Skip to main content

Reclamele online la produse cu tutun nu trebuie văzute de minori. Bannerele pentru adulți, semnalizate. Ce recomandă IAB

 
Reclamele online la produse cu tutun nu trebuie văzute de minori. Bannerele pentru adulți, semnalizate. Ce recomandă IAB

Recomandare online pentru protecția minorilor de la IAB România - Asociatia industriei de marketing si publicitate online din Romania.

Organizația propune o serie de măsuri și standarde pentru ca minorii să fie cât mai puțin expuși la reclamele la produse care conțin tutun.

Totodată, se recomandă ca toate campaniile online adresate exclusiv adulților să fie semnalizate. Cum? “Prin semn si text dedicat “interzis persoanelor sub 18 ani” care sa fie expus vizibil, intr-o pozitie fixa, cu un font si o dimensiune standardizate”

Publicitate

De ce vine această recomandare?

Au aparut deja campanii online pentru produse de tutun fara fum pe site-urile romanesti, in conditiile in care publicitatea pentru aceste produse este inca nereglementata legislativ, explică oficialii IAB.

Mai exact, ce se recomandă în cazul unor campanii la produse care conțin tutun:

- Campaniile să fie făcute doar pe site-uri unde riscul ca ele să fie văzute de minori este minim (prin structura demografica a audientei)

- Folosirea, pe cat posibil, a criteriilor de targetare pe varsta

- Mecanisme de filtrare, de tipul câmpuri/pagini de dialog pentru introducerea datei de nastere.

- Includerea produselor de tutun fara fum in campanii de educare a minorilor cu privire la riscurile fumatului.

Companiile de marketing și publicitate care doresc să contribuie la setul de măsuri pentru siguranța minorilor în online pot trimite recomandări la adresa [email protected], până pe 30 septembrie 2017.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Reclamele din magazine ar trebui interzise. In orice magazin alimentar, unde intra si minori, e cate un stand de tigari plin de reclame.
  • iuli, dar antena cu un film vechi e peste kanal d , te ingrijorai degeaba pt joi , iata ca kanal d e pe trei in fiecare zi , se poate si cu filme face audienta , nu doar cu un serial scump , turcii cedeaza se pare , nu se mai uita multi , este bine vezi ca au pus filme in loc de dan negru , kanal d maxim un an mai tine

Trimite un comentariu