de inginerie electrică.

Verizon, care este liderul pieţei pentru soluţii de internet wireless din Statele Unite, va fuziona Yahoo cu AOL, companie de media pe care a achiziţionat-o în urmă cu doi ani, şi va forma o nouă companie mixtă cu numele de Oath, condusă de directorul executiv de la AOL, Tim Armstrong.

Compania Oath va controla peste 50 de branduri, printre care HuffPost, TechCrunch sau Tumblr.

Potrivit Reuters, Tim Armstrong le-a spus angajaţilor într-o notă că serviciile celor două companii ajung, cumulat, la peste un miliard de oameni pe lună.

"Oportunitatea din faţa noastră nu este legată de opiniile experţilor şi nu este vorba de competiţie, ci de abilitatea noastră de a ne concentra într-un mod maniacal să oferim servicii consumatorilor”, a spus Tim Armstrong, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, săptămâna trecută Verizon a planificat restructurarea a 2.000 de posturi de la Yahoo şi AOL, ceea ce înseamnă 15% din cei 14.000 de angajaţi ai celor două companii.

Reuters mai scrie că ceea ce a rămas neachiziţionat din Yahoo îşi va schimba numele în Altaba Inc., companie care va deţine 15% din acţiunile grupului Alibaba şi o participaţie de 35% în Yahoo Japan Corp. Noua companie va fi condusă de Thomas Mclnerney, actual membru în Consiliu la Yahoo.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    https://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_University

Trimite un comentariu

sus