Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Preot contrabandist de haine turceşti"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Preot contrabandist de haine turceşti"

Subiectele din presa de azi. Preotul Gabriel Popa, manager la Arhiepiscopia Tomisului, arestat pentru contrabandă cu haine din Turcia, în Adevărul. România, "preş în faţa dictatorului Erdogan", în România Liberă.

Publicitate
  • Adevărul: "Preot contrabandist de haine turceşti"

"Trei persoane au fost arestate pentru comerţ cu materiale textile neînregistrate în România, două dintre ele fiind figuri cunoscute în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. E vorba de Gabriel Popa, preot misionar manager la Arhiepiscopia Tomisului, şi Anişoara Dună, călugăriţă la Mănăstirea Galeşu, care se dă drept stareţa acestui lăcaş", potrivit Adevărul.

  • România liberă: "Autorităţile române, preş în faţa dictatorului Erdogan"

"La Cluj, cei care au distribuit un ziar anti-Erdogan au fost amendaţi de primărie. La Timişoara, o turcoaică a fost ţinută la arest preventiv, deşi are statul de refugiat politic. La Bucureşti, poliţia de frontieră nu a permis intrarea în ţară a unui baschetbalist turc din NBA care susţine opoziţia din Turcia.

Surse diplomatice afirmă că această politică a autorităţilor române, exacerbată pe vremea când Victor Ponta era premier, urmăreşte menajarea dictatorului turc, în speranţa că va fi menţinută cooperarea militară, dar şi economică dintre Turcia şi România, în contextul în care ameninţarea rusească la Marea Neagră se conturează tot mai puternic", scrie azi România liberă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

Gazeta Sporturilor: "Baubau înainte de Bilbao"

Potrivit GSP, "Dinamo s-a făcut de râs la ultima repetiţie pentru debutul în Europa League. 'Câinii' au pierdut aseară primul meci acasă cu Contra antrenor, iar joi vor da piept cu o echipă cotată la 171 de milioane de euro, de 24 de ori mai mult decât Botoşani."

Cotidianul: "Calvarul unui judecător"

"Ovidiu Galea este magistrat de aproape 20 de ani, activând iniţial ca procuror şi apoi ca judecător la secţia penală de la Judecătoria Oradea şi de la Tribunalul Bihor. Este cunoscut drept un judecător onest şi calificat profesional. A dus o viaţă modestă alături de soţie şi de cei doi fii ai săi, averea sa reducându-se la un apartament situat într-un imobil vechi locuit de 15 familii şi un autoturism.

Cariera sa a fost însă grav afectată după ce, cu câţiva ani în urmă, s-a interferat profesional cu procurorul Ciprian Man, de la Serviciul Teritorial Oradea al DNA, la care acesta a deţinut funcţia de şef în perioada decembrie 2013 - februarie 2017", scrie Cotidianul.

Evenimentul zilei: "DNA ancheta activitatea Grupării Kovesi în Afacerea Sibiu-Orăştie încă din 2011"

Potrivit Evz, "dosarul era instrumentat chiar de cei doi procurori recent daţi afară: Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga-Moraru."

Libertatea: "Viaţa în Nana după Băsescu"

"Un reportaj realizat în comuna în care familia Băsescu a cumpărat 290 de hectare de teren, la patru ani de la declanşarea scandalului, surprinde perfect schimbările din viaţa sătenilor care-şi strigă neajunsurile între două drumuri la câmp", conform Libertatea.

Click: "Denisa, răpusă de cancer în cinci luni"

"Cântăreaţa cunoscută ca Denisa Manelista a murit ieri, la 27 de ani, la cinci luni după ce a fost diagnosticată cu cancer la ficat. Aproape o oră s-au chinuit medicii s-o resusciteze pe solistă, însă toate eforturile de a o scoate din stopul cardio-respirator au fost în zadar", conchide tabloidul.

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus