Skip to main content

ProSport a împlinit 20 de ani. Cătălin Tolontan: Cele trei secrete de succes de la ProSport gândite de Sârbu şi Ioaniţoaia

 
ProSport a împlinit 20 de ani. Cătălin Tolontan: Cele trei secrete de succes de la ProSport gândite de Sârbu şi Ioaniţoaia

Publicaţia ProSport a împlinit douăzeci de ani de existenţă. Prima ediţie a gazetei, fondată de Adrian Sârbu şi de Ovidiu Ioaniţoaia, a fost tipărită pe 2 iulie 1997. 

Ziarul a rezistat pe piaţa de print timp de şaisprezece ani, până în anul 2013. Astazi, publicaţia funcţionează exclusiv în online. 

Publicitate

Cătălin Tolontan, cel care a făcut parte din prima echipă de la Pro Sport, a vorbit pe blogul personal despre modul în Adrian Sârbu şi Ovidiu Ioaniţoaia au gândit reţeta de succes a publicaţiei. 

"Ca martor la discuțiile de atunci dintre Sârbu și Ioanițoaia și ca om care și-a trăit aproape toată viața de adult în această redacție, pot decanta trei motive ale succesului", a spus Tolontan pe blog. 

Care sunt cele trei secrete ale succesului de la Pro Sport?

1. Crește tineri, învață generațiile să coabiteze și predă puterea.

Cătălin Tolontan:

"Redacția și-a făcut un principiu fondator din a crește permanent oameni noi. S-au organizat concursuri, cursuri, premieri și promovări. Jurnalismul proaspăt a fost sistematic încurajat. Moștenirea profesională s-a transferat astfel de la generație la generație.

2. Salariile mici nu duc nicăieri.

Cătălin Tolontan:

"Cu 20 de ani înainte ca România să realizeze că salariile mici sunt un drum înfundat, Sârbu a știut că oamenii bine plătiți vor produce lucruri de calitate. El s-a bazat pe ideea că valoarea costă. Că locurile de muncă sunt create de clienți, nu de patroni."

3. Păstrează respectul fiecăruia în condițiile încurajării diferențelor de opinii.

Cătălin Tolontan:

"Redacția ProSport și oamenii săi au crescut împreună, promovându-și libertatea de opinie și simțul polemic. Defectele fiecăruia au fost acceptate. Diferențele de păreri nu au fost tolerate, ci chiar încurajate în redacție. Sesizați diferența."

Care a fost subiectul din deschiderea primei ediţii Pro Sport? Dar subiectul de pe prima pagină din ultima ediţie tipărită?

  • Cum i-a "suflat" Dinamo doi jucători "rivalei de moarte" Steaua a fost subiectul care a ţinut prima pagină din ediţia de debut a ziarului ProSport. "Dinamo ia tot", titra atunci ProSport.
  • Ultimul titlu din ProSport? "Toţi pentru România". Ultimul număr al cotidianului în format fizic a deschis cu mesaje de susţinere pentru reprezentativa de fotbal a României, implicată la acel moment în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2014. 

Prima şi ultima ediţie a ziarului Pro Sport:

  • Ultimul Număr Pro Sport
  • Primul număr Pro Sport

 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu