Skip to main content

Primăria Sectorului 1, despre revista de trei milioane de euro: am făcut un studiu de piață. Costul e maximal

 
Primăria Sectorului 1, despre revista de trei milioane de euro: am făcut un studiu de piață. Costul e maximal

De ce este dispusă Primăria Sectorului 1 să dea 2,7 milioane de euro pentru patru ani, pentru revista Primăriei? Cum au ajuns la acest buget? De ce noua valoare este de trei ori mai scumpă decât vechiul contract?

Publicitate

Primăria explică pentru Paginademedia.ro:

De ce 2,7 milioane de euro?

„Alocarea bugetară a fost făcută în urma unui studiu de piață privind prețurile serviciilor care urmează a fi contractate. Este vorba despre un cost maximal, urmând a se ține o licitație. Primăria Sectorului 1 se așteaptă ca prețurile să scadă în urma concurenței dintre ofertanți.”

De ce e mai scump decât vechiul contract?

"Vechiul contract pentru realizarea revistei Primăriei Sectorului 1 a avut o valoare estimată de 1.224.000 euro. Noua achiziție se referă la un tiraj de 133.000 de exemplare, față de 85.000 de exemplare.

În noul contract cadru, activitatea redacțională se va realiza prin personal de specialitate (editor coordonator, redactori, fotoreporteri, DTP etc.), iar câștigătorul licitației nu va mai fi doar un prelucrător de texte."

Calculul Primăriei:

"Alocarea sumei amintite de dumneavoastră înseamnă, de fapt, un cost de 2,3 RON (cu TVA inclus) pentru fiecare exemplar de revistă editată, tipărită și distribuită la fiecare adresă poștală din Sectorul 1 la care locuiesc persoane fizice."

Reamintim că Primăria Sectorului 1 a decis să aloce 2,7 milioane de euro pentru Buletinul Primăriei, pentru următorii ani, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Câștigătorul licitației va realiza, redacta, edita și distribui în următorii patru ani revista Primăriei Sectorului 1."

Integral, răspunsurile Primăriei pentru Paginademedia.ro:

Răspunsul la solicitarea dumneavoastră, adresată Primăriei Sectorului 1, este următorul:

Vechiul contract pentru realizarea revistei Primăriei Sectorului 1 a avut o valoare estimată de 1.224.000 euro. Noua achiziție se referă la un tiraj de 133.000 de exemplare, față de 85.000 de exemplare. Diferența este dată de numărul adreselor poștale apărute din 2012 și până în prezent.

În noul contract cadru, activitatea redacțională se va realiza prin personal de specialitate (editor coordonator, redactori, fotoreporteri, DTP etc.), iar câștigătorul licitației nu va mai fi doar un prelucrător de texte.

Caietul de sarcini la care faceți referire delimitează clar răspunderea părților în ceea ce privește acțiunile editoriale, astfel încât comunicarea dintre Primăria Sectorului 1 și cetățeni să respecte regulile și exigențele jurnalistice.

De asemenea, în caietul de sarcini apare ca noutate definirea expresă a distribuției celor 133.000 de exemplare prin sistem door hanging.
Alocarea bugetară a fost făcută în urma unui studiu de piață privind prețurile serviciilor care urmează a fi contractate. Este vorba despre un cost maximal, urmând a se ține o licitație. Primăria Sectorului 1 se așteaptă ca prețurile să scadă în urma concurenței dintre ofertanți.

De asemenea, alocarea sumei amintite de dumneavoastră înseamnă, de fapt, un cost de 2,3 RON (cu TVA inclus) pentru fiecare exemplar de revistă editată, tipărită și distribuită la fiecare adresă poștală din Sectorul 1 la care locuiesc persoane fizice.

Deși nu face obiectul solicitării dumneavoastră, vă reamintim care sunt investițiile majore aflate în curs de implementare în Sectorul 1:

  • Reabilitarea termică a 180 de blocuri, gratuit pentru cetățeni (licitația se află în curs de atribuire);

  • Programul de eficiență energetică la case, gratuit pentru cetățeni (proiect aprobat recent de Consiliul Local al Sectorului 1);

  • Construirea unui bazin olimpic la Colegiul Tehnic Media, în zona Bulevardului Poligrafiei;

  • Implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor prin care se vor face investiții în colectarea selectivă, sortare și tratare a gunoaielor;

  • Dotarea tuturor școlilor și liceelor din Sectorul 1 cu computere performante și echipamente IT conexe până la sfârșitul anului;

  • Relocarea Spitalului de Urgență Floreasca într-un complex de clădiri noi, care se vor construi pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10.


Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media şi Informatică

Citește și: SECTORUL 1. Trei milioane de euro pentru revista Primăriei. Cum trebuie să scrie ziariștii. Publicația, externalizată
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu