Skip to main content

VIDEO. Povestea prăjitoriei artizanale Dog & Gentleman: “Mirosul de cafea m-a atras mereu”

 

VIDEO. Proiect special. “Am fost întotdeauna atras de mirosul de cafea proaspătă, deşi nu sunt un băutor de cafea”, îşi începe povestea Cătălin Velea. “Pasiunea pentru cafea a venit din copilărie, de când simţeam cafeaua proaspăt râjnită dimineaţa de părinţi”, continuă el.

Publicitate

Din noiembrie anul trecut, a deschis o prăjitorie artizanală – Dog & Gentleman, după zeci de ani de experienţă în hoteluri, restaurante şi hoteluri din ţară, dar şi din Oslo şi New York.

Tipuri de cafea din toată lumea – Africa, America de Sud, America Centrală - India sunt aduse şi prăjite la Bucureşti.

De ce cafea artizanală?

Eu îmi doresc să aduc în faţa publicului un produs artizanal, un produs proaspăt, un produs pe care să nu îl comparăm cu brandurile industriale.”

Produce în cantităţi mici şi chiar dacă ar avea cereri foarte mari, tot artizanal ar produce. “Lucrăm numai pe comandă. Când primim comenzile, cumpărăm cafeaua, o prăjim şi o livrăm”.

Preferăm să livrăm pe pungi mai mici – 250 de grame, cât să ajungă pentru o lună, să zicem. Dar clientul va avea întotdeauna un produs proaspăt în ceaşca de cafea.”

De ce Dog & Gentlemen?

Dacă pasiunea pentru cafea vine din copilărie, şi numele tot de atunci e inspirat.

Cătălin Velea:

"Este o poveste veche, din copilărie. Prietenii, în cartier, îmi spuneau câine, iar aspiraţiile mele au fost întotdeauna să ajung un gentlemen. Şi de aici am făcut o combinaţie care să nu aibă nicio legătură cu cafeaua şi mi-a ieşit ce vedeţi acum.

Se miră în continuare toţi cei care văd logoul, dar, undeva îmi aduce şi profit, pentru că toată lumea vine şi întreabă. Lumea nu face asocierea cu niciun alt produs având o astfel de denumire şi atunci întreabă, sunt curioşi, plăcut impresionaţi. Pentru mine e un câştig."

Prima cafea prăjită artizanal la Dog & Gentleman a fost livrată unui birou de avocaţi. Lumea a început să descopere produsul, iar acum are clienţi casnici, dar şi mici afaceri şi chiar hoteluri. “Produsul ne-a ajutat. Oamenii au venit, au degustat, au descoperit cafeaua noastră şi au rămas clienţi fideli”

De 30 de ani în industrie. Am început ca picol. A doua cafenea din Bucureşti

Cătălin Velea este de 30 de ani în industria alimentară. “Am început de jos, de la picol”, povesteşte.

A lucrat la Athenee Palace, a fost pe vase de croazieră, a avut chiar o cafenea, la începuturile domeniului în Bucureşti.

Cafeneaua mea se numea Café Latte. A fost a doua cafenea din Bucureşti, după Nova Brasilia, povesteşte Cătălin Velea.

Şapte ani la New York

S-a perfecţionat în domeniu: a urmat cursuri de specializare în management hotelier, la Oslo, iar după specializarea în Norvegia, a trecut Atlanticul şi a stat şapte ani în New York, activând în managementul restaurantelor.

În 2007, motive personale îl fac să revină în România. Şi-a deschis un restaurant – Museum, din Cotroceni, apoi o companie de Catering – The Left Hand. A vândut ambele afaceri şi a intrat în consultanţă. De anul trecut, a lansat prăjitoria artizanală de cafea.

"Niciodată nu o să o fac prăjire industrială", spune Velea.

"Dacă va creşte cererea, tot artizanal vom lucra, eventual mai luăm un prăjitor, dar tot la fel".

VIDEO. Povestea prăjitoriei artizanale Dog&Gentleman

Vă puteţi alege, comanda şi personaliza tipul de cafea dorit, pe contul de Facebook Dog&Gentleman

Optaţi după tipul de cafea şi zona de origine (fiecare cu aromele ei), dar şi gradul de măcinare: pentru ibric, pentru espresso, pentru ibric sau boabe.

Costul unui pachet de 250 de grame: între 25 şi 40 de lei.

Proiect special sponsorizat de Dog & Gentleman, prăjitorie artizanală de cafea

Citeşte şi:

Autor: Sectiune speciala redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus