Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Simona Halep, numărul 1 viral. Moise Guran despre tenismenă, mii de aprecieri. Irina Loghin, locul doi

 
BLOGOSFERĂ. Simona Halep, numărul 1 viral. Moise Guran despre tenismenă, mii de aprecieri. Irina Loghin, locul doi

BLOGOSFERĂ. "Naţie mediocră, cerşim cu disperare Nr. 1 Mondial!" este titlul articolului semnat de Moise Guran, viralizat puternic într-o singură zi.

Publicitate

Articolul scris de Guran după reacţiile provocate de finala pierdută de Halep la Cincinnati a avut peste 15.500 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Locul doi este al unui material despre sfaturile Irinei Loghin despre demachiat.

Detalii, în continuare:

Moise Guran:

"Exact incapacitatea de a oferi mai mult decât cerem de la ceilalţi, handicapul de a nu putea gândi nimic în perspectivă din cauza unui prezent mic şi egoist, iresponsabilitatea de a-i reproşa celui mai bun dintre noi că nu e cel mai bun din lume şi deci, nici noi nu suntem, din cauza lui/a ei, acestea sunt adevăratele ancore cu care singuri ne priponim într-un înfiorător primitivism.

Psihologic, sufletesc şi, în final, un primitivism naţional."

Ce mai spune Moise Guran în articol:

"Presiunea publică pusă pe Simona Halep are în ea ceva foarte bolnav. Simona n-are nicio vină, e vorba de o boală a naţiunii, identificată deja de către psihologi, aceea de a ne ascunde mediocritatea după vârfuri.

Olimpicii care câştigă premiul I pe nu ştiu unde sunt făcuţi eroi naţionali, lumea savurează astfel de ştiri, fiecare se simte mândru, având în sfârşit confirmarea că face parte dintr-o naţie dotată, deşteaptă, ambiţioasă, de succes. Pentru un moment, realitatea cruntă din jur dispare. (...)

Toţi suntem excepţionali, sau ne simţim aşa, doar pentru că unul de-al nostru e acolo, în vârful clasamentelor mondiale, reuşind să ne mintă puţin în ceea ce ne priveşte pe fiecare dintre noi înşine.

Dar nimeni nu vorbeşte despre olimpicii care NU reuşesc să ajungă pe locul 1, despre cei care muncesc, se străduiesc, luptă, dar pierd un titlu, câştigând totuşi, fără glorie, propria dezvoltare, ieşirea din mediocritatea celorlalţi, a noastră a tuturor. (...)

Deşi am respins ferm comentariile pseudo-sportive cum că Simona nu are mentalitatea de învingător, trebuie să recunosc faptul că nici măcar generaţia ei nu va putea duce România acolo unde ne-o dorim cei din generaţia mea, sau şi-au dorit-o cei din generaţiile anterioare. Este, desigur, şi vina mea, şi a ta, cel care citeşti asta, că următoarea generaţie va fi tot una ce va putea obţine, în cel mai bun caz, o bază mai bună pentru o altă generaţie, ulterioară.

Cele mai apreciate şi distribuite opinii din blogosferă, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Moise.ro, Naţie mediocră, cerşim cu disperare Nr. 1 Mondial!

- 15.523 like-uri şi share-uri;

2. Mihaivasilescublog.ro, Fetelor, puneţi mâna şi învăţaţi

- 1.067 like-uri şi share-uri;

"Opriţi orice, lăsaţi copiii nemâncaţi, puneţi serialele pe pauză, opriţi orice faceţi în momentul ăsta şi delectaţi-vă cu cel mai tare tutorial pentru demachiat din toate timpurile. Irina Loghin rulează fin de tot."

VIDEO. Irina Loghin, Cum să ne demachiem:

3. Blogurile Adevărul, Paradoxul Halep, de Călin Nicolescu

- 629 like-uri şi share-uri;

"Fiecare eşec al Simonei Halep a ajuns un prilej pentru dezlănţuirea complexaţilor şi istericilor care dau tonul dezbaterilor pe reţelele sociale. Emană băşcalia ca Iliescu la Revoluţie.

Paradoxal, cel mai competitiv „produs“ sportiv românesc din ultimii 20 de ani a devenit ţinta miştoului mioritic. Iar ghilimele de la produs nu sunt întâmplătoare, având în vedere că aportul românesc la formarea sportivei din Constanţa tinde spre zero.

Nu spun că n-ar fi normal să fii dezamăgit, ca fan, atunci când Halep pierde un meci. Dar să debitezi isteric tot soiul de jigniri gratuite nu mai ţine de normalitate.

4. Eftimie.net, “Bun, şi de ce trebuie să excludem preoţii homosexuali din Biserică?”

- 598 like-uri şi share-uri;

"Ok, ateilor, deci ăla trebuie dat afară că e homosexual? Ăsta e nivelul de toleranţă? Păi nu e discriminare de-a dreptul, nu scrie în Constituţia aia de care vorbi toată ziua că nu ai voie să discriminezi omul aşa, pă criterii de orientare sexuală? Dar în drepturile omului?

Atunci pentru ce trebuie dat afară? Că spune că religia lui e împotriva homosexualităţii? Că le spune altora să nu fie homosexuali? Păi şi eu spun altora să nu fumeze deşi bag un pachet pe zi. Ar trebui să fiu dat afară de la serviciu?"

5. Tolo.ro, Mircea Lucescu şi Ionuţ Chirilă

- 574 like-uri şi share-uri.

"Respectăm tradiţia presei care se supune ea însăşi dezbaterii publice. În comentariile oamenilor şi în opiniile specialiştilor aşteptăm păreri care să ne contrazică.

Nu doar că acceptăm criticile, pur şi simplu le dorim. Diferenţa de experienţă, de judecată şi de temperament e ceea ce întregeşte umanitatea fiecăruia dintre noi.

De-a lungul anilor, de la Victor Piţurcă la Mircea Lucescu şi de la Mircea Sandu la Mihai Stoica, antrenori şi oameni de fotbal au fost găzduiţi în Gazetă cu opinii nefavorabile la adresa Gazetei.

Dar niciunul n-a ajuns la performanţa lui Ionuţ Chirilă"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • johhny bravo johhny bravo
    Tenismena, mai dragilor? Nu e the tenisvumena? Sau jucatoare de tenis, mai simplu? Gandim si noi cand scriem?
  • a a
    @heinz, e vina lor ca nu stii sa citesti?
  • Adi Chirila Adi Chirila
    Brovo domnului Moisa Guran foarte bine punctat,bravo si are mare dreptate
    Asptetam mult mai mult de la alti pe cand noi nu facem nici 1% sa ajungem la acest nivel!!!!!! Aici doar mediocri critica si judeca ceva ce e limpede de inteles, atat putem sa fiim....
    "Presiunea publică pusă pe Simona Halep are în ea ceva foarte bolnav. Simona n-are nicio vină, e vorba de o boală a națiunii, identificată deja de către psihologi, aceea de a ne ascunde mediocritatea după vârfuri."
  • heinz heinz
    Cand am citit titlul am crezut ca a ajums Simona Halep numarul 1.
    Ati luat si voi exemplu de la Romania TV?

Trimite un comentariu

sus