Skip to main content

CULISE. Cum a început ancheta Rise Project despre Dragnea şi Brazilia? Cu o simplă căutare pe Google. Ce au căutat jurnaliştii?

 
CULISE. Cum a început ancheta Rise Project despre Dragnea şi Brazilia? Cu o simplă căutare pe Google. Ce au căutat jurnaliştii?

Investigaţia Rise Project despre legăturile lui Liviu Dragnea din Brazilia a pornit de la o simplă căutare pe Google.

Publicitate

Jurnaliştii de la Rise au explicat care a fost prima piesă din puzzle-ul investigaţiei care a vizat legăturile şefului PSD Liviu Dragnea în Brazilia, dar şi paşii pe care i-au urmat pe parcursul anchetei.

De unde a început totul?

"RISE Project a început să investigheze călătoriile braziliene ale lui Liviu Dragnea cu o simplă căutare pe google: site:.br “Costel Comana".

Pe prima pagină de rezultate cu numele afaceristului român care s-a sinucis în toaleta unui avion cu destinaţia Costa Rica am găsit acest link la Monitorul Oficial brazilian, unde Costel Comana apărea în compania ROBRA CONSTRUÇÃO LTDA. De aici, lucrurile au început să se lege", spun jurnaliştii pe blogul Rise Project.

Jurnalismul de investigaţie, ca un puzzle cu un număr infinit de piese

"Jurnalismul de investigaţie e ca un puzzle cu număr infinit de piese. Multe dintre ele sunt aşezate deja pe masă, conectate. Altele îşi aşteaptă vecinii ca să ilustreze o nouă bucată de realitate", spun jurnaliştii Rise.

Cum au adunat jurnaliştii Rise piesele pentru puzzle-ul anchetei care l-a vizat pe Liviu Dragnea, pe Rise Project.

FOTO. Prima piesă din puzzle-ul anchetei Rise despre legăturile lui Liviu Dragnea în Brazilia

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    Cum adica, cine ii finanteaza? Oe fi avand actiuni la purtator, ca tovarasul Dragnea si ***. Mai nou pana si *** teleormaneni au actiuni la purtator... Mai transparent de atat nu se poate ;-)))
    PS. Sigur, mai vine cate o sponsorizare de la Soros ;-P
  • geo geo
    Băi, mă lăsați cu simplul vostru search pe Google.
    Ziceți mai bine cine vă finanțează, care sunt sursele voastre de venit, dacă vreți să fiți transparenți. Și credibili.

Trimite un comentariu

sus