Skip to main content

TVR1, documentar despre pericolele la care se expun jurnaliştii în zonele de conflict

 
TVR1, documentar despre pericolele la care se expun jurnaliştii în zonele de conflict

Postul public va difuza un documentar despre pericolele la care se expun jurnaliştii care transmit din zonele de conflict. Producţia „Preţul ucigător al ştirilor” (Killing the Messenger: The Deadly Cost of News) va fi vineri, de la ora 21.00, la TVR 1.

Publicitate

Documentarul arată cum funcţionează cenzura, dezvăluind adevătarele costuri umane ale realizării unei ştiri şi ce înseamnă să rămâi în viaţă pentru a spune o poveste.

Pe parcursul producţiei, mai mulţi jurnalişti care transmit din Mexic, Irak sau Rusia povestesc cum au fost ameninţaţi, cenzuraţi, răpiţi, intimidaţi sau chiar torturaţi.

În decembrie 2006, Consiliul de Securitate al ONU a aprobat în unanimitate Rezoluţia 1738 – prin care se cere o protecţie mai mare pentru jurnaliştii aflaţi în zone de conflict.

De atunci, mai mult de 300 de ziarişti au fost ucişi, dar şi mai mulţi au fost luaţi prizonieri sau au dispărut pur şi simplu de la locul de muncă. Nenumăraţi alţii au fost intimidaţi sau obligaţi să plece în exil.

Documentarul este produs în SUA în anul 2013 şi este realizat de producătorul Tricia Todd şi regizorul Eric Matthies, cunoscuţi în Statele Unite pentru realizarea mai multor documentare premiate.

Galerie foto:

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    Un documenatr interesant! Am ales alta ocupatie, dar am visat intodeauna sa lucrez in jurnalism!

Trimite un comentariu

sus