Skip to main content

A preluat un site de limbă franceză, apoi unul în limba engleză. Investitor nou la site-ul Romania-Insider

 
A preluat un site de limbă franceză, apoi unul în limba engleză. Investitor nou la site-ul Romania-Insider

Site-ul de ştiri în limba engleză Romania-Insider.com are un nou investitor. Este vorba de antreprenorul francez Gregoire Vigroux, care anul acesta a preluat şi publicaţia online în limba franceză Le Petit Journal.

Publicitate

Gregoire Vigroux (37 de ani) a devenit actionar al City Compass Media, publisherul site-ului de stiri si reportaje in limba engleza Romania-Insider.com. El I se alătură Corinei Chirileasa (35), fondatoarea Romania-Insider.com si lui Volker Moser (39), co-fondator al City Compass, ca actionari cu participatii egale in companie.

Gregoire locuieste si investeste in Romania de 10 ani. Este co-fondatorul companiei de outsourcing CallPoint, pe care a vandut-o catre compania canadiana TELUS International. Anul acesta, Gregoire a investit de asemenea in preluarea editiei romanesti a publicatiei online de limba franceza Le Petit Journal.

Romania-Insider.com a fost lansat în 2010. Are 200,000 de cititori unici lunar, provenind din toata lumea, peste 10,000 de cititori pentru newsletterele sale, si peste 200 de abonati la serviciul premium de revista presei locale in limba engleza. Din 2015, face parte din City Compass Media, care publica si ghidul anual tiparit pentru turisti si expati.

Redactor-şef al Romania-Insider.com este Andrei Chirileasa, care a intrat în proiect în 2014, după 10 ani ca jurnalist la Ziarul Financiar.
City Compass Media face parte din City Compass Group, companie care ofera servicii prin intermediul tururilor si evenimentelor personalizate, consultantei si trainingului inter-cultural. A fost fondată în 2007, de un expat, Volker Moser.

“Cand am inceput City Compass in 2007, acopeream o nevoie pe care eu, ca expat in Romania, o aveam: nevoia de informatie de incredere si de indrumare pentru a duce o viata buna aici”, spune Volker Moser, co-fondator al City Compas Group.

Volker a creat City Compass impreuna cu Cristian Bizau, care nu mai fac parte din proiect, si Christian Pauls, investitor in activitatea de consultanta interculturala.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus