Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: "Am văzut multă prostie și amatorism la guvernare în toți acești ani, dar ca acum, niciodată"

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran: "Am văzut multă prostie și amatorism la guvernare în toți acești ani, dar ca acum, niciodată"
foto: Profit.ro

"Am 23 de ani în presă, cei mai mulți dintre ei în cea economică, am văzut multă prostie și amatorism la guvernare în toți acești ani, dar ca acum, niciodată. Încerc să înțeleg (și mi-e aproape imposibil) de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă", spune Moise Guran, într-un articol de opinie publicat vineri pe blogul personal. 

Jurnalistul a vorbit, într-un material publicat pe Moise.ro, despre efectele "grave" asupra economiei pe care le au deciziile pe care le iau guvernanţii, chiar dacă "au fost vorbe".

Publicitate

Articolul, titrat “Multe prostii se spun, puține devin realitate. Dar, chiar și așa, tot produc efecte”, a adunat peste 4.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Moise Guran, pe blogul personal:

"Problema cu adevărat mare, v-am spus-o, e asta, că prostiile lor produc totuși efecte, chiar dacă nu trec de stadiul de vorbe. De la începutul anului, investițiile străine au scăzut cu 12%. De ce au scăzut? N-aveau motive să scadă!

Credeți că tâmpeniile cu impozitul pe gospodării au contat sau nu? Dar bâlbele cu salariul minim pe economie? Dar cele cu suprataxarea sau cu introducerea unui impozit pe cifra de afaceri? Toate au fost vorbe, până acum, dar ele au întunecat perspectiva deopotrivă și pentru patronii români și pentru străini."

Topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend este ocupat de materiale de pe Moise.ro, Blogurile Adevărul şi Idevice.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de opinie publicate în blogosferă, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

1. Moise.ro, “Multe prostii se spun, puține devin realitate. Dar, chiar și așa, tot produc efecte”

- 4.559 like-uri & share-uri;

"Cu cât vor crește costurile cu dobânzile până atunci, în aceste condiții? Sau anul viitor? Nu mai facem autostrăzi, bun, dar la anul din ce dracu mai plătim pensiile părinților noștri, în ritmul ăsta? Dragnea! Olguța! Tudose! Cineva, oricine! Treziți-vă! Ne îndreptați în mare viteză spre prăpastie!"

2. Blogurile Adevărul, “Profesorul anului 2016 la Harvard: aveţi capacitatea de a deveni liderii continentului”, de George Simion 

- 1.312 like-uri & share-uri;

"Dacă un român ar spune celorlalţi că putem deveni liderii acestui continent, ar fi catalogat drept nebun şi marginalizat. A făcut-o însă joi seară, la Bucureşti, Steve Jarding, ales profesorul anului în 2016 la prestigioasa universitate americană Harvard."

3. Blogurile Adevărul, “Rusia ameninţă Republica Moldova cu o intervenţie militară precum cea din Georgia”, de Lulea Marius Dorin 

- 748 like-uri & share-uri;

"Federaţia Rusă, prin vocea vicepremierului Dmitri Rogozin, a ameninţat Republica Moldova cu o intervenţia militară precum cea din Georgia. Declaraţiile au venit imediat după ce Parlamentul Republicii Moldova a aprobat cu majoritate de voturi o „Somaţie" de retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană."

4. Idevice.ro, “Orange – Certificare pentru Performanta Retelei”, de zaone

- 725 like-uri & share-uri.

5. Blogurile Adevărul, “În arest cu Nalan Oral, şi cum prietenia româno-turcă e mai tare decât Convenţia de la Geneva”, de Daniela Rațiu 

- 408 like-uri & share-uri.

"Caniculă. Curtea IPJ Timiş este inundată de soare. Intrăm pe o poartă laterală, trecând pe lângă o bisericuţă de lemn. În curte plin de maşini pe care scrie Poliţia. La vorbitor, despărţiţi de un geam securizat, noi, şi, dincolo de sticlă, ea, Nalan Oral. Înainte de a pleca de acasă, unul dintre prieteni îmi spune în glumă la telefon să îmi pregătesc nişte schimburi că poate nu mai plec de acolo."
 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu