Skip to main content

ProSport a împlinit 20 de ani. Cătălin Tolontan: Cele trei secrete de succes de la ProSport gândite de Sârbu şi Ioaniţoaia

 
ProSport a împlinit 20 de ani. Cătălin Tolontan: Cele trei secrete de succes de la ProSport gândite de Sârbu şi Ioaniţoaia

Publicaţia ProSport a împlinit douăzeci de ani de existenţă. Prima ediţie a gazetei, fondată de Adrian Sârbu şi de Ovidiu Ioaniţoaia, a fost tipărită pe 2 iulie 1997.

Publicitate

Ziarul a rezistat pe piaţa de print timp de şaisprezece ani, până în anul 2013. Astazi, publicaţia funcţionează exclusiv în online.

Cătălin Tolontan, cel care a făcut parte din prima echipă de la Pro Sport, a vorbit pe blogul personal despre modul în Adrian Sârbu şi Ovidiu Ioaniţoaia au gândit reţeta de succes a publicaţiei.

"Ca martor la discuţiile de atunci dintre Sârbu şi Ioaniţoaia şi ca om care şi-a trăit aproape toată viaţa de adult în această redacţie, pot decanta trei motive ale succesului", a spus Tolontan pe blog.

Care sunt cele trei secrete ale succesului de la Pro Sport?

1. Creşte tineri, învaţă generaţiile să coabiteze şi predă puterea.

Cătălin Tolontan:

"Redacţia şi-a făcut un principiu fondator din a creşte permanent oameni noi. S-au organizat concursuri, cursuri, premieri şi promovări. Jurnalismul proaspăt a fost sistematic încurajat. Moştenirea profesională s-a transferat astfel de la generaţie la generaţie.

2. Salariile mici nu duc nicăieri.

Cătălin Tolontan:

"Cu 20 de ani înainte ca România să realizeze că salariile mici sunt un drum înfundat, Sârbu a ştiut că oamenii bine plătiţi vor produce lucruri de calitate. El s-a bazat pe ideea că valoarea costă. Că locurile de muncă sunt create de clienţi, nu de patroni."

3. Păstrează respectul fiecăruia în condiţiile încurajării diferenţelor de opinii.

Cătălin Tolontan:

"Redacţia ProSport şi oamenii săi au crescut împreună, promovându-şi libertatea de opinie şi simţul polemic. Defectele fiecăruia au fost acceptate. Diferenţele de păreri nu au fost tolerate, ci chiar încurajate în redacţie. Sesizaţi diferenţa."

Care a fost subiectul din deschiderea primei ediţii Pro Sport? Dar subiectul de pe prima pagină din ultima ediţie tipărită?

  • Cum i-a "suflat" Dinamo doi jucători "rivalei de moarte" Steaua a fost subiectul care a ţinut prima pagină din ediţia de debut a ziarului ProSport. "Dinamo ia tot", titra atunci ProSport.
  • Ultimul titlu din ProSport? "Toţi pentru România". Ultimul număr al cotidianului în format fizic a deschis cu mesaje de susţinere pentru reprezentativa de fotbal a României, implicată la acel moment în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2014.

Prima şi ultima ediţie a ziarului Pro Sport:

  • Ultimul Număr Pro Sport
  • Primul număr Pro Sport

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus