Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Simona Halep, numărul 1 viral. Moise Guran despre tenismenă, mii de aprecieri. Irina Loghin, locul doi

 
BLOGOSFERĂ. Simona Halep, numărul 1 viral. Moise Guran despre tenismenă, mii de aprecieri. Irina Loghin, locul doi

BLOGOSFERĂ. "Nație mediocră, cerșim cu disperare Nr. 1 Mondial!" este titlul articolului semnat de Moise Guran, viralizat puternic într-o singură zi.

Articolul scris de Guran după reacțiile provocate de finala pierdută de Halep la Cincinnati a avut peste 15.500 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Locul doi este al unui material despre sfaturile Irinei Loghin despre demachiat. 

Detalii, în continuare:

Publicitate

Moise Guran:

"Exact incapacitatea de a oferi mai mult decât cerem de la ceilalți, handicapul de a nu putea gândi nimic în perspectivă din cauza unui prezent mic și egoist, iresponsabilitatea de a-i reproșa celui mai bun dintre noi că nu e cel mai bun din lume și deci, nici noi nu suntem, din cauza lui/a ei, acestea sunt adevăratele ancore cu care singuri ne priponim într-un înfiorător primitivism.

Psihologic, sufletesc și, în final, un primitivism național."

Ce mai spune Moise Guran în articol:

"Presiunea publică pusă pe Simona Halep are în ea ceva foarte bolnav. Simona n-are nicio vină, e vorba de o boală a națiunii, identificată deja de către psihologi, aceea de a ne ascunde mediocritatea după vârfuri.

Olimpicii care câștigă premiul I pe nu știu unde sunt făcuți eroi naționali, lumea savurează astfel de știri, fiecare se simte mândru, având în sfârșit confirmarea că face parte dintr-o nație dotată, deșteaptă, ambițioasă, de succes. Pentru un moment, realitatea cruntă din jur dispare. (...)

Toți suntem excepționali, sau ne simțim așa, doar pentru că unul de-al nostru e acolo, în vârful clasamentelor mondiale, reușind să ne mintă puțin în ceea ce ne privește pe fiecare dintre noi înșine.

Dar nimeni nu vorbește despre olimpicii care NU reușesc să ajungă pe locul 1, despre cei care muncesc, se străduiesc, luptă, dar pierd un titlu, câștigând totuși, fără glorie, propria dezvoltare, ieșirea din mediocritatea celorlalți, a noastră a tuturor. (...)

Deși am respins ferm comentariile pseudo-sportive cum că Simona nu are mentalitatea de învingător, trebuie să recunosc faptul că nici măcar generația ei nu va putea duce România acolo unde ne-o dorim cei din generația mea, sau și-au dorit-o cei din generațiile anterioare. Este, desigur, și vina mea, și a ta, cel care citești asta, că următoarea generație va fi tot una ce va putea obține, în cel mai bun caz, o bază mai bună pentru o altă generație, ulterioară. 

Cele mai apreciate şi distribuite opinii din blogosferă, potrivit monitorizării Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Moise.roNație mediocră, cerșim cu disperare Nr. 1 Mondial!

- 15.523 like-uri și share-uri;

 

2. Mihaivasilescublog.ro, Fetelor, puneți mâna și învățați  

- 1.067 like-uri și share-uri;

"Opriți orice, lăsați copiii nemâncați, puneți serialele pe pauză, opriți orice faceți în momentul ăsta și delectați-vă cu cel mai tare tutorial pentru demachiat din toate timpurile. Irina Loghin rulează fin de tot."

VIDEO. Irina Loghin, Cum să ne demachiem:

3. Blogurile Adevărul, Paradoxul Halep, de Călin Nicolescu

- 629 like-uri și share-uri;

"Fiecare eşec al Simonei Halep a ajuns un prilej pentru dezlănţuirea complexaţilor şi istericilor care dau tonul dezbaterilor pe reţelele sociale. Emană băşcalia ca Iliescu la Revoluţie.

Paradoxal, cel mai competitiv „produs“ sportiv românesc din ultimii 20 de ani a devenit ţinta miştoului mioritic. Iar ghilimele de la produs nu sunt întâmplătoare, având în vedere că aportul românesc la formarea sportivei din Constanţa tinde spre zero.

Nu spun că n-ar fi normal să fii dezamăgit, ca fan, atunci când Halep pierde un meci. Dar să debitezi isteric tot soiul de jigniri gratuite nu mai ţine de normalitate.

4. Eftimie.net, “Bun, și de ce trebuie să excludem preoții homosexuali din Biserică?”

- 598 like-uri și share-uri;

"Ok, ateilor, deci ăla trebuie dat afară că e homosexual? Ăsta e nivelul de toleranță? Păi nu e discriminare de-a dreptul, nu scrie în Constituția aia de care vorbi toată ziua că nu ai voie să discriminezi omul așa, pă criterii de orientare sexuală? Dar în drepturile omului?

Atunci pentru ce trebuie dat afară? Că spune că religia lui e împotriva homosexualității? Că le spune altora să nu fie homosexuali? Păi și eu spun altora să nu fumeze deși bag un pachet pe zi. Ar trebui să fiu dat afară de la serviciu?"

5. Tolo.ro, Mircea Lucescu și Ionuț Chirilă

- 574 like-uri și share-uri.

"Respectăm tradiția presei care se supune ea însăși dezbaterii publice. În comentariile oamenilor și în opiniile specialiștilor așteptăm păreri care să ne contrazică.

Nu doar că acceptăm criticile, pur și simplu le dorim. Diferența de experiență, de judecată și de temperament e ceea ce întregește umanitatea fiecăruia dintre noi.

De-a lungul anilor, de la Victor Pițurcă la Mircea Lucescu și de la Mircea Sandu la Mihai Stoica, antrenori și oameni de fotbal au fost găzduiți în Gazetă cu opinii nefavorabile la adresa Gazetei.

Dar niciunul n-a ajuns la performanța lui Ionuț Chirilă"

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Brovo domnului Moisa Guran foarte bine punctat,bravo si are mare dreptate
    Asptetam mult mai mult de la alti pe cand noi nu facem nici 1% sa ajungem la acest nivel!!!!!! Aici doar mediocri critica si judeca ceva ce e limpede de inteles, atat putem sa fiim....
    "Presiunea publică pusă pe Simona Halep are în ea ceva foarte bolnav. Simona n-are nicio vină, e vorba de o boală a națiunii, identificată deja de către psihologi, aceea de a ne ascunde mediocritatea după vârfuri."

Trimite un comentariu