Skip to main content

Adevărul, de azi mai mare. Și mai scump cu 50 de bani. Prima ediție de acum 130 de ani, difuzată cu ziarul

 
Adevărul, de azi mai mare. Și mai scump cu 50 de bani. Prima ediție de acum 130 de ani, difuzată cu ziarul

Ziarul Adevărul apare, începând de azi, în format mai mare. Cotidianul costă 2,49 de lei, față de 1,99 când era pe formatul mic.

Publicitate

În formatul mare, Adevărul are 8 pagini (în cel mic, erau 16). Ediția de astăzi se distribuie împreună cu primul număr al ziarului, cel din 15 august 1888.

Contra Curentului. De ce a trecut Adevărul pe format mare este titlul editorialului semnat de redactorul-șef Dan Marinescu:

"Poate că unii ne veți citi pentru că sunteți nostalgici și vă doreați un astfel de ziar. Poate că alții, mai tineri, care nu ați apucat perioada de succes a ziarelor mari, vă veți dori să vedeți cum arată. Dar ne așteptăm și ca mulți dintre dumneavoastră, care de ani buni nu mai cumpărați ziare pe hârtie, să nu o faceți nici de acum înainte", spune Dan Marinescu.

Deschiderea de azi din Adevărul: Viețile pacienților, furate de șefii Casei de sănătate. Milioane de euro din fondurile CNAS au fost deturnate pe numele unor pacienți fictivi, în timp ce bolnavii care aveau cu adevărat nevoie de ajutor au fost lăsați să aștepte.

FOTO. Prima pagină Adevărul, față în față cu varianta de până acum, paginile 2-3, ultima pagină și ziarul de acum 130 de ani.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu