Skip to main content

"Întâia predică a unui preot ateu", de pe Recorder.ro, virală pe Facebook

 
"Întâia predică a unui preot ateu", de pe Recorder.ro, virală pe Facebook
foto: Recorder.ro

"Spovedania" preotului care a renunţat la haina preoţească pentru că a ajuns la concluzia că "Dumnezeul pe care a trebuit să-l slujesc nu există", a fost virală ieri pe Facebook. 

"Întâia predică a unui preot ateu", interviul publicat ieri de Recorder.ro cu preotul Ilie Toader, a adunat aproape 19.500 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din materialul publicat de Recorder.ro:

"Obișnuită să jongleze cu scandaluri sexuale și acuzații de corupție, Biserica se află acum în fața unui caz care nu mai poate fi rezolvat cu sancțiuni și comunicate de presă.

Pentru prima dată în istoria ei recentă, un om din interior face un pas în față și ridică problema unui blocaj ideologic în care se găsește Biserica Ortodoxă Română.

Ilie Toader (37 de ani), preot cu o reputație ireproșabilă, doctor în teologie și asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, renunță la statutul de cleric al BOR și la toate privilegiile aferente și declară răspicat că sistemul religios pe care l-a servit vreme de peste un deceniu se află într-o mare derivă."

Topul articolelor cu cele mai multe like-uri şi share-uri este ocupat de articole publicate de blogurile Recorder.ro, Moise.ro, Blogurile Adevărul şi Eftimie.net.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate ieri în blogosferă, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Recorder.ro, ”VIDEO. Întâia predică a unui preot ateu: 'Dumnezeul pe care a trebuit să-l slujesc nu există'”, de Mihai Voinea, Cristian Delcea și Andrei Crăciun

– 19.458 de like-uri și share-uri

"Ilie Toader, care timp de 11 ani a slujit la mai multe parohii din județele Buzău și Vrancea, a renunțat la preoție în luna aprilie a acestui an. Ultima lui predică rostită în biserică este năucitoare ca o sinucidere în direct. Preotul își anunță enoriașii că nu mai poate îmbrăca haina preoțească, iar la finalul predicii este aplaudat de enoriași."

2. Moise.ro, ”Polonia nu a înnebunit peste noapte. Bătălia pentru Est a început”

- 6.115 de like-uri și share-uri

"Greu de spus unde va duce demența poloneză. Subordonarea Justiției este un act intolerabil într-o democrație, iar extrema naționalistă forțează Uniunea Europeană într-o direcție ce pare de acum inevitabilă.

Pe termen scurt, Comisia va mai amâna puțin lucrurile, dar pe termen mediu și lung ele converg către crearea unei alte Uniuni, mai strânse, probabil în jurul nucleului franco-german al Zonei Euro, fie chiar și cu păstrarea actualei Uniuni, cel mai probabil ca o zonă de liber schimb."

3. Blogurile Adevărul, ”Să nu (te) judeci?”, de Andrei Pleșu

- 2.905 like-uri și share-uri

"Texte esenţiale ale Scripturii amendează drastic obiceiul de a-i judeca pe alţii. „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi!“, „A vedea paiul din ochii altuia şi nu bârna din ochiul tău“, „A arunca piatra crezîndu-te fără de păcat“ sunt tot atîtea îndemnuri la răbdare, iertare, concentrare pe limitele proprii şi nu pe derapajele altora. Dar nu rezultă de nicăieri că trebuie suspendată şi judecata de sine."

4. Blogurile Adevărul, ”Fiecare partid 'pe limba lui piere'. PNŢCD, PD, PSD urmează. E plin cimitirul 'politic'", de Ștefan Vlaston

- 321 de like-uri și share-uri

"Este bine-cunoscută zicerea populară: „fiecare pasăre pe limba ei piere”. Ei bine, de data asta se aplică unei „păsări” de pradă, PSD. USL a câştigat alegerile în 2012, PSD-ALDE în 2016. Există un electorat dur al PSD care trebuie să înţeleagă ce fel de „pasăre” este PSD. Trebuie să înţeleagă că a fost păcălit cu tot felul de promisiuni, de pomeni peste pomeni, pe care PSD nu le poate onora."

5. Eftimie.net, ”Câtă taxă de solidaritate ai plătit până acum și ce ți-a adus”

- 307 like-uri și share-uri

"Mi s-a părut interesant că săptămâna trecută lumea a vorbit de taxa de solidaritate fără să spună că, deja, majoritatea taxelor din România sunt de solidaritate și dăm cu solidaritate în populație de ne iese pe nas.

Am să dau doar două exemple de solidaritate pe care, deocamdată, românii nu vor să o perceapă sau să o înțeleagă că majoritatea se împart în cele patru categorii enunțate de Jacopo Belbo: cretini, imbecili, stupizi și nebuni. Cu două excepții notabile sau, mă rog, una, dumneata."

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu