Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Ing. Bădălău şi-a tras lege ca să poată fi şef la Curtea de Conturi"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Ing. Bădălău şi-a tras lege ca să poată fi şef la Curtea de Conturi"

Subiectele din presa de azi. Senatorul Nicolae Bădălău, de profesie inginer, "a modificat legea Curţii de Conturi ca să poată ajunge şef al acestei instituţii", scrie Adevărul. Cum? legea care iniţial impunea "studii superioare economice sau juridice", a fost modificată în forma: "studii superioare economice, juridice sau inginereşti", potrivit cotidianului.

Publicitate

România liberă scrie despre "vanghelioanele de cinci milioan e de euro" ale fostului primar Marian Vanghelie".

  • Adevărul: "Ing. Bădălău şi-a tras lege ca să poată fi şef la Curtea de Conturi"

"Senatorul Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu şi numărul doi în ierarhia PSD, a modificat legea Curţii de Conturi ca să poată ajunge şef al acestei instituţii. Articolul 47 din Legea de funcţionare a Curţii de Conturi impune trei criterii pentru şefia instituţiei: "studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum zece ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică".

În luna mai, când se discuta o modificare a legii Curţii de Conturi, senatorul Bădălău, de profesie inginer, a depus personal un amendament la lege, astfel încât condiţiile de studii sună acum în felul următor: "Studii superioare economice, juridice sau inginereşti". Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, căci PSD deţine controlul în Parlament", potrivit Adevărul.

  • România liberă: "O noapte de la Vanghelie: 5 milioane de euro"

"Vanghelioanele, cum au fost numite, erau 'cireaşa de pe tortul' popularităţii excentricului edil, televiziunile naţionale înghesuindu-se să prezinte evenimentul care se desfăşura în faţa a 7.000 de oameni.

Unul dintre cele mai mari secrete ale mandatelor fostului primar al sectorului 5 era legat de costul petrecerilor de la Romexpo. În spatele grandorii se ascundeau multe ilegalităţi, în special financiare: preţuri umflate, facturi de sute de mii de lei fără servicii prestate, inexistenţa unei autorizaţii-cheiem şpăgi convertite în şampanie, cozonaci şi apă minerală. RL a aflat sumele exorbitante plătite pentru o astfel de petrecere: aproximativ cinci milioane de euro."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Salvaţi de Harlem"

Potrivit GSP, "FCSB şi CSU Craiova şi-au împărţit reprizele şi punctele. Oltenii au început în forţă, dar au căzut fizic după pauză, iar Steaua a dominat autoritar ultimele 45 de minute, reuţind egalarea prin Gnohere."

Cotidianul: "Generalii SRI şi corupţia"

"Vărul generalului Coldea şi fiul unui general medic sunt printre fericiţii câştigători ai licitaţiilor pentru Rolls Royce-ul spitalelor din România. Acesta va fi construit la Mioveni, iar astfel, oraşul se va mândri, de anul viitor, nu doar cu fabrica de autoturisme, ci şi cu cel mai scump spital din ţară.

Medicare Tehnics SA, firmă condusă de George Tudor Coldea, vărul fostului prim-adjunct al SRI, a mai fost lovită de noroc şi în alte contracte cu statul. Câteva mii de astfel de cazuri în ultimii ani. Valoarea contractelor: 85 de milioane de euro din bani publici", scrie Cotidianul.

Evenimentul zilei: "Vaccinarea salvează anual 2.5 milioane de suflete"

Evz scrie azi că "scandalul vaccinurilor a luat amploare. Taberele pro şi contra vin, fiecare, cu argumente. Celor care susţin vaccinarea copiilor le sunt alături medici specialişti. Cei care sunt împotrivă nu sunt susţinuţi decât de cei fără pregătire medicală."

Libertatea: "Ultimele ore din viaţa Marinei Scupra"

"Diagnosticată în aprilie cu o boală necruţătoare, cântăreaţa s-a stins pe patul de spital, după ce a încercat să-şi găsească vindecarea pe la toate clinicile de specialitate din Capitală. A murit împărtăşită, cu lumânare şi cu toţi cei dragi alături. Avea doar 49 de ani", scrie azi Libertatea.

Click: "Marina Scupra, ucisă de cancer în trei luni"

"Habar nu a avut că e bolnavă! Marina Scupra, 49 de ani, avea un singur regret: că televiziunile şi organizatorii de concerte i-au uitat pe cântăreţii Epocii de Aur. În tot acest timp, cancerul făcea ravagii în trupul femeii. S-a stins fulgerător, la nici trei luni de când i-a fost diagnosticată boala cumplită", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus