Skip to main content

Digi FM, un noul logo la doi ani de la lansare. De ce s-a vrut schimbarea

 
Digi FM, un noul logo la doi ani de la lansare. De ce s-a vrut schimbarea

Digi FM cu „haine noi”. Postul de radio deținut de RCS&RDS are de astăzi un nou logo, aproape de aniversarea a doi ani de la lansare.

Noul logo păstrează fontul, însă își schimbă culorile, din negru cu mov, sigla trece la albastru cu roșu.

Motivul schimbării? Sigla Digi FM semăna prea mult cu cea a Digi24. 

Publicitate

„Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audiență că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim”, a explicat Cătălin Ivan, directorul postului de radio. 

Cătălin Ivan, directorul postului de radio DigiFM adaugă:

„Conform raportului anual Reuters Digital News, în 2017, Digi24 și Digi24 online sunt între primele cele mai accesate surse de știri din România. Asocierea lui Digi FM cu Digi24 a fost de la bun început una reușită și încrederea în brand a fost asimilată rapid. Însă același raport mai spune că radioul este un mediu de două ori mai puțin accesat pentru știri decât tv-ul sau online-ul.

Știind și că timpul mediu de ascultare a unui radio de știri este mic, Digi FM a fost nevoit să fie omologul pe radio al lui Digi 24 în proporție de numai 16%. Proporția trebuia transpusă și vizual pentru că siglele erau aproape identice și puteau crea cu ușurință confuzii legate de conținutul radioului. Au existat chiar cazuri în care ascultători de radio au răspuns în chestionarele de audiență că au ascultat radio Digi 24, acestea fiind confuzii pe care trebuie să le oprim.”

Ciprian Olaru, cel care semnează noul logo, declară: „Noul logo DigiFM punctează breaking news-ul, plin de valori media importante, atât de asimilate și naturale națiunii, punctează acest break rush care face urechile să ciulesca și inimile să pulseze.”

Radio DigiFM face parte din trustul Digi deținut de compania RCS & RDS. Compania deține Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, un canal de filme Pay-TV, Digi Film, 3 programe de documentare, Digi World, Digi Life și Digi Animal World, un canal de muzică, Utv și 4 posturi de radio: Pro FM, Digi FM, MusicFM și DanceFM.

Noua siglă Digi FM:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ciprian Olaru ar trebui sa isi gaseasca alt hobby ca nu are nicio treaba cu design-ul. Ceva mai urat nu am vazut decat in recentele concursuri de sigle organizate de Firea.
  • https://www.facebook.com/sorinaruxandra.matei/posts/1939627739695418

    "domnul Dragomir este “expert în tehnici de manipulare”, pentru că asta scrie exact pe siteul firmei dânsului de consultanţă, Peer House Communication (peerhouse.ro)/ SC Peer House Consulting SRL: oferă “expertiză în tehnici de manipulare”. "
  • "Nucleara" lu' Dragomir e doar o jalnica fasaita. Spre exemplu, Tolontan are azi un articol despre SRI, jurnalism si justitie, si care porneste de la premize false. Cea mai importanta este ca Romania este stat democratic. Gresit! Tot ce scrie in articol este valabil intr-un stat cu o democratie consolidata, ceea ce Romania nu este. Ca atare, e pervers uzul sintagmei "stat democratic" in acest context. Romania trebuie sa ajunga un stat cu democratie consolidata, insa nu are mijloacele si resursele pentru asa ceva, de capul ei. De aceea exista MCV, de aceea exista DNA, de aceea a existat cooperarea SRI-DNA. Pana cand cele 3 puteri nu vor functiona inter-dependent si inter-corelat, cu posibilitatea de auto-corectie, si pana cand Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala si CNA nu vor fi cu adevarat independente, perfect functionale si extrem de performante, vorbim degeaba. Pana se ajunge in acel stadiu, e nevoie de dictatura luminata, controlata de partenerii strategici. Orice altceva este tradare de tara, interese particulare si gargara de indivizi cumparati pe nimic sa tradeze parcursul democratic al tarii.
  • Sa te dai site specializat "de media" care se ocupa cu probleme de media, sa explodeze "nucleara" lui Dragomir despre care tu sa nu spui nimic asta inseamna sa fi trompetist in orchestra "culoarului media" ***
    ***

Trimite un comentariu